بوشهر - مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: با توجه به بازنشسته‌شدن تعدادی از مدارس و عدم به‌کارگیری نیروی جدید، با کمبود شدید نیروی انسانی روبرو هستیم.

به گزارش خبرنگار مهر، ناصر کرمی ظهر سه‌شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش استان بوشهر اظهار داشت: در نشست قبلی شورای آموزش و پروش ۳۹ مصوبه داشتیم که اغلب این مصوبات اجرا شد و برخی دیگر نیز در دست اجرا است.

وی به پروژه مهر در سال تحصیلی ۹۴ - ۹۵ اشاره کرد و ادامه داد: امسال ۱۹۶ هزار دانش‌آموز در استان بوشهر مشغول به تحصیل خواهند شد که دو هزار و شش مدرسه و هشت هزار و ۵۱۳ کلاس درس میزبان دانش‌آموزان خواهد بود و ۱۴ هزار و ۱۵۶ فرهنگی به تدریس مشغول می‌شوند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر اضافه کرد: امسال ۸۱۰ نفر از فرهگیان استان بوشهر بازنشسته خواهند شد و نیروی جدیدی وارد نخواهد شد و با این شرایط، با کمبود شدید نیرو روبرو خواهیم شد.

وی با بیان اینکه در مقطع ابتدایی با ۹۶۱ نفر کمبود نیرو روبرو هستیم، افزود: دو راهکار در این زمینه وجود دارد که یکی مربوط به استفاده از بسته‌های حمایتی که یک هزار و ۱۰۸ دانش‌آموز تحت پوشش این بسته‌ها قرار می‌گیرند.

تدریس معلمان در دروس غیرمرتبط

کرمی بیان کرد: تجمیع مدارس کم‌جعیت نیز یکی دیگر از راهکارهایی است که در این راستا می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد که البته برخی مردم و مسئولان محلی در مقابل این موضوع مقاومت می‌کنند و این در حالی است که برخی از افراد می‌توانند از مدارس روستاهای اطراف نیز استفاده کنند.

وی با بیان اینکه در مقطع متوسطه با کمبود ۷۱۲ نیرو روبرو هستیم، افزود: در استان بوشهر ۳۶ مدرسه یک تا هفت دانش‌آموزی، ۱۰۵ مدرسه هشت تا ۱۵ دانش‌آموزی و ۱۳۰ مدرسه زیر ۴۰ دانش‌آموز داریم.

مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر اضافه کرد: ۲۵ درصد از معلمان مدارس کم‌جمعیت استان بوشهر در دروس غیرمرتبط مشغول به تدریس هستند.

وی به بدهی برق آموزش و پرورش استان بوشهر اشاره کرد و گفت: ۳.۴ میلیارد تومان بدهی داریم که سال گذشته بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که امضا شده بود، مقرر شد که ۲.۸ میلیارد تومان بدهی برق آموزش و پرورش استان از محل طلب نیروگاه اتمی از وزارت نیرو پرداخت شود.

سابقه‌ای از پرداخت بدهی برق آموزش و پرورش در نیروگاه نیست

محمود جعفری مجری نیروگاه اتمی بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: سابقه‌ای از موضوع پرداخت بدهی برق آموزش و پرورش از محل مطالبات نیروگاه اتمی به وزارت نیرو در نیروگاه اتمی بوشهر نداریم.

وی اضافه کرد: امکان تواتر وجود ندارد؛ چون ردیف هزینه‌ها و درآمدها با هم متفاوت است و ما برای نیروگاه اتمی نیز نمی‌توانیم تواتر کنیم و اگر اسناد و مدارکی در این زمینه وجود دارد، ارائه شود تا پیگیری کنیم.

توسعه مدارس شبانه‌روزی در استان

مدیرکل نوسازی مدارس استان بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: به منظور پرداخت هزینه‌های اشنعاب برق مدارس استان بوشهر تلاش های ویژه صورت گرفته است و شاهد همکاری خوبی هستیم.

احمد مرادی اضافه کرد: یکی از برنامه‌های ما توسعه مدارس شبانه‌روزی در سطح استان است و در جشنواره خیرین مدرسه‌ساز نیز رویکرد ما بر ساخت مدارس شبانه‌روزی در استان بوده است.

وی همچنین از رفع مشکلات تامین زمین مورد نیاز مجردسراهای عسلویه خبر داد و افزود: هزینه زمین پرداخت شده و زمین مورد نظر تملک شده است.

بدهی برق مدارس پرداخت شود

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: بدهی برق آموزش و پرورش استان بوشهر حدود ۳.۴ میلیارد تومان است که قرار بود ۲.۸ میلیارد تومان آن با تواتر نیروگاه اتمی و وزارت نیرو پرداخت شود.

امرالله پاراد اضافه کرد: مقرر شده بود که آموزش و پرورش هزینه‌های جاری را پرداخت کند ولی در برخی موارد بدهی‌ها پرداخت نمی‌‌شود و موکول شدن این بدهی‌ها با آینده ممکن باعث برو مشکلاتی شود.

وی خواستار تسریع در پیگیری تفاهم پرداخت بدهی برق آموزش و پرورش توسط نیروگاه اتمی شد و بیان کرد: توانیر آمادگی لازم را برای اجرای این تفاهم‌نامه دارد.

کمبود فضا و کمبود نیرو در آموزش و پرورش

مدیر مشارکت‌های مردمی آموزش و پرورش بوشهر نیز در این نشست به تلاش‌های صورت گرفته برای رفع مشکلات کمبود فضا و کمبود نیرو در آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: استفاده از بسته‌های حمایتی به منظور رفع کمبود نیروی انسانی یکی از راهکارها است.

جهانفر با بیان اینکه ۵۵۵ نفر در قالب بسته‌های حمایتی به تحصیل مشغول شدند، افزود: برای دانش‌آموزان در مدارس غیردولتی صندلی گرفتیم و سرانه این دانش‌اموزان توسط آموزش و پرورش پرداخت شد.

وی گفت: همچنین برخی از مدارس را نیز در اختیار بخش خصوصی قرار دادیم تا هزینه‌ها و درآمدهای این مدارس را بر عهده گرفته و تعلیم و تربیت دانش‌آموزان را انجام دهند.