به گزارش خبرگزاری مهر، مری لوله ای توخالی و عضلانی است که غذا و مایعات را از دهان به سمت معده حرکت می دهد. دیواره مری از چندین لایه بافت ساخته شده است. سرطان مری از لایه های درونی مری شروع و به لایه های خارجی تر پخش می شود. مراحل اولیه سرطان اغلب بدون علامت بوده اما مبتلایان به سرطان مری با مشکل در بلع مواجه می شوند. تکرار دائمی این حالت باعث می شود تا شخص فکر کند غذا در گلو و معمولا در پشت و انتهای قفسه سینه مانده است. در ابتدا این مشکل برای غذاهای جامد به وجود می آید اما به مرور زمان این مشکل برای غذاهای آبکی و حتی مایعات نیز رخ می دهد.
محققان دانشگاه کمبریج با استفاده از روشی با نام «قرص متصل به نخ» به دنبال تشخیص زودهنگام سرطان مری هستند. در این روش، یک قرص متصل به نخ به نام Cytosponge که به اندازه یک قرص مولتی ویتامین است توسط شخص بلعیده شده تا وارد مری شود. این قرص پس از ورود به مری، چند خراش کوچک و در حد میکروسکوپی روی سلول ها ایجاد کرده و حجم آن در چند لحظه و همانطور که در شکل زیر مشاهده می شود همانند یک اسفنج افزایش یافته و بزرگ می شود. محققان قرص متصل به نخ را پس از این فرآیند از دهان شخص خارج کرده و به بررسی آن می پردازند.
Rebecca Fitzgerald سرپرست این تیم تحقیقاتی در این رابطه می گوید:« با بلعیده شدن قرص توسط بیمار و حجیم شدن آن، خراش هایی روی سلول ها ایجاد می شود که نمونه هایی از این سلول ها به قرص حجیم شده چسبیده و با آزمایش سلول ها به سادگی می توان سرطان مری را در مراحل اولیه تشخیص داد. سرطان مری، یکی از سرطان هایی است که در مراحل اولیه ابتلا نشانه های بارزی نداشته و معمولا زمانی تشخیص داده می شود که بیماری پیشرفت قابل توجهی کرده است.
این موضوع در حالی است که سرطان مری در دهه های اخیر تبدیل به یکی از مهلک ترین سرطان هایی شده که قربانیان بسیاری را به خود اختصاص داده است. اما محققان امیدوارند با این روش ساده و غیرتهاجی بتوانند سرطان مری را در مراحل اولیه تشخیص داده و به درمان آن بپردازند.