به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام سیدرضا تقوی رئیس شورای سیاستگذاری ائمهجمعه در سخنرانی پیش از خطبههای نماز جمعه امروز تهران با اشاره به سالروز اولین اقامه نماز جمعه در تهران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در پنجم مردادماه سال ۵۸، اظهارداشت: امروز بر ولایت فقیه به شدت تاکید داریم و هرگز و هرگز اجازه نمی دهیم و نخواهیم داد که کسی بخواهد به این حریم مقدس ولایت نزدیک شود و به شکلی آن را تضعیف کند.
وی تضعیف رهبری را تضعیف امنیت، اقتدار و وحدت ملی، دانست و گفت: تضعیف رهبر معظم انقلاب یعنی پا گذاشتن روی خون همه شهدای مظلوم کشور.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه آیت لله طالقانی نیز بر ضرورت ایجاد وحدت در حفظ جایگاه رهبری تاکید داشت، ادامه داد: از آغاز انقلاب تا امروز هنوز این مسئله وجود دارد و توطئه های فراوان داخلی و خارجی در کار بوده و هست و خواهد بود، چون همه قدرت و عظمت این انقلاب را در چهره امام و مواضع و رهنمودهای امام می دیدیم و دشمن نیز این را خوب فهمیده بود.
تقوی ادامه داد: بسیاری از منحرفین و منافقین قصد داشتند از شخصیت آیت الله طالقانی سوءاستفاده کنند و به عبارتی او را روبروی امام راحل قرار دهند. این منافقین و منحرفین در اطلاعیه، شعارها و تبلیغات خود به این موضوع دامن زدند که یک رهبر، امام و یک رهبر نیز آیت الله طالقانی است و این شگرد منافقین بود که می خواستند رهبری را تضعیف کنند و در نهایت به نقشه شوم خود برسند؛ اما مرحوم طالقانی با صراحت دست رد به همه این جبهه نفاق زد و بر تمرکز رهبری بر شخص امام تاکید کرد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت: در جلسه ای که امام و آیت الله طالقانی نشسته بودند، برخی رسانه ها گفتند دو رهبر در کنار یکدیگر نشستند، اما ملت ما هوشمندانه با این جریانات برخورد کرده و در پاسخ به منافقین شعار حزب فقط حزب الله، رهبر فقط روح الله را سر دادند؛ این شعار به صورت خودجوش از درون این ملت در فضای ایران پخش شد و ملت ما هوشمندانه با این قضیه برخورد کرده است.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان اینکه اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به امامت آیت الله طالقانی اقامه شد، گفت: در حال حاضر در بیش از ۸۳۰ شهر نماز جمعه اقامه می شود.
وی ادامه داد: در ساخت مصلی برای نمازجمعه واقعاً مخارج بالاست از مجلس و دولت درخواست میکنیم امکاناتی را اختصاص دهد تا بتوانیم مکانی در شأن متدینین آماده کنیم با اختصاص ۱۰ یا ۲۰ میلیارد نمیشود در ۴۰۰ شهر مصلی ساخت.
تقوی با بیان اینکه با بودجههای قطرهچکانی مشکل مکان برای اقامه نمازجمعه حل نمیشود، گفت: ما چند سال پیش نهضت مصلیسازی به راه انداختیم و در بیش از ۲۰۰ شهر به ساخت مصلی مشغول شدیم البته در این امر همه کمک کردند و زمین در اختیار ما قرار گرفت، امروز نیز از دولت فعلی میخواهیم به امر مصلی توجهای جدی داشته باشند.
تقوی نماز جمعه را یک جریان جوشیده از درون نظام و انقلاب که با مدیریت و تدبیر ولی فقیه شکل گرفته و اقامه شده، عنوان کرد و گفت: نماز جمعه یک جریان ولایی و نماز ولایت است؛ متولی نماز در زمان حضور امام معصوم، امام معصوم است و در زمان غیبت نیز نایبش ولی فقیه و کسی که در این جایگاه نشسته، می باشد.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با تأکید بر اینکه نمازجمعه مربوط به نظام است و به هیچ حزب، گروه و دستهای وابستگی ندارد، تاکید کرد: در مدیریت ۱۵ سالهام در شورای سیاستگذاری ائمه جمعه هیچگاه اجازه ندادهام از تریبون نمازجمعه و از این جایگاه مقدس کار جناحی و حزبی صورت بگیرد.
تقوی با بیان اینکه اصولاً مسائل ملی را نمیتوان در مسائل یک حزب گنجاند به اقدام جامع برنامه مشترک ایران و ۱+۵ اشاره و خاطرنشان کرد: در مورد همین مسئله هستهای آیا یک حزب خاص میتواند بگوید این دستاورد حزب ما است؟ خیر این یک مسئله ملی است.
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور به حمایت و دفاع از تیم مذاکره کننده هسته ای در تریبون نمازهای جمعه از سوی ائمه جمعه کشور اشاره کرد و گفت: در همین مذاکرات هسته ای بارها از دیپلماتهای کشور دفاع، حمایت و حتی دعا کردیم؛ تا بتوانند با قدرت به کار خود ادامه دهند.
وی تصریح کرد: مواضع نظام در خطبه های نمازجمعه مطرح شده است و البته برخیها با این مواضع موافق نبودهاند و مدام گفتهاند این تریبون حزبی است که البته ما مسائل و مطالب را در این سطح میبینیم و مطرح میکنیم.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه با بیان اینکه ما در نمازجمعه از دولتها به تبعیت رهبری حمایت کردیم و امروز هم همینگونه است. از دولت فعلی هم حمایت میکنیم هر مسئولی که مخلصانه خدمت میکند دستش را به گرمی میفشاریم اما تریبیون نمازجمعه نقد منصفانه و تذکر هم دارد.
تقوی با اشاره به اینکه برخی مسئولان تحمل نصیحت امام جمعه را ندارند، گفت: یکی از اسناد این است که امام جمعهای ماشین در اختیار نداشته و با وسیله یک مقام مسئول به محل اقامه نمازجمعه رفته و در خطبههای خود از فلان عمل صورت گرفته انتقاد کرده است اما آن مسئول بلافاصله در صف پمپ بنزین ماشین را از زیر پای این امام جمعه کشیده است.
وی با بیان اینکه هیچگاه از تریبون نمازجمعه به نفع یک فرد یا یک حزب تبلیغی صورت نگرفته است، تاکید کرد: ما حاضریم اگر کسی چنین ادعایی را دارد پیگیری کنیم. اما قطعاً چنین چیزی اتفاق نیفتاده است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه، با اشاره به این مطلب که برخی مواضع ائمه جمعه خوشایند برخی احزاب و گروهها نیست، گفت: مثلاً وقتی از فتنه سخن رانده میشود عدهای از فتنهگران ناراحت میشوند.
تقوی با تاکید براینکه فتنه خط قرمز نظام است، گفت: حرف ما این است که فتنهانگیز حق ندارد میراثدار پستهای نظامی شود که پایههای آن بر خون موجدار شهدا استوار است.
تقوی در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به توافق هسته ای ایران با آمریکا و مجموعه ۵+۱گفت: ما میگوییم آمریکا دشمن شماره یک مستضعفان است حالا عدهای هنوز توافق مشخص نیست علاقه دارند مکدولاند آمریکایی بیاید در ایران شعبه باز کند.
وی همچنین با اشاره به سفر فابیوس به تهران و با تاکید براینکه نباید برای وزیر امور خارجه فرانسه فرش قرمز پهن کرد، تاکید کرد: ما میگوییم این وزیرخارجه صهیونیست فرانسه که بیشترین اذیت را به تیم دیپلماسی ما صورت داد حالا میخواهد به ایران بیاید چرا فرش قرمز پیش رویش باز کنیم؟ ما طرفدار شاخ و شانه کشیدن با دنیا نیستیم که عدهای مدام ما را محکوم به این امر میکنند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه افزود: حرف ما به آقایان مسئول این است که ائمه جمعه معتقدند آنهایی که در زمان تحریم بیشترین فشار را به ایران آوردند باید در آخر صف قرار بگیرد نه اینکه برای آنان فرش قرمز پهن کنیم.