علی عابدی در گفتگو با خبرنگار مهر، با انتقاد از عدم همکاری و مشارکت دستگاههای اجرایی استان در راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی افزود: صنایع دستی یکی از مهمترین فرصت های اشتغالزایی در استان محسوب می شود به طوری که با احیای صنایع دستی و ایجاد فرصت های مناسب می توان گام موثری در راستای رشد و پیشرفت اقتصادی خراسان شمالی برداشت.
وی اظهار داشت: جذب گردشگران داخلی و خارجی یكی از مزایای اقتصادی صنایع دستی استان با توجه به وجود اقوام، فرهنگ ها و صنایع دستی متنوع، محسوب می شود.
عابدی با اشاره به اینكه در حال حاضر معرفی صنایع دستی خراسان شمالی تنها در برپایی چند نمایشگاه در مناسبت های مختلف خلاصه شده است، گفت: راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی خراسان شمالی به عنوان یكی از مهم ترین برنامه های اداره كل میراث فرهنگی، نیازمند ورود بخش خصوصی به این عرصه است.
وی تصریح كرد: برای راه اندازی این بازارچه چند متقاضی داشتیم اما به دلیل عدم مشاركت و همكاری دستگاه های اجرایی تاكنون موفق به راه اندازی بازارچه دائمی صنایع دستی این استان نشده ایم.
این مسئول گفت: تا زیرساخت های اولیه راه اندازی بازارچه صنایع دستی كه تامین زمین اولین گام آن محسوب می شود، نمی توان اقدام دیگری انجام داد.
عابدی افزود: در حال حاضر مجموعه تاریخی حسینیه جاجرمی در شهرستان بجنورد به عنوان اولین خانه صنایع دستی استان در كشور فعالیت دارد.
معاون صنایع دستی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در خصوص صنایع دستی فراموش شده در استان نیز اضافه كرد: با توجه به تغییر سبك زندگی، بخشی از صنایع دستی همچون لحاف دوزی، پوستین دوزی و ... به فراموشی سپرده شدند.
وی گفت: متاسفانه هنر سفال گری به دلیل جایگزین شدن ظروف امروزی در استان منسوخ شده است.
به گفته این مسئول زیورآلات سنتی تركمن ها نیز در استان در خطر منسوخ شدن است.
وی با اشاره به رشته های صنایع دستی احیاء شده در استان اظهار داشت: شاخص ترین صنایع دستی استان گلیم بافی بوده است كه اكنون نیز هنر چرم استان تبدیل به برند شده است.
عابدی با بیان اینكه طی چند سال اخیر حدود ۱۵ مورد از صنایع دستی استان احیاء شده است، تصریح كرد: تراش سنگ های قیمتی، كاشی سنتی، مس گری و ... از جمله صنایع احیاء شده در خراسان شمالی محسوب می شود.