به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان مرکزی، محسن شانقی افزود: از این میزان ۹۲ هزار راس دام سبک و سنگین علیه بیماری برسلوز، ۱۳۲ هزار راس دام علیه بیماری شاربن و ۱۰ هزار راس دام نیز علیه بیماری سل و برسلوز در دامداری های صنعتی استان مرکزی واکسینه شده اند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: تب مالت یا بروسلوز، هاری، تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو، مشمشه و شاربن یا سیاه زخم از جمله بیماری های مشترک بین انسان و دام است که علاوه بر ایجاد خسارت مالی بر اقتصاد کشور، صدمه ها و تلفات جبران ناپذیری را بر جمعیت انسانی وارد می آورد.
وی ادامه داد: بر این اساس مبارزه با بیماری های مشترک بین انسان و دام از اولویت های سازمان دامپزشکی است و هر ساله برای جلوگیری از انتقال این بیماری ها به انسان فعالیت های گسترده ای از جمله واکسیناسیون و تست انواع بیماری های ویروسی بر علیه این بیماری ها در جمعیت دام ها در گاوداری های سنتی و صنعتی انجام و در صورتی که مثبت بودن نتیجه، از گردنه تولید حذف می شوند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی بیان کرد: همچنین برای مبارزه با بیماری های هاری و مشمشه، هر ساله کلیه سگ های گله صاحب دار واکسینه و از کل اسب ها نیز تست مشمشه انجام می شود.
شانقی تب کریمه کنگو یا تب خونریزی دهنده را یکی دیگر از بیماری های مشترک انسان و دام عنوان کرد و گفت: این بیماری هیچ گونه علائم بالینی در جمعیت دام ها نداشته و زمانی تشخیص داده می شود که در بین جمعیت انسانی بروز کند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: شهروندانی که اقدام به تهیه گوشت تازه کشتار شده از مجاری مختلف می کنند برای جلوگیری از انتقال این بیماری باید لاشه را به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا چهار درجه نگهداری کنند تا در صورت آلوده بودن از انتقال بیماری جلوگیری شود.
گفتنی است استان مرکزی با ۱۲ شهرستان، دارای ۶۲۲ واحد مرغداری صنعتی، ۴۹۱ واحد گاوداری صنعتی و ۱۹۱ مزرعه پرورش آبزیان است.