داستان‌های مجموعه «۱۴ ژانویه ۸ شب» عموماً بر کاوش در روابط انسانی و بررسی رگ و ریشه‌های برخی فسادهای اجتماعی که عمدتاً ناشی از ناهنجاری‌های موجود در برخی فضاها از جمله ادارات است، متمرکز شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، داستان‌های این مجموعه با سوژه‌هایی که به نظر می‌رسد با دقت و برای رسیدن به نتیجه مورد نظر راوی انتخاب شده‌اند، عموماً به روابط بین فردی و در واقع زیر پوست ارتباطات انسان‌ها با یکدییگر می‌پردازند.

در داستان اول، «مرگ را جا گذاشتم» راوی، لحظه‌ای از زندگی فردی را به تصویر می‌کشد که قصد انتقام دارد؛ مشخص نیست برای چه، اما به نظر می‌رسد زندگی‌اشش بسته به این انتقام است. بدیهی است در این انتقام گرفتن، کسانی که او از آنها نفرت دارد یعنی «زن‌هایی جان سخت» در اولویت هستند پس «بهتر است تا ریق رحمت را سر نکشیده‌اند»، از آنها انتقام بگیرد.

این انتقام گرفتن در ادامه به یک تراژدی تبدیل می‌شود؛ زمانی که شخصیت اول داستان پس از رو به رو شدن با سوژه اصلی که قصد انتقام از او را دارد، درمی‌یابد که زندگی و زمانه، انتقام اصلی را از او گرفته و حتی پس از وداع با او، مرد سیاهپوش نقابداری را می‌بیند که با داسی در دست سروقت این «زن جان سخت» آمده.

در اینجاست که قهرمان داستان در حالی که به نظر می‌رسد پذیرفته که این او نیست که قادر است از دیگران اتتقام بگیرد و این کار بر عهده کس دیگری گذاشته شده، در حالتی آکنده از استییصال می‌پپرسد: »نوبت من کی می‌رسد؟»

داستان دیگر این مجموعه «عشق معاون و اضافه کار من» است که داستان نویس کوشیده در یک قالب طنز، زیر پوست روابط انسانی را در فضاهای شغلی و اداری جامعه مورد نظر را - که با توجه به اسامی شخصیت‌های داستان احتمالاً کشور خودمان است - بکاود و ه جستتجوی ریشه برخی فسادهای اداری و اعطای پاداش‌های کاری به افراد شاغل در برخی ادارات بپردازد.

مجموعه «۱۴ ژانویه ۸ شب» نوشته جهانگیر هدایت که شامل ۱۹ داستان کوتاه است که در کتابی ۱۴۱ صفحه‌ای در شمارگان ۱۰۰۰ نسخه و با بهایی ۱۰ هزار تومان اخیراً از سوی انتشارات پوینده منتشر و راهی بازار شده است.

مطابق اعلام بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، جهانگیر هدایت نویسنده این داستان‌ها، متولد ۱۳۱۸ و از خانواده صادق هدایت است. وی سرپرست آثار صادق هدایت و برادرزاده‌ اوست. جهانگیر هدایت دیپلم را از دبیرستان البرز اخذ كرده و در دانشگاه تهران در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به اخذ دانشنامه لیسانس نائل آمده است. بعد از آن در دانشگاه آمریكائی بیروت فوق لیسانس آموزش بهداشت عمومی را كسب كرد و پس از مراجعت به ایران مجدداً در دانشگاه تهران فوق لیسانس جامعه شناسی را به دست آورد. ضمناً یك دوره مدیریت را نیز در دانشگاه ساسكس انگلیس گذراند.

جهانگیر هدایت از ایام نوجوانی به نوشتن پرداخت و تاكنون ۱۲۵ داستان كوتاه، ۲۵۷ مقاله طنز و انتقادی، ۴۱ مقاله علمی اجتماعی، ۱۸ ترجمه از انگلیسی به فارسی، ۱۴۰ مقاله درباره یا مربوط به صادق هدایت، ۲ شعر، ۲ كتاب مستقل مجموعه داستان به نام های «شلاق هوس» (۱۳۴۳) و «مرغابی عشق و ابدیت» (۱۳۵۱)، یك كتاب مكالمات انگلیسی، ۱۰ مقدمه بر آثار صادق هدایت، ۳ كتاب مستقل درباره صادق هدایت، ۳ آلبوم نفیس از صادق هدایت، از او در ایران و خارج از ایران چاپ شده‌اند.

برچسب‌ها