به گزارش خبرنگار مهر، اسحاق جهانگیری عصر سه شنبه در جلسه شورای اداری و منتخبان استان اردبیل گفت: اینطور نیست که اگر قبلا خلاف شده در این دولت هم خلاف شود و اگر هم خلافی اتفاق بیفتد و بنده با خبر شوم تا صبح بیدار می مانم تا تکلیف مدیر خلافکار را روشن کنم.
وی در خصوص برخی پرسش ها مبنی بر اینکه بابک زنجانی دوم و سوم کیست گفت: این موضوع که دو میلیاد و ۷۰۰ میلیون دلار پول در اختیار یک فردی مانند زنجانی باشد و با گردن کلفتی در گوشه زندان نگوید این پول ها کجاست ما با خود این فعل کار داریم و بابک زنجانی دوم و سوم نمی تواند شکل بگیرد و اگر بگیرد آبرویی باقی نمی ماند.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اگر خلافی اتفاق بیفتد دولت هیچ خط قرمزی برای آن قائل نیست، اضافه کرد: اگر دستی به بیت المال آلوده شود با آن برخورد خواهد شد.
جهانگیری با اشاره به وضعیت اقتصادی کشور به تحریم های ظالمانه نفتی اشاره کرد و افزود: تا پایان سال ۹۴ درآمد نفتی ما ۲۵ میلیون دلار است و تلاش می کنیم این درآمد حاصل شود و با نگاهی به این رقم مشاهده می شود که امسال سال سخت اقتصادی ما است.
بدنه دولت بزرگ است
وی با تاکید به ضرورت اداره درآمد نفت گفت: در چنین وضعیتی سهم بودجه عمرانی صفر است و در این شرایط نفتی که با تحریم مواجه شده در مقابل دولت هر روز بزرگ تر شده و به تعداد کارمندان اضافه شده و نتیجه این می شود که صرفا بتوان هزینه جاری را تامین کرد.
این مسئول به ضرورت صرفه جویی بودجه های جاری توسط مدیران دستگاه های اجرایی کشور تاکید کرد و گفت: مدیری که نمی تواند صرفه جویی کند جای خود را به مدیر دیگر بدهد و از نظر ما مدیری موفق است که در این سیاست موفق عمل کند.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید به ضرورت جذب مشارکت بخش خصوصی اضافه کرد: به عنوان مثال اگر مدرسه و بیمارستان نیمه تمام دارید از بخش خصوصی کمک بگیرید و ضروری است بخش خصوصی به صورت جدی وارد میدان شود و اگر مدیری از بخش خصوصی فراری است ریگی به کفش دارد که ما آن را فورا رسیدگی می کنیم.
جهانگیری با تاکید به ضرورت باور بخش خصوصی ادامه داد: هیئتی در دولت تصویب شده تا این بخش از طریق کمیته های استانی فعال شود و حتی با لغو نشدن تحریم ها نیز این کمیته ها باید بتوانند مشکلات بخش خصوصی را رسیدگی کرده و نسبت به حل آن اقدام کنند.
وی با ذکر مثالی تصریح کرد: مدیری که نمی تواند مشکلی از یک صادر کننده حل کند گیر دارد و با توجه به وضعیت اقتصادی کشور باید بخش خصوصی مورد حمایت قرار گیرد.
معاون اول رئیس جمهور همچنین به ذخایر ارزی کشور اشاره کرد و گفت: این ذخایر یا در بانک مرکزی یا صندوق توسعه ملی و یا درآمد ارزی نفت است و بر خلاف برخی اظهارات اینطور نیست که در عرض یک هفته رقم قابل توجهی از صندوق برداشت شود و تمامی برداشت ها با نظارت صورت می گیرد.
دولت به ذخایر ریالی بانک مرکزی دست درازی نکرده است
وی با تاکید به اینکه ذخایر بانک مرکزی متعلق به این بانک است گفت: دولت از ذخایر ریالی بانک مرکزی ریالی دست درازی نکرده است و به اصرار رئیس جمهور به این منابع دست نزدیم.
جهانگیری با تاکید به دستاوردهای توافق هسته ای گفت: یکی از کارهای مهمی که رئیس جمهور به دولت وعده داد که وی را از سایر کاندیداها متمایز کرده بود توانایی در حل مشکل هسته ای بود و با وجود اینکه عزم ابر قدرت ها این بود که با هسته ای ایران مقابله شود این توافق حاصل شد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه در مقطعی اصرار داشتیم سانتروفیوژ و غنی سازی داشته باشیم و در دوره اول مذاکرات به نتیجه نرسیدم، اضافه کرد: در دور دوم ایران به شورای امنیت رفت که اغلب کشورهایی که با شورا می روند نمی توانند خارج شوند و ایران در مقاطعی از جمله توافق کارهایی کرده است کارستان.
مذاکرات سخت
جهانگیری با بیان اینکه بعد از انتخابات ۹۲ و انتخاب مردم دولت وارد گفتگوی جدی شد، ادامه داد: این مذاکرات قطعا سخت بود چرا که در یک طرف میز مذاکره شش کشور قدرتمند جهان به همراه اتحادیه اروپا و سازمان ملل قرار داشتند و در طرف دیگر جمع ۲۰ نفری مذاکره کننده ایرانی و در تاریخ جهان چنین مذاکره ای وجود نداشته است.
این مسئول با یادآوری تداوم ۲۰ ماهه مذاکرات اضافه کرد: در نهایت ما به نحو صحیح به غربی ها نشان دادیم که با وجود تحریم ها تورم کاهش یافته و نرخ رشد اقتصادی افزایش یافته است و ما با یک نسخه شفا بخش به ظرفیت های داخلی متکی شدیم.
وی با اذعان به ینکه شورای امنیت شش قطعنامه برای لغو غنی سازی داشت، افزود: حتی در این قطعنامه در یکی از بندها اجازه حمله به ایران داده شده بود اما تیم مذاکره توانست نه تنها این شش قطعنامه را لغو کند بلکه مصوب شد ایران می تواند غنی سازی داشته باشد.
جهانگیری گفت: در این توافق این فقط ناتانیاهو بود که می گفت ایران قدرتمند و خطرناک شده است و در ادامه ما باید به تعهداتمان عمل کنیم تا تحریم ها لغو شده و کشور به سمت سازندگی گام بردارد.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه بعد از تحریم اقتصاد مقاومتی به عنوان اقتصادی است که می تواند کشور را در مقابل تکانه های مختلف حفظ کند، اضافه کرد: ما با اقتصاد مقاومتی شعاری برخورد نمی کنیم کشور باید به این اقتصاد متکی باشد.
این مسئول با تاکید به اینکه اقتصاد ایران اقتصاد بزرگی است و مدیران کشور توسعه گرا هستند، اضافه کرد: بنده در شش ماه اخیر با وزرای متعدد جلسه داشتم و از آن ها خواستم پروژه های کلانی که می خواهند بعد از رفع تحریم اجرا کنند را معرفی کنند و ما در حال حاضر چند صد میلیارد دلار پروژه در حوزه های مختلف از جمله نفت و گاز و زیربناها داریم.
وی با بیان اینکه دولت اگر می خواهد کاری بکند باید در زیرساخت ها بکند، اضافه کرد: بعد از لغو تحریم ها قرار نیست بازار ایران محل فروش تولیدات شرکت های خارجی باشد و قرار نیست بازار خود را به راحتی در اختیار این شرکت ها قرار دهیم.
جهانگیری معتقد است صنعت در ایران جور دیگری است و غربی ها فکر می کنند با یک کشور عقب افتاده مواجه هستند در حالی که امروز صنعت گران ما در کشورهای دیگر کارخانه می سازند و باید از این پس ایران انتخاب کند که با کدام کشور کار کند و شرکت های خارجی می توانند در ایران شریک ایرانی پیدا کنند و تولید کنند.
معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به مشکلات و مطالبات مطرح شده از سوی مسئولان استان اردبیل به ضرورت ۲۴ ساعته شدن گمرک بیله سوار تاکید کرد و گفت: چه کسی گفته است نباید گمرک ۲۴ ساعته شود و بنده یکی از دلایل موافقت منطقه آزاد در اردبیل را این می دانم که اردبیل شرایط صادرات کالاهای خود و حتی کشورها و استان های دیگر را نیز دارد.
این مسئول با بیان اینکه بعد از لغو تحریم ها هر قدر طرح اقتصادی تعریف شود فاینانس داریم، تصریح کرد: استان اردبیل قطب گردشگری است و زیر ساخت های گردشگری باید در آن فراهم شود و ما دوباره از استاندار این استان دعوت خواهیم کرد تا در حد توان حمایت کنیم و استعدادهای گردشگری را به روی صحنه بیاوریم.
اردبیل قطب کشاورزی
جهانگیری در عین حال اردبیل را قطب کشاورزی دانست و گفت: سال گذشته ۱۰ میلیارد دلار در بخش آب و خاک هزینه شد که عمدتا در استان های شمال غرب و غرب کشور بود و اینکه ممکن است بخشی از آن در اردبیل جذب نشود پذیرفته نیست و باید جذب شود و کشاورزی اردبیل به جایگاه خود دست یابد.
معاون اول رئیس جمهور در عین حال نسبت به حمایت بخش صنعت اعلام آمادگی کرد و افزود: هیچ دلیلی ندارد بگوییم اردبیل محروم است و نباید دنبال بهانه باشیم که مثلا جای دیگر هزنیه شده و حق اردبیل را خوردند که اگر اینطور است اردبیل خود را با سیستان و بلوچستان مقایسه کند که آب ندارند و طوفان شن مشکل جدی است.
این مسئول با تاکید به دنبال کردن مشکل راه آهن ادامه داد: نمی توان انتظار داشت برای کارهای زیربنایی بخش خصوصی ورود کند و باید دولت اقدام کند که البته دولت با محدودیت منابع مواجه است و مطمئن هستیم با لغو تحریم ها در فاط اول صادرات نفت را بتوانیم به ۶۰۰ هزار بشکه برسانیم و در منابع گشایشی داشته باشیمو
وی در خصوص رفع مشکل منطقه آزاد اردبیل خواستار همکاری مجلس شد و تاکید کرد: اینکه گفته می شود محدوده باید در کمیسیون تعیین شود صحیح نیست و مجلسی ها برای تصویب همکاری کنند.
معاون اول رئیس جمهور در خاتمه قول مساعد پیگیری نامه امام جمعه اردبیل را دارد.