به گزارش خبرنگار مهر، محمدعلی ثابت قدم غروب چهارشنبه در جمع تشکل های محیط زیستی شهر رشت و مدیران عامل سازمان های پسماند، زیباسازی و اعضای شورای رشت با انتقاد از تخصیص ۵۰ میلیارد تومان کمک دولت برای ساماندهی رودخانه های رشت به سازمان آب منطقه ای گفت: آنچه که باعث تعجب شده این تخصیص اعتبار به سازمان آب منطقه ای است زیرا با وجود اینکه تلاش های شهرداری برای انجام مطالعات ساماندهی وضعیت دو رودخانه شهر انجام شده و این ساماندهی با تخصیص اعتبارات امکان پذیر است این کمک به سازمان آب منطقه ای اختصاص یافته است.
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد و نیاز به اعتبارات راه حل اجرای پروژه های ساماندهی وضعیت دو رودخانه آلوده شهر و وضعیت فاضلاب شهر رشت است، افزود: مطمئنا بدون منابع مالی موردنیاز هیچ طرح و پروژه ای به نتیجه نمی رسد و آنچه که برای ساماندهی وضعیت رودخانه ها، فاضلاب شهر رشت و مرکز لندفیل سراوان نیاز است تامین اعتبارات مورد نیاز است.
ثابت قدم همچنین به نقش دولت در حفاظت از محیط زیست استان و به ویژه شهر رشت اشاره کرد و گفت: آنچه که انتظار می رود اینست که هر نهاد و سازمانی به وظایف محوله خود در جایگاه قانونی خود عمل کند تا شهرداری نیز بتواند به وظایف خود در این حوزه عمل کند.
شهردار رشت ادامه داد: پیشنهاد شهرداری رشت این است که دولت با حمایت از مطالعاتی که برای حل معضلات محیط زیستی رشت انجام شده، همکاری های لازم را ارائه کنند و حتی در برخی موارد با فشار به دستگاه های مختلف برای همکاری بیشتر با شهرداری این حمایت را پررنگ تر کند.
وی ابراز امیدواری کرد: با نقش حمایتی دولت و همکاری دستگاه های مرتبط بتوان معضلات زیست محیطی رشت را رفع کرد.
همچنین در ادامه این نشست، رییس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای اسلامی رشت با اشاره به تلاش مدیریت شهری برای حل معضلات زیست محیطی این شهر اظهار کرد: متاسفانه آنچه که مانع به نتیجه رسیدن تلاش های محیط زیستی و رفع مشکلات این حوزه می شود، نبود ثبات رویکردها و مدیریتی در شهر، استان و کشور است.
فرانک پیشگر افزود: نبود سیستم یکپارچه مدیریت شهری نیز سبب می شود که هماهنگی لازم بین سازمان های مرتبط در حوزه محیط زیست وجود نداشته باشد و این امر سبب شده که نتایح دلخواه از ارائه راهکارهای حل معضلات زیست محیطی به دست نیاید.
این عضو شورای رشت تاکید کرد: حل معضلات زیست محیطی نیازمند عزم و اراده محکم و هماهنگی های بین سازمانی است و این مهم با برگزاری نشست های هم اندیشی و ثبات در رویکردها و برنامه ها به دست می آید.
پیشگر عنوان کرد: شورای اسلامی رشت برای حل معضلات زیست محیطی شهر از جمله لندفیل سراوان و ساماندهی وضعیت رودخانه های زرجوب و گوهررود بودجه های مشخص و قابل توجهی در بودجه سال جاری شهرداری پیش بینی کرده است که امیدواریم با تحقق آن و همکاری سایر دستگاه های مرتبط، گامی برای ارتقا و بهبود شرایط محیط زیستی شهر و شهروندان برداریم.