سمنان - رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان با اشاره به اهمیت ارتقای کیفیت و کمیت سطح تولید پسته در استان گفت: فقدان آمار رسمی صادرات این محصول دست ما را در برنامه ریزی های مدون بسته است.

به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر جمعه ای شامگاه جمعه در نشست انجمن پسته استان سمنان که در سالن جلسات اتاق بازرگانی استان سمنان برگزار شد فقدان آمار رسمی صادرات پسته از استان را مشکل اصلی برنامه ریزی مدون دانست و افزود: تشکیل انجمن پسته علاوه بر ارتباط مستمر با تولیدکننده توانسته در زمینه تولید نیز کارهای کارشناسی خوبی به انجام برساند.

وی برگزاری همایش ویژه پسته دامغان در سال گذشته را گامی ارزشمند برای ارتقای سطح کمی و کیفی تولید پسته استان معرفی و خاطرنشان کرد: یکی از بارزترین مزایای پسته دامغان نسبت به سایر نقاط کشور، زود به بار نشستن این محصول و همجواری با استان های پر جمعیت مانند تهران، اصفهان، مازندران، گرگان و خراسان است.

تولید ۳۵ هزار تن پسته در استان سمنان

رئیس اتاق بازرگانی استان سمنان به رواج «ترخوری» پسته در کشور اشاره و تصریح کرد: سالانه بیش از ۲۲۵ هزار تن پسته در کشور برداشت می شود که سهم استان بیش از ۳۵ هزار تن است.

جمعه ای با بیان این مطلب که شهرستان دامغان با برداشت بیش از ۸ هزار و ۵۰۰ تن در سال رتبه نخست برداشت این محصول را به خود اختصاص داده است عنوان کرد: از میزان پسته برداشت شده در استان ۱۲ هزار تن به صورت خشک به مصرف بازارهای داخلی و صادرات به سایر استان‌ها مورد استفاده قرار می گیرد.

وی ثابت ماندن برداشت محصول در کشور به دلیل کم آبی را یادآور شد و ابراز داشت: یکی از برنامه‌های در دست اقدام انجمن پسته استان چگونگی و نحوه بسته‌بندی آن است که در جلسات مختلف مورد بحث و بررسی قرار گرفته تا هم از صادرات فله ای این محصول جلوگیری شود هم برندسازی به نام استان ارزش افزوده محصول را افزایش دهد.

کمبود نقدینگی مشکل اصلی تولید کنندگان

رئیس اتاق اصناف استان سمنان با یادآوری این نکته که در حال حاضر تمام محصول پسته برداشت شده از باغ‌های استان به وسیله واسطه‌های فعال تجاری که از سایر استان‌ها وارد استان می‌شوند انجام می‌شود بر ساماندهی‌ برای افزایش صادرات این محصول تاکید کرد.

جمعه ای کمبود نقدینگی را مشکل اصلی تولیدکنندگان پسته استان دانست و یادآور شد: باید در زمینه سلیقه‌یابی مشتریان اقدامات ویژه‌ای انجام شود تا بتوان این محصول را به گونه‌ای شایسته به بازارهای داخلی و خارجی عرضه کرد تا قسمتی از مشکل نقدینگی رفع شود.

برچسب‌ها