به گزارش خبرنگار مهر، داوود نجفیان بعد از ظهر جمعه در جلسه بررسی خروجی استفاده از شیوه های نوین آبیاری در اردبیل تصریح کرد: در استان اردبیل کشت سیب زمینی در مساحت بزرگ صورت می گیرد و این محصول یکی از محصولات آبخور در کشاورزی است.
وی افزود: سیب زمینی به دلیل مصرف بالای آب یکی از محصولاتی است که کاشت آن در مناطق کم آب توصیه نمی شود اما به دلیل کیفیت و بازار پسندی نمی توان کشت سیب زمینی را کنار گذاشت.
مدیر عامل آب منطقه ای استان با بیان اینکه هزینه تولید سیب زمینی به مراتب بیشتر از سود اقتصادی فروش آن است، گفت: متاسفانه آب بر بودن این محصول کشاورزی طی سال های گذشته یکی از عوامل کاهش سطح آب ها در دشت اردبیل بوده است.
نجفیان با اذعان به اینکه برای کاشت سیب زمینی طی سال گذشته نزدیک به ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب مصرف شده است، ادامه داد: پذیرفته نیست که در مقابل این محصول در انبارها باقی بماند و نسبت به توسعه بازار آن اقدام نشود.
وی آب را سرمایه جدی و منبعی تمام شدنی توصیف کرد و گفت: انتظار می رود نسبت به کشت محصولات آب بر از جمله سیب زمینی و هندوانه در استان تدابیر مناسبی اتخاذ شود.
مدیر عامل آب منطقه ای استان تاکید کرد: دولت با هدف توسعه آبیاری نوین تسهیلاتی به این حوزه اختصاص داده و هم اینک برای پرداخت تسهیلات به متقاضی محدودیتی نداریم.
نجفیان افت سطح آب های زیر زمینی دشت اردبیل را هشداری برای مدیریت بهینه منابع آبی برشمرد و تصریح کرد: بررسی ها نشان می دهد هر کجا از شیوه های نوین آبیاری محصولات کشاورزی استفاده شده به مراتب سطح تولید افزایش داشته و در مصرف آب تا حد قابل توجه صرفه جویی شده است.
وی ابراز امیدواری کرد جهاد کشاورزی با تداوم برنامه های آموزشی و فرهنگ سازی کشاورزان را ترغیب به بکارگیری شیوه های نوین آبیاری کند و در این راستا از تمامی ظرفیت های موجود استفاده بهینه داشته باشد.
این مسئول راندمان بخش کشاورزی را به مراتب کمتر از میانگین کشوری دانست و اضافه کرد: راندمان ۴۲ درصدی پذیرفته نیست و با توجه به اینکه بخش کشاورزی مشتری ۹۳ درصد از مصارف آبی است باید نسبت به مدیریت بهینه این حوزه اقدام شود.