در نخستين روز جلسه شوراي حكام به منظور بررسي پرونده هسته اي ايران كشورهاي مختلف ازجمله آلمان به نمايندگي از سه كشور اروپايي، نروژ به نمايندگي از اتجاديه اروپا، آمريكا، كانادا، استراليا، نيوزلند، مالزي به نمايندگي از غيرمتعهدها، سنگاپور، كوبا، ليبي، سوريه و ... بيانيه هايي را در اين زمينه منتشر كردند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاري "مهر" در وين، گروه غير متعهدها در جلسه پيش از ظهر پنج شنبه شوراي حكام بيانيه خود را درباره پرونده هسته ايران صادر و در آن صدور قطعنامه عليه ايران را اقدامي زودرس و غير ضروري دانست.

در اين بيانيه آمده است: تفاهم نم از نشست امروز 2 فوريه 2006 شوراي حكام به معناي درنظرگرفتن يا ارزيابي اجراي كلي پادمانها ان پي تي در جمهوري اسلامي ايران نيست.  اين موضوع بايد در اولين جلسه عادي شورا در 6 مارس 2006 در نظر گرفته شود. نم همچنين بر اين ديدگاه است كه نشست امروز شوراي حكام  براي در نظرگرفتن زمان ومحتويات يك گزارش همچون قطع نامه هاي سابق كه به راي گذاشته شد و در سند GOV/2005/77  مورخ 24 سپتامبر 2005 گنجانده شد، نيست. اين از آنجايي كه مدير كل آژانس هنوز در حال بررسي موضوعات باقي مانده و آمادگي براي نشست مارس 2006 است، نشست پيش از موعد و زودرس مي باشد.

نم آرزو دارد فرصت نشست امروز شوراي حكام  را مغتنم بشمارد تا اصول اصلي خود و موضع گيري درباره اين مسئله را دوباره تاييد كند. نم به شدت حق اساسي و غيرقابل انكار همه اعضا  بدون هيچ تبعيض و طبق تعهدات قانوني مربوطه شان براي توسعه تحقيقات، توليد و استفاده انرژي اتمي براي اهداف صلح آميز را-همانطور كه در اساسنامه آژانس آمده- تصريح مي كند.

بنابراين هيچ چيز نبايد به گونه اي تفسير شود كه حق دولتهاي عضو را براي توسعه انرژي هسته اي با اهداف صلح آميزمنع يا محدود كند.نم يك بارديگر تاكيد مي كند كه اين حق كشورهاي عضو مبني برانتخاب و تصميم گيري در زمينه استفاده صلح آميزاز تكنولوژي هسته اي بايد محترم شمرده شود.

در اين زمينه نم مي خواهد موضع اصولي خود را تكرار كند كه استفاده صلح آميز و با هدف منع گسترش سلاحهاي هسته اي بايد به گونه اي متعادل و بدون هيچ گونه اهداف تبعيض آميزي در نظر گرفته شود.

در اين چارچوب همچنين نم اصرار به پذيرش يك نگرش متوازن و منصفانه در خصوص مسئله هسته اي ايران دارد تا بتوان  از ملاحظات و تعصبات  گزينشي دوري كرد. در اين باره نم بار ديگر حمايت خود را از عاري سازي خاور ميانه از تمام سلاحهاي امحاء جمعي تاكيد دارد.

آمريكا: ايران با آژانس همكاري نداشته است / اكنون در پي تحريم نيستيم/ فاز جديدي ار ديپلماسي را آغاز مي كنيم/ اظهارات شفاهي هاينونن خيلي نگران كننده است!

ازسوي ديگر، آمريكا در بيانيه خود بر عدم همكاري ايران با آژانس تاكيد كرد و افزود كه فاز جديدي از ديپلماسي را آغاز خواهيم كرد.

به گزارش "مهر" در بيانيه آمريكا در آژانس آمده است : ما بايد يادآوري كنيم كه در نوامبر سال 2003 البرادعي مديركل آژانس نخستين بار به شوراي حكام گزارش كرد كه ايران در مدتي مشخص در تعدادي موارد تعهدات خود تحت توافقنامه پادمان را انجام نداده است. البرادعي غني سازي و تبديل  اورانيوم و جداسازي پلوتونيوم كه اظهار نشده بود و از ديد آژانس مخفي شده بود را ياد آور شد. شوراي حكام  شدت و ضعف هاي  همكاري هاي ايران و نقض تعهدات توافق پادمان را از سوي اين كشور  محكوم كرد. از آن زمان به بعد ما معتقد هستيم شوراي حكام طبق بند XII.C تعهدي مشخص و قانوني دارد تا عدم پيروي ايران را به همه اعضا، شوراي امنيت و مجمع عمومي سازمان ملل گزارش دهد . اگرچه اعضاي شوراي حكام در آن زمان توافق كردند كه تهيه چنين گزارشي تا مشخص شدن نتيجه تلاش هاي ديپلماتيك اتحاديه اروپا مسكوت بماند كه از  اكتبر 2003 آغاز شده بود.

اين تلاش ها با قصد ايمن كردن همكاري هاي كامل ايران با آژانس به منظور ايجاد اعتماد كامل جامعه جهاني به ماهيت صلح آميز برنامه هاي هسته اي صورت گرفت. در طول 28 ماه دكتر البرادعي 7 گزارش مكتوب و 3 گزارش شفاهي ارائه داد كه همگي تاييد مي كردند ايران همكاري كاملي كه آژانس به آن نياز دارد را ارائه نمي دهد و گام هاي اعتماد ساز كه جامعه بين المللي خواهان آن است را بر نمي دارد.

اولي هاينونن

در بيانيه  آمريكا همچنين آمده است : وقتي ايران پيشنهادهاي اتحاديه اروپا را رد كرد و به طور يك جانبه بندهاي توافق پاريس را نقض كرد ، شوراي حكام عكس العمل نشان داد و در سپتامبر 2005 به طور روشن فهميد كه ضعف ها و نقض هاي متعدد ايران از تعهدات پادماني سبب عدم اطاعت از بند XIICشده است. شورا همچنين فهميد كه تاريخ پنهان سازي فعاليت هاي هسته اي حساس در ايران و سوالات هنوز حل نشده درباره برنامه اش، سوالاتي را در ذهن ايجاد مي كند كه طبق بند III.B.4 در شايستگي شوراي امنيت سازمان ملل است.

حتي درآن زمان ما به ايران زمان بيشتري داديم تا عكس العملي انجام دهد و اعتماد ما را درباره ماهيت صلح آميز برنامه هاي هسته اي اش به دست آورد. اگر چه هم اكنون ايران نشان داده  كه مصمم است برنامه غني سازي اورانيوم  و برنامه راكتور آب سنگين را - كه به ايران توانايي توليد مواد براي سلاح هسته اي مي دهد- به جلو پيش ببرند.

اكنون زمان آن نيست تا ايران تهديد كند و يكجانبه به همكاري هاي خود با آژانس پايان دهد و تعهدات خود را نقض كند. زمان آن هم نيست كه ايران اعتمادها را به اقدامات آن كشور بيش از پيش ازبين ببرد. اكنون زمان آن است كه ايران نگراني هاي جامعه بين الملل را درك كند و به تصميمات شوراي حكام احترام بگذارد.

ما اميدواريم شوراي حكام قطعنامه اي را كه بر اساس تداوم كار شورا  براي حل ديپلماتيك موضوع ايران ارائه داده ايم بپذيرد. توپ دوباره در زمين ايران است تا به درخواست هاي شوراي حكام توجه كند و وضعيتي را ايجاد كند تا گفتگوها از سر گرفته شود.

آلمان: در حال طراحي نظام چند پارچه با ابزارهاي ديپلماتيك هستيم / 3 سال پيش بايد موضوع به شوراي امنيت مي رفت/ شوراي امنيت بايد قطعنامه هاي شوراي حكام را تقويت كند / جهان از فعاليت اتمي ايران نگران است!

آلمان نيز در بيانيه اي به نمايندگي از سه كشور اروپايي تاكيد كرد: در 18 ژانويه سال 2006 من به همراه همكاران فرانسوي و انگليسي خود طي نامه اي از شما خواستيم تا اعضاي شوراي  حكام آژانس امروز جلسه بگذارند  تا درباره اجراي توافق پادمان هاي ان. پي. تي در جمهوري اسلامي ايران مذاكره كنند. روز گذشته ما پيش نويس قطعنامه اي را به همراه يك يادداشت توضيحي ، كه به نوبه خود گويا است ، براي ملاحظه شوراي حكام ارسال كرديم.

به هرحال فرانسه، انگليس و آلمان يك طرح ديپلماتيك را به ايران ارائه دادند كه به ايران فرصتي مي داد تا  نگراني هاي بين المللي  را مد نظرقرار دهد و اعتماد بين المللي ايجاد كند مبني بر اينكه ماهيت برنامه هسته اي ايران منحصرا صلح آميز است. ايران توافق كرد تا همه فعاليت هاي غني سازي خود را در زمان ادامه مذاكرات به تعليق درآورد.اين تعهدهاي ايران اهميت اساسي براي اعتبار و حمايت از فرايندي داشت كه ما با ايران آن را پيش برده بوديم .ايران تعهد داد كه اين فعاليت ها را كه موجبات نگراني جامعه بين الملل را فراهم مي كرد ، ادامه ندهد (!) چرا كه جامعه بين الملل نگران اين مسئله بود كه اين فرايند ممكن است منجر به ساخت بمب هسته اي ايران شود.

در بيانيه آلمان كه به نمايندگي از سه كشور اروپايي در شوراي حكام ارائه شد آمده است : حتي پيش از رد اين پيشنهاد، ايران عليرغم درخواست هاي شوراي حكام كار تبديل غني سازي اورانيوم رادر اصفهان از سر گرفت. اين نقض آشكار قطعنامه هاي شوراي حكام آژانس و تعهداتي بود كه ايران در توافق پاريس در نوامبر سال 2004 به ما داده بود. به هر حال در پاسخ به درخواست هاي اعضاي شوراي حكام ما آماده بوديم تا در زمينه تحقيق درباره يك راه حل ، مذاكره  طولاني تري را طي كنيم . براي اين هدف سه كشور اروپايي با هيئت ايراني در 21 دسامبر سال 2005 به منظور مذاكرات راهگشا  Explorating  ديدار كردند كه ببينند آيا ما مي توانيم اساسي را براي از سرگيري مذاكرات پيدا كنيم؟ در همان ديدار ما اين مسئله را روشن كرديم كه مذاكرات فقط در صورتي امكان پذير است كه ايران از هر گونه كناره گيري از تعهدات خود مبني بر به تعليق درآوردن برنامه هايش خودداري كند. ما همچنين توافق كرديم كه در 18 ژانويه سال 2005 يك ديدار ديگر صورت گيرد .

ما اميدواريم شوراي حكام  قطعنامه اي را كه بر اساس تداوم كار شورا  براي حل ديپلماتيك موضوع ايران ارائه داده ايم  بپذيرد. توپ دوباره در زمين ايران است تا به درخواست هاي شوراي حكام توجه كند و وضعيتي را ايجاد كند تا گفتگوها از سر گرفته شود.

كانادا: به ايران بارها فرصت داده شده تا داوطلبيانه از حقوق خود براساس NPT صرفنظر كند!

همچنين كانادا در بيانيه خود در شوراي حكام تاكيد كرد كه وضعيت نگران كننده برنامه هاي هسته اي ايران به مقطع حساس و بحراني رسيده است .

امروز شوراي حكام نبايد تنها بر روي نكات ذكر شده متمركز شود بلكه بايد بر روي مسائل اساسي تر تمركز داشته باشد.مسائلي از قبيل- كاهش اعتباري كه، ايران براي خود ايجاد كرده است و فقدان اعتماد در خصوص ماهيت برنامه هاي هسته اي ايران كه اين سبب كاهش اعتماد شده است. آژانس تقريباً سه سال درحال رسيدگي به برنامه هاي هسته اي ايران بوده است. در آن زمان سايت هايي در ايران وجود داشت  كه كشف و اعلام نشده و فعاليت هايي نيزدرزمان هاي مختلف داشته است .

قصور ايران براي گزارش تاسيسات هسته اي خود در گذشته از سوي مدير كل آژانس به "سياست پنهان كاري" تعبير شده است .هم مدير كل و هم شوراي حكام از اين قصور در چند سال گذشته آگاه شدند. اما شوراي حكام  در آن زمان، آن را به شوراي امنيت گزارش نكرد در حالي كه اين كار بر اساس مقررات آژانس لازم بود. در عوض شوراي حكام به ايران فرصت  داد تا از طريق گفتگو با سه كشور اروپايي اعتبارش را بازسازي كند و با شفاف سازي كامل، با آژانس همكاري كند. اين گفتگوها در مجموعه اي از تدابير اعتماد سازي مقدمه چيني شده بود- يكي از آنها تعليق كامل تمام فعاليت هاي غني سازي از سوي ايران بود از جمله فعاليت هاي مربوط به تبديل اورانيوم و تحقيق و توسعه .

هم اكنون كه گفتگوهاي ايران و اتحاديه اروپا به بن بست رسيده است - بن بستي كه ايران خود آن را درست كرده است- اين شورا بايد بار ديگر اين سوال را در نظر بگيرد كه چطور كمبود اعتبار ايران و كمبود اعتماد به اين كشور را كه ما بارها آن را اعلام كرده ايم، بايد مورد خطاب قرار گيرد. سه كشور اروپايي به همراه چين و روسيه و آمريكا درباره قطعنامه اي توافق كردند كه گزارشي به شوراي امنيت فرستاده شود. كانادا هم  از اين گزارش كاملا حمايت مي كند. زمان آن رسيده است كه تعهد شوراي امنيت سازمان ملل براي بررسي برنامه هاي هسته اي ايران مورد نظر قرار گيرد.

گزارش موضوع ايران به شوراي امنيت اين نكته را تضمين مي كند كه اين شورا مسئوليت صلح و امنيت بين المللي را برعهده دارد و پشتيبان قطعنامه هايي است كه شوراي حكام بر اساس آن از دبيركل مي خواهد تا از يك راه حل ديپلماتيك جامع و پايدارتر حمايت كند.  

استراليا: عنصر اساسي در اعتماد جهاني به ايران غني نكردن اورانيوم است ! / ايران پيشنهادهاي سخاوتمندانه اروپا را يپذيرد

استراليا نيز در بيانيه خود خواستار شد كه ايران پيشنهادهاي سخاوتمندانه اروپا را يپذيرد. 

در بيانيه استراليا آمده است: عليرغم فرصت هاي زيادي كه فراهم آمده بود، ايران تمام گام هاي مورد نياز را براي مسائل مهم راستي آزمايي و ايجاد اعتماد بين المللي مبني بر اينكه برنامه هاي هسته اي صرفاً صلح آميز دارد از دست داد.

شديداً نگران هستيم كه ايران مهر و موم آژانس را از تاسيسات و تجهيزات مربوط به غني سازي خود برداشته و كار خود را در زمينه غني سازي اورانيوم آغاز كرده است. ادامه تعليق غني سازي از سوي ايران عنصري اساسي در تلاش جامعه بين المللي براي رسيدن به يك راه حل در خصوص اين مسئله از جمله از طريق اعتماد سازي بود.

تقريباً سه سال پس از پنهان كاري طويل المدت ايران در برنامه هاي هسته اي، براي جهان آشكار شد كه ايران ، هنوز بايد به طور كافي در خصوص ماهيت، سرگذشت و حوزه فعاليت هاي هسته اي خود توضيحاتي بدهد. بايد به سؤالات مهمي كه در رابطه با گفتگوهايش با شبكه پنهاني تهيه مواد هسته اي مطرح شده، پاسخ دهد.

در ادامه بيانيه استراليا آمده است : در 31 ژانويه براي اولين بار يك خلاصه (گزارش) جديد به شوراي حكام ، از كار احتمالي اعلام نشده ايران تحت عنوان پروژه "نمك سبز" كه درباره روند تبديل دي اكسيد اورانيوم به UF4 بود، اطلاع داده شد. آژانس از ايران درباره اين پروژه  و همچنين آزمايشات مربوط به مواد انفجاري قوي  و طرح يك موشك "re-entry vehicle" كه تمام آنها مي تواند ابعاد نظامي داشته باشند و اينكه به نظر مي رسد ارتباطاتي به هم پيوسته دارند، توضيح خواسته است.

ما بر اين باوريم كه ايران مي تواند اين وضعيت را به اين نحو حل كند : پيروي از مقررات شوراي حكام ، همكاري كامل و فوري با آژانس ، ايران بايد  پيشنهادات سخاوتمندانه اروپا براي تكنولوژي صرفاً صلح آميز خود را بپذيرد ، و از طريق كنار گذاشتن جاه طلبي هاي حساس سوخت هسته اي اعتماد بين المللي ايجاد كند.

سوريه:  طرح خلع سلاح اتمي اسرائيل را كشورهايي در شوراي امنيت وتو كردند كه امروز ايران را به خاطر فعاليت صلح آميز با شوراي امنيت تهديد مي كنند

به گزارش "مهر" همچنين سوريه در بيانيه خود در شوراي حكام تاكيد كرد : آنچه ايران ظرف ماه جاري انجام داده و براساس گزارش هاي ارائه شده، و بازرسي هاي  صورت گرفته ، ايران  تحت نظارت آژانس  عدول نكرده است؛ بنابراين ما دليلي براي صدور عجولانه قطعنامه  براي محكوميت ايران نمي بينيم .

هيات كشورم تمايل دارد تا به برخي ملاحظات مربوط اي ايران در پرتو معاهده آژانس و اجراي معاهده ان پي تي جمهوري اسلامي ايران و قطعنامه اي آژانس در اين زمينه است.

از اين موضوع چنين برداشت مي شود كه ايران از معاهده "ان پي تي" سرپيچي كرده است درحالي كه براساس گزارش هاي ارائه شده به آژانس موضوع چيز ديگري است كه  آخرين آن را معاون مديركل تشريح كرده كه ايران در ارائه به موقع اطلاعات  و اجازه ورود بازرسان به تاسيسات هسته اي با آژانس همكاري كرده است.

آنچه ايران ظرف ماه جاري انجام داده است و براساس گزارش هاي ارائه شده، و بازرسي هاي  صورت گرفته ، ايران  تحت نظارت آژانس  عدول نكرده است  بنابراين ما دليلي براي صدورعجولانه قطعنامه براي محكوميت ايران نمي بينيم .

در اين بيانيه اظهار اميدواري شد كه شوراي حكام تصميمي منطقي را اتخاذ كند و پيامدهاي تصميمي كه امروز اتخاذ مي كند را در نظر بگيرد و ببيند اين تصميمات در دراز مدت بر منطقه چه تاثيري خواهد گذاشت .

نروژ: حق ايران بر اساس NPT به جاي خود ، اما غني سازي را به خاطر اعتمادسازي بايد رها كند / ايران به گزارش اقداماتش به شوراي امنيت نياز دارد!

در بيانيه نروژ در شوراي حكام نيز آمده است: براي بدست آوردن شفافيت كامل درخصوص برنامه هاي هسته اي ايران نياز به زمان بيشتري است ، بنابراين نياز است تا براي حل اين مساله با استفاده از ابزارهاي سياسي و ديپلماتيك تلاش هايمان را شدت بخشيم .

ما از تلاش هاي اتحاديه اروپا و روسيه در اين رابطه قدرداني مي كنيم . نروژ از نگرش هاي سازنده اروپا كه در بيانيه امروز اين اتحاديه بر آن تاكيد شده است ، حمايت كرده و به حمايت خود ادامه مي دهد.

آژانس تاكنون درموضعي نبوده است كه سؤالات مهمي را كه در رابطه با برنامه هاي هسته اي ايران مطرح است روشن كرده و به آنها پاسخ بگويد. ايران به روشني نشان نداده است كه نيازي به شفاف سازي است و تحولات اخير حتي باعث از بين رفتن بيشتر اعتماد جامعه بين المللي به آن كشور شده است .

ما حق ايران را براي استفاده از انرژي هسته اي براي مقاصد صلح آميز بر اساس بند 4 پيمان منع تكثير سلاح هاي هسته اي موسوم به ان پي تي به رسميت مي شناسيم . اين حق اهميت بسياري دارد و بايد تمام كشورها از آن استفاده كنند . همه طرف ها بدون تبعيض و مطابق با بندهاي 1 و 2 ان. پي. تي .

وقتي كه مقامات ايران مهر و موم تاسيسات هسته اي  خود را شكستند نروژ بلافاصله نگراني خود را اعلام كرد. اين اقدامات يك جانبه به شدت در برابرقطعنامه هاي شوراي حكام آژانس قرار گرفت كه طي دو سال گذشته از ايران خواسته است تا همه فعاليت هاي فرايند سازي دوباره غني سازي را به حالت تعليق درآورد . اين اقدامات شامل اعتمادسازي دوباره در برنامه هسته اي ايران است . 

ما حمايت خود را از برقراري يك منطقه عاري از سلاح هاي كشتار جمعي و روش هاي تسري آن به خاورميانه تكرار مي كنيم . نروژ حمايت از قطعنامه هاي مجمع عمومي سازمان ملل كه خواهان برقراري چنين منطقه اي است و همچنين به حمايت از قطعنامه هاي مربوط به خطرات توسعه سلاح هاي هسته اي در خاورميانه ادامه مي دهد.

ليبي: تاكيد بر حق مسلم ايران / ضرورت حل موضوع در چارچوب آژانس/ لزوم اعمال فشار بر اسرائيل براي پيوستن به معاهده NPT / پيامدهاي خطرناك هرگونه اقدام شتابزده درباره ايران

ازسوي ديگر، "ليبي" كشوري است كه با اقدامي نسنجيده تسليم فشار غرب شد و كليه تجهيزات اتمي خود را تحويل آمريكا داد و چند ماه بعد معمر قذافي از اشتباه بودن اين تصميم و عدم انجام هيچيك از وعده ها خبر داد.

به گزارش "مهر" در بيانيه ليبي به شوراي حكام آمده است: جمهوري اسلامي ايران بر اساس اساسنامه سازمان ما حق استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي را دارد، و آژانس و جامعه بين المللي بايد از ماهيت برنامه هاي انرژي در ايران مانند هر كشور ديگر از دولتهاي عضو آژانس مطمئن شوند، مناقشه اي كه هم اكنون ما درباره پرونده هسته اي ايران مشاهده مي كنيم، به مسائل مختلفي برمي گردد كه شامل: اهميت همكاري با آژانس و پاسخ به سئوالاتي كه طرح مي كند تا مدير كل بتواند تاكيد كند كه برنامه هاي هسته اي ايران داراي ماهيت نظامي نيست، مسئله ديگر در اين زمينه، ترديد برخي اعضاي اين سازمان در نيتهاي سياسي و نظامي ايران و به ويژه آنچه مربوط به برنامه هاي هسته اي اين كشور مي شود، مسئله ديگر اصرار جمهوري اسلامي ايران بر برخوردار شدن از حقش در استفاده صلح آميز از انرژي هسته اي است.

ليبي تاكيد كرد: خطرناك بودن هرگونه اقدام بدون برنامه و شتابزده از يك سو كه خطرات آن نه تنها ايران بلكه تمام منطقه را دربرخواهد گرفت، پيامدهاي سياسي و اقتصادي هرگونه تصميم و قطعنامه بدون برنامه و شتابزده فوق العاده خطرناك است.

ما تا نشست بعدي شوراي حكام در ماه مارس، يك ماه زمان داريم، چرا به مديركل آژانس فرصت نمي دهيم تا گزارش خود را درباره اين پرونده آماده كند و در عين حال روسيه بتواند مذاكرات خود را با ايران و ديگر كشورها درباره اين پرونده تكميل كند.

حساسيت پرونده هسته اي ايران نبايد باعث شود كه اين سازمان (آژانس) وجود دولتي(رژيم اسرائيل) در منطقه خاورميانه كه داراي سلاح هسته اي است، و از پيوستن به توافقنامه هاي بين المللي و گردن نهادن به آن امتناع مي ورزد، ناديده بگيرد، بايد خطرناك بودن اين پرونده(وجود زرادخانه سلاحهاي هسته اي اسرائيل) بر امنيت و صلح منطقه را يادآوري كنيم و قرارگرفتن اين پرونده در مقابل آژانس بين المللي انرژي اتمي را درخواست كنيم تا تدابيري مورد نياز را درباره آن انجام دهد.

اظهارات صريح نماينده كوبا ؛ اكنون وقت مقابله جهان با خودسري هاي آمريكاست / گام ضروري براي آژانس خلع سلاح اسرائيل است
سفير كويا در آژانس بين المللي انرژي اتمي طي اظهاراتي بسيار صريح تاكيد كرد كه اكنون وقت مقابله جهان با زورگويي، يكجانبه گرايي و خودسري هاي آمريكا در نظام بين المللي است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري مهر از وين ، وي كه بيانيه شديد اللحن خود را عصر پنج شنبه در شوراي حكام به زبان اسپانيولي قرائت مي كرد، ضمن تاكيد بر اينكه راي هاوانا به قطعنامه منفي است افزود: كوبا با اقدامات 5 كشور بزرگ صاحب زرادخانه هاي اتمي جهان براي محدود كردن ساير كشورها از جمله ايران براي فعاليت در زمينه غني سازي و چرخه سوخت صلح آميز مخالف است.

نماينده كوبا در شوراي حكام افزود: قطعنامه فعلي در مورد ايران نيز كار همين كشورهاست كه برخلاف تعهداتشان در ان پي تي هم خود هر روز به توليد سلاحهاي جديد اتمي ادامه مي دهند و هم اينكه از رژيم هايي كه نظارت آژانس را نپذيرفته و مخفيانه به توليد سلاح اتمي مشغولند، حمايت مي كنند.

گزارش مهر از وين حاكيست نماينده كوبا صراحتا از لزوم خلع سلاح رژيم صهيونيستي به عنوان "يك گام ضروري براي آژانس" نام برد و بدين ترتيب كوبا اولين كشور غير اسلامي و غير عربي است كه چنين موضعي را عليه اسرائيل اعلام كرده است.

وي گفت: قطعنامه فعلي نتيجه تلاش كشورهايي است كه با اتهامات واهي و يكجانبه به عراق نيز حمله كرد و موجب بدبختي بيشتر مردم اين كشور شد.

سفير كوبا در آژانس ضمن محكوم اعلام نمودن قطعنامه پيشنهادي اروپا افزود: آنهايي كه آمريكا را در حمله به عراق كمك كردند يا در برابر آن اقدام سكوت كردند امروز پشيمان هستند چرا كه اقدام آنها باعث اين شد كه ملت عراق امروز كشوري ويران تر و نا امن تر دارند.

وي گفت : نگاه ما به قطعنامه فعلي بايد همين باشد كه اين قطعنامه پيشنهاد همان كشورهاست و لذا استقلال راي ايجاب مي كند اشتباه بزرگ عراق دوباره تكرار نشود.