به گزارش خبرنگار مهر، محسن كاویانی شامگاه سه شنبه در نشست خبری اداره كل مالیات خوزستان اظهار كرد: رویکرد ما به صورت اجرای طرح جامع مالیاتی بوده و طبیعتا بیش از ۹۵ درصد دستورالعمل ها و همچنین بخشودگی جرائم در تمامی استان ها یکسان است.
وی افزود: همه مردم موافق مالیات نیستند و سعی ما بر ایجاد ثبات روانی و اقتصادی در کشور و به تبع آن استان است. اجرای طرح جامع مالیاتی که یکی از طرح های کلیدی نظام مالیاتی کشور برای ارتقای راندمان درآمدهای مالیاتی و افزایش خدمات رسانی به مردم است، برای ما در اولویت قرار دارد.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان بیان كرد: شالوده اصلی طرح جامع مالیاتی بر مبنای سیستم های مکانیزه بوده و خدمات الکترونیکی باعث تسهیل کارهای این اداره شده و در نهایت نیز بانک های اطلاعاتی را تکمیل می کند.
كاویانی عنوان كرد: طرح فوق را با هدف شفافیت اقتصاد، کشف معاملات پنهان، انجام معاملات شفاف، کاهش نارضایتی بین فعالان اقتصادی و همچنین تکمیل بانک اطلاعاتی اجرا می شود.
وی ادامه داد: هر دستگاهی زمانی را برای بیکاری کارمندان دارد ولی کارمندان امور مالیاتی همیشه در حال نوشتن بوده و به خاطر وظایف سنگین هیچ وقت بیکار نیستند. با اجرای طرح جامع میزان فعالیت کارمندان مالیات و شکوائیه مؤدیان کاهش پیدا می کند.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان تصریح كرد: در سال گذشته بودجه مالیاتی ۷۱ هزار میلیارد تومان و منابع عمومی دولت نیز ۲۱۱ هزار میلیارد تومان بود. همچنین سال گذشته نسبت مالیات به منابع عمومی ۳۴ درصد بود. امسال نیز بودجه مالیاتی ۸۶ هزار میلیارد و منابع عمومی دولت نیز ۲۳۶ هزار میلیارد تومان است. منابع هزینه ای ما در سال گذشته ۱۴۹ هزار میلیارد تومان و امسال ۱۷۴ هزار میلیارد تومان است.
كاویانی گفت: تکمیل پایگاه های اطلاعات مؤدیان مالیاتی (درآمدها و هزینه های هر فرد) و ایجاد سامانه مبادلات اقتصادی مؤدیان مالیاتی از جمله وظایف امور مالیاتی هستند. سیاست کشور این است که معاملات به صورت الکترونیک بوده و قانون گذار هم اعلام کرده که سازمان مالیاتی باید سامانه اطلاعات مبادیان و مبادلات اقتصادی را طراحی کند.
وی اظهار كرد: مؤدیان ناراضی، درآمدهای مالیاتی اندک، حجم بالای فرار مالیاتی، هزینه های بالای عملیاتی، ایرادات و ناهمسویی سیاست ها، قوانین و فرآیند اجرای مالیات، نظام ها و فرآیند های ناکارآمد مالیاتی و کثرت شکایات از جمله ضرورت های اجرای طرح جامع مالیاتی هستند.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان افزود: مطالعات اجرایی شدن این طرح از سال ۷۱ تا ۸۲ صورت گرفته و شرکت (پیلویت) کانادا به عنوان مشاور اصلح انجام مطالعه و تدوین نقشه راه رشد آن انتخاب شد. افزایش درآمدهای مالیاتی، کاهش هزینه های عملیات و افزایش رضایت صاحبان منافع از جمله اهداف اجرای این طرح هستند.
كاویانی بیان كرد: خوشبختانه اکثر مردم از پرداخت مالیات گریزان نیستند و فقط برای کم عدالتی ناراحت هستند. در طرح فوق داشتن بانک اطلاعاتی فعالان اقتصادی و پرداخت مالیات عادلانه را شاهد خواهیم بود.
وی با تأکید بر لزوم مشخص بودن جریان گردش کالاها باید برای دولت گفت: در این دو سال اعلام کردیم که ۱۰۰ اظهار نامه را الکترونیکی دریافت می کنیم ولی سال گذشته مؤدیان علاوه بر ارسال اظهارنامه به صورت الکترونیک برگه دستی آن را هم تحویل می دادند. امسال دیگر برگه دستی را دریافت نکرده و اظهار نامه کاملا به صورت الکترونیک دریافت می شود.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان عنوان كرد: فعالان اقتصادی که پسورد دارند دیگر نیاز به حضور در بانک ها و امور مالیاتی نداشته و می توانند بعد از تعریف قبض در سایت امور مالیاتی تمام مالیات خود را به صورت الکترونیک پرداخت کنند. تا کنون ۴۳ هزار نفر در خوزستان اظهار نامه های خود را به صورت الکترونیکی ارسال کرده اند.
وی تصریح كرد: هر کسی در کشور هر نوع معامله ای انجام می دهد (درآمدهای معاف، درآمدهای غیر معاف، در سرزمین آزاد و یا غیر آزاد کشور) باید اظهار نامه مالیاتی را تسلیم کند. در منطقه آزاد اروند هیچ کدام از افراد اگر اظهار نامه مالیاتی را ارائه ندهند معاف نمی شوند.
مدیرکل امور مالیاتی خوزستان گفت: سهم مالیات استان در ترکیب درآمدها ۹۲ درصد است. سال گذشته سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان در خوزستان وصول شد که یک هزار و ۶۵۰ میلیارد تومان از آن در بخش ارزش افزوده کسب شد.
كاویانی گفت: تاکنون ۳۸ درصد از مؤدیان اظهار نامه خود را تسلیم کرده اند ولی خواهش می کنم سایر مؤدیان تسلیم اظهار نامه را به روزهای پایانی موکول نکرده و در واقع دقیقه نودی نباشند. ترافیک خط در روزهای پایانی بسیار بالا رفته و اگر به هر دلیلی موفق به انجام این کار نشوند متأسفانه امور مالیاتی فعال اقتصادی را جریمه می کند.
وی اظهار كرد: در خوزستان ۱۲ هزار میلیارد تومان گردش مالی در بخش نفتی و غیر نفتی است. درآمد خود را در سال گذشته چهار هزار میلیارد پیش بینی کرده بودیم ولی سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان وصول کردیم. امسال نیز پیش بینی ما چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان است. خوشبختانه از ۲۰۰ هزار فعال اقتصادی خوزستان هیچ پرونده لاینحلی در امور مالیاتی استان وجود ندارد.