به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا فخر ظهر دوشنبه در گارگروه توسعه صادرات استان، با تاکید بر توسعه بازارچه های مرزی، بیان کرد: با توجه به برآوردهای اولیه، توسعه بازارچه ها نیازمند ۲۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اعتبار است.
وی با بیان اینکه فراهم کردن زیرساخت های بازارچه نیز ۱۰ها سال زمان می برد، تصریح کرد: برای تسریع در حل مشکل زیرساخت ها و تامین اعتبار، بخشی از زیرساخت ها که درآمد زا هستند به بخش خصوصی واگذار خواهندشد.
وی ادامه داد: حل مشکلات دیگر زیرساخت هایی مانند ساختمان اداری، غرفه های تجاری و مسجد که درآمد زا نیستند توسط دولت در دستور کار قرار دارد.
صدور دستی پروانه کالا در استان متوقف شد
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار داشت: به منظور پیشگیری از هر گونه جعل و سوء استفاده از اوراق بهادار، صدور پروانه کاغذی (برگ سبز) از ۲۰ تیر ماه سالجاری متوقف شد.
محمدعلی خاشی در ادامه با اشاره به مشکلات بازارچه های مرزی استان، بیان داشت: بازراچه های مرزی استان با مشکلات زیربنایی و کمبود نیروی انسانی مواجه هستند.
وی افزود: مجوز شبانه روزی شدن بازراچه های مرزی در آبان ماه ۹۲ ابلاغ شده است و برای اجرای این طرح نیازمند نیروی انسانی هستیم.
وی خواستار اخذ مجوز برای جذب نیرو در این راستا شد و اظهار داشت: روز به روز رویه های گمرکی در مرز افزایش می یابد و این نشان دهنده پتانسیل بالای مرزها است.
مدیرکل گمرکات خراسان جنوبی با اشاره به بازارچه های مرزی، بیان داشت: در طی چند مدت اخیر بازارچه ها درآمد مطلوبی داشته اند و نیازمند توسعه بیشتر هستند.
وی با بیان اینکه تخصیص اعتبار برای وسعت بازارچه ها تکلیفی برای استانداری است، تصریح کرد: توسعه نباید فقط به حرف و شعار باشد بلکه باید از فرصت ها بیشترین استفاده را کرد.
خاشی منطقه ویژه اقتصادی را فرصتی دیگر برای توسعه استان دانست و افزود: اگر زیرساخت های لازم آماده شود، گمرک ایران برای دادن رویه های گمرکی منعی ندارد.
مشکل بازارچه های مرزی مربوط به والی فراه است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم در این جلسه با تاکید بر فعال کردن بازارچه های مرزی، اظهار داشت: مشکل بازارچه های خراسان جنوبی مربوط به استان و یا کشور نمی باشد بلکه مربوط به والی فراه است.
سید نعمتالله حقیقی با بیان اینکه فعال کردن بازارچه ها در دستور کار قرار دارد، بیان داشت: یکی از دغدغههای ما توسعه بازارچههای مرزی استان است و در این زمینه با کمبود زیربنایی مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه فعالیت بازارچههای مرزی استان به سبب سیاستهای کشور افغانستان دچار مشکل شده است، اظهار داشت: خرده فروشی امری است که کمی می تواند دغدغه های تجارت بین دوکشور را حل کند و این امر باید بستر سازی شود.