به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی داستانی شامگاه شنبه در نشست صمیمی سرپرست استانداری قم با اهالی رسانه اظهار کرد: در سالهای گذشته فعالیتهای رسانهای از نظر کمی رشد داشته ولی کیفیت کار رسانهها پایین بود.
وی ادامه داد: در دو سال اخیر اتفاقات زیادی در عرصه سیاسی کشور رخ داده که علاوه بر افزایش تعداد صفحات و دورههای چاپ مطبوعات قم، محتوای رسانهها هم متحول شده و رشد فزاینده در این بخش محسوس است.
مدیرمسئول روزنامه سراسری ۱۹ دی اضافه کرد: در سالهای گذشته خبرگزاریها و پایگاههای خبری مدیحهسرا و مجیزگو بودند ولی الان همه رسانههای مجازی سعی میکنند قدرت نقد و انتقاد را بالا ببرند و این رویه را باید به فال نیک گرفت.
داستانی گفت: البته ممکن است در مسیر ارتقای نقد رسانهای، قضاوتهای شخصی ورود کند که باید این مسئله را اصلاح کرد تا بتوانیم به فرهیختگی رسانهای برسیم.
وی معتقد است که نمیتوان ادعا کرد بانی این تحول رسانهای وزارت فرهنگ و ارشاد یا نهادهای دیگر است بلکه فضای باز سیاسی در دو سال اخیر موجب رشد فزاینده کمی و کیفی رسانهها شده است.
وی با انتقاد از پایینبودن آستانه تحمل و نقدپذیری مدیران استان، اظهار کرد: برخی مدیران استان به جای اینکه از نقد و انتقاد به عنوان فرصت مناسب برای تنویر افکار عمومی بهره ببرند، به مخالفت با منتقدان میپردازند.
داستانی صحبتهای خود را با این جمله به پایان رساند که مسئولان استان قم از ظرفیت رسانههای جمعی در این استان به خوبی استفاده نمیکنند.
رسانههای قم حرفهای زیادی دارند
سیدرضا طباطبایی مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری قم نیز در این نشست اظهار کرد: رسانههای قم از نظر خبر در سطح کشور و در عرصه بین المللی حرفهای زیادی دارند و در سال گذشته شاهد پوشش مناسب خبری دو رویداد مهم بودیم.
وی این دو رویداد را کنگره بین المللی خطر جریانهای تکفیری و سفر رئیس جمهور به قم عنوان کرد.
به گفته طباطبایی در حال حاضر اسامی ۲۵۰ تا ۳۰۰ خبرنگار و عکاس رسانهای از قم در سامانه وزارت ارشاد ثبت است.
وی گفت: رسانههای استان قم از نظر انعکاس اخبار و رویدادها رتبه دوم را در کشور دارا هستند.
دغدغههای تکراری
در این نشست سه نفر از فعالان رسانهای استان قم به بیان دغدغهها و مشکلات تکراری خبرنگاران و رسانههای استان پرداختند.
زمزمه حذف بیمه خبرنگاران به عنوان تنها خدمت دولت به خبرنگاران، ضعف جدی در آموزش خبرنگاران، تأخیر در برگزاری انتخابات خانه مطبوعات، کمرنگ بودن همدلی بین مسئولان استان و ضعف ارتباط معاونت مطبوعاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم با خبرنگاران از جمله این دغدغهها بود.
همچنین تشکیل صنف قوی رسانهای، بیخانمانی مطبوعات قم در ۱۰ سال گذشته و انتخاب مشاور رسانهای با نگاه کارکردگرایانه از دیگر نکاتی بود که در این نشست مورد تأکید قرار گرفت.
در پایان این نشست از تعدادی رسانههای مجازی که در ایام تعطیلات نوروزی بیشترین اخبار استانداری را منتشر کردهاند قدردانی شد.