به گزارش خبرگزاری مهر، در سالهای اخیر حفاریهای معدنی و اکتشاف نفت در بسیاری از اقیانوسهای جهان توسعه چشمگیری یافته است به طوریکه سیستمهای پیشرفته حفاری با نفوذ به بستر اقیانوس به بهره برداری از منابع زمین می پردازند. در این میان اما تولید انبوهی از آلاینده های زیست محیطی نگرانی حامیان زمین و ساختارهای طبیعی آن را به همراه داشته است.
اکنون گروهی از مهندسان در مرکز ملی اقیانوس شناسی بریتانیا و برخی شرکای اروپایی شان روبات فوق مدرنی در قالب پروژه ای موسوم به BRIDGES Glider ساخته اند که قابلیت نفوذ به ۷۵ درصد عمیق ترین نقاط اقیانوسهای جهان را دارد. درحقیقت این روبات می تواند تا عمق ۵ هزار متری اقیانوس شیرجه رفته و خود را به نقاطی برساند که تاکنون بشر دسترسی به آن نداشته است.
ساخت این روبات با همکاری ۱۹ مرکز اروپایی و صرف ۸.۶ میلیون دلار صورت گرفته است. این فناوری جدید بخشی از پروژه بلندپروازانه «افق ۲۰۲۰ اروپا» است که با همکاری کشورهای مختلف این قاره اجرا می شود.
نکته جالب توجه این است که روبات جدید مهندسان اروپایی قابلیت سرویس دهی تا سه ماه متوالی آن هم در عمیق ترین نقاط اقیانوسها را دارد.
مطالعه دقیق رسوبات تولید شده در حین انجام عملیات حفاری در تاریک ترین نقاط جهان از مهمترین توانمندیهای این روبات پیشرفته محسوب می شود.
قرار است آزمایش نهایی این روبات در سال ۲۰۱۹ و در نزدیکی سواحل ایرلند صورت گیرد.