دکتر سیفعلی اسکندرزاده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: روز گذشته دوم مردادماه سالجاری به دلیل اعلام یکی از پزشکان نقده به دلیل مراجعه همزمان مسمومیت اعضای یک خانواده شش نفره مشکوک به «بوتولیسم» اقدامات پیشگیرانه برای مقابله با این بیماری در نقده آغاز شده است.
وی ادامه داد: هم اکنون اعضای این خانواده در بیمارستان امام خمینی(ره) بستری هستند و یکی از اعضای این خانواده به دلیل وخامت حال به بخش مراقبت های ویژه یکی از بیمارستانهای ارومیه منتقل شده است.
دکتر اسکندرزاده با بیان اینکه برای اعلام نظر قطعی و دقیق نمونه هایی از این افراد به همراه مواد غذایی مورد استفاده شده به انیسیتو پاستور تهران ارسال شده است عنوان کرد: تاکنون گزارش دقیقی از نتایج این آزمایشات به دست ما نرسیده است.
رئیس مرکز بهداشت نقده با بیان اینکه هم اکنون مرکز عرضه این دوغ و ماست سنتی در نقده جمع آوری و از طریق اطلاعیه و هشدارهای بهداشتی به مردم اطلاع رسانی لازم صورت گرفته است افزود: به دلیل عدم آمار دقیق تعداد استفاده کنندگان چهار اکیب بهداشتی در نقده مشغول بررسی موضوع هستند.
دکتر اسکندرزاده ادامه داد: همچنین تمامی محصولات لبنی واحد تجاری که این خانواده اقدام به خرید و استفاده کرده اند نیز ضبط و جمع آوری شده و ستاد بحران شهرستان نیز در حال بررسی و پیگیری موضوع است.
در پی حجم بالای مسمومیت به خصوص مسمومیت همزمان اعضای این خانواده حدس و گمان ها دلالت بر شیوع بیماری بوتولیسم که یک بیماری خطرناک است دارد که در صورت تعلل در درمان می تواند باعث فلج شدن بخشهایی از بدن فرد مسموم شده شود.
تاکنون ۱۶ نفر از مردم این شهرستان به دلیل استفاده از دوغ و ماست یک مارک تجاری که مسئولان عنوان می کنند محلی است مسموم و راهی بیمارستان شده اند.