به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه صهیونیستی جروزالم پست با اشاره به تلاش های مقامات رژیم صهیونیستی برای ممانعت از پیشرفت و توسعه برنامه هسته ای ایران از سال ۲۰۰۷ می نویسد که سیاست تل آویو بر ایجاد تاخیر در برنامه هسته ای ایران حتی با ترور دانشمندان هسته ای و ارائه طرح های تحریمی به سازمان ملل و کشورهای غربی بی نتیجه بوده است.
بر این اساس طبق طرحی که بین ایران و گروه ۱+۵ در وین اتریش درباره آن توافق شده، تهران اجازه غنی سازی بیش از ۳.۶ درصد نخواهد داشت؛ میزان اورانیوم غنی سازی شده ایران از ۱۰ تن به ۳۰۰ کیلوگرم کاهش پیدا خواهد کرد و رآکتور آب سنگین اراک به گونه ای بازطراحی خواهد شد که میزان پلوتونیوم تولیدی آن به شدت کاهش یافته باشد؛ همزمان نیز میزان بازرسی از سایت های هسته ای ایران افزایش خواهد یافت.
این روزنامه افزوده که توافق هسته ای ایران با قدرت های بزرگ احتمال رقابت هسته ای در منطقه خاورمیانه به ویژه بین عربستان سعودی، ترکیه و مصر را تا حدود زیادی کاهش می دهد.
جروزالم پست در ادامه یادداشت تحلیلی خود تصریح می کند که بنیامین نتانیاهو برای مقابله با برنامه هسته ای ایران راه جداگانه ای را از جامعه جهانی انتخاب کرد و به جای آنکه دست در دست قدرت های بزرگ باشد، ترجیح داد تنها بماند؛ اسرائیل از ابتدا با هر توافقی مخالف بود.
این روزنامه می نویسد نتانیاهو به دنبال آن بود تا بین باراک اوباما رئیس جمهوری دموکرات آمریکا با کنگره عمدتا جمهوریخواه اختلاف ایجاد کرده و مانع توافق شود اما در این سیاست نیز شکست خورد؛ در عین حال اسرائیل ترجیح می داد تا تحریم های ایران برای همیشه علیه این کشور باقی بماند.
جروزالم پست می نویسد: همان گونه که اسرائیل به خواسته های دیگر کشورها از جمله متحدانش در زمینه آرمان فلسطین بی توجه است، قدرت های بزرگ نیز منافع خود را دارند و برخی اوقات به هشدارهای ما توجهی نمی کنند. این روزنامه توافق احتمالی هسته ای را دارای فاصله بسیاری با خواسته های صهیونیست ها توصیف می کند و می افزاید: با این حال امضای این توافق به معنای فرو افتادن آسمان نیست.
طبق این گزارش توافق احتمالی و برداشته شدن تحریم ها همچنین دست ایران را برای کمک به محور مقاومت از جمله دولت سوریه و حزب الله لبنان باز می گذارد.
ایران و گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان در حال مذاکره بر سر نگارش متن توافق نهایی هسته ای در وین اتریش براساس راه حل های به دست آمده در مذاکرات ۱۳ فروردین لوزان سوئیس هستند. بنا بر گزارش های رسیده قرار است که وزیران امور خارجه کشورهای ۱+۵ و ایران ساعت ۱۰:۳۰ به وقت وین نشستی خبری برگزار کنند اما این امر به معنای توافق در تمامی زمینه ها نیست.
در همین حال روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی درباره مذاکرات وین نوشته است که چگونگی و زمان بندی برداشتن تحریم های تسلیحاتی ایران آخرین بخش از متن توافق نهایی است که وزیران امور خارجه باید درباره آن تصمیم بگیرند.