به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسن روحانی عصر امروز یکشنبه در جلسه توسعه و سرمایه گذاری کردستان که در مجتمع فرهنگی هنری فجر سنندج تشکیل شد، گفت: در زمینه اقتصادی ما به دنبال توافق و تعامل با شرکت های بزرگ دنیا هستیم.
وی با بیان اینکه هدف ما توافق برد - برد با کارآفرینان داخلی و خارجی در عرصه اقتصادی و سرمایه گذاری است، اظهارداشت: در صورتی که توافق هسته ای زمینه ای برای گسترش واردات کالاهای خارجی فراهم کند قطعا ما در این عرصه ضرر کردیم.
وی ادامه داد: گشودن درهای ورود کالاهای خارجی در کشورمان به معنای ایجاد اشتغال برای سایر کشورهای دنیا و عمق بخشیدن به معضل بیکاری درایران اسلامی است.
رئیس جمهور ادامه داد: ما در عرصه اقتصادی بعد از توافقات صورت گرفته شده به دنبال سرمایه گذاری خارجی و ورود تکنولوژی های روز دنیا به کشورمان هستیم.
روحانی بیان کرد: اگر برنامه ریزی ما در حوزه اقتصادی هم بر مبنای برد برد باشد نفع و بهره هم نصیب ما و هم دیگران خواهد شد.
وی ادامه داد: عده ای نگران پول های آزاد شده کشورمان بعد از توافق هسته ای هستند و آن را تورم زا می خوانند و از چگونگی استفاده آن و جابه جایی آن اظهار دلواپسی کردند.
وی عنوان کرد: به غیر از مقداری از این پول ها مابقی آن قبلا تبدیل به ریال شده و دیگر نگرانی در این رابطه نبایستی وجود داشته باشد.
رئیس جمهور ادامه داد: شرایط امروز کشور فضا را برای فعالیت بهتر از دیروز و فردایی مناسب تر فراهم کرده و وضعیت مطلوبی برای رشد اقتصادی، فناوری و تکنولوژی و فرهنگی ایجاد شده است.
روحانی بیان کرد: امروز آغاز توقع ما از کارآفرینان بعد از توافق است و این افراد باید وارد عرصه فعالیت شوند تا شاهد رشد اقتصادی هم در کشور و در نتیجه اشتغال پایدار باشیم.
دکتر حسن روحانی در ادامه سخنان خود گفت: مذاکرات هسته ای ایران با ۱+۵ حاشیه های فروانی داشت که گاها از متن آن هم پررنگ تر بوده است.
وی عنوان کرد: برخی از کشورهای منطقه پول های کلانی در این ۲۲ ماه مذاکرات هسته ای کشورمان هزینه کردند تا مانع از ایجاد توافق شوند.
وی اظهارداشت: در بحت مذاکرات هسته ای مسئله شرایط و میزان و محدوده کار غنی سازی مطرح نبود بلکه این مبحث ظاهر قضیه بود و باطن آن بسیار مهمتر بوده است.
رییس جمهور بیان کرد: بر طبق گفته های آنها ایران نه تنها برای همسایگان و کشورهای خاص بلکه برای صلح و امنیت جهان هم کشوری تهدید کننده است.
روحانی ادامه داد: قطعنامه هایی که در هفت، هشت سال اخیر علیه جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل وضع شد به این دلیل بود که آنها معتقدند بودند ایران صلح وامنیت جهانی را تهدید می کند.
وی با بیان اینکه : ۶ قطعنامه برای مهار این تهدیدها وضع کردند، افزود: کار و اقدامی که تیم دیپلماسی کشورمان در ۲۲ ماه مذاکرات انجام داد این بود که عنوان تهدید صبح و امنیت هم در سازمان ملل و هم در افکار عمومی برداشته شد.
وی اظهارداشت: آنها اکنون اعتراف کردند در چارچوب این توافق صورت گرفته شده ایران دیگر تهدیدی برای صلح دنیا نیست و موضوع هسته ای یک فضای ورودی و حرکتی در مسیر توسعه کشور است.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه سیاسی و امنیتی بودن ایران بعد از توافق به روابط سیاسی با دنیا تبدیل شده است، عنوان کرد: ما می خواهیم در چارچوب مقررات بین المللی روابط سیاسی با دنیا داشته باشیم به دنبال دخالت در مسائل هیچ کشوری و ساخت سلاح کشتار جمعی نبوده و نیستیم.
روحانی ادامه داد: دولت در طول این ۲۲ ماه با حمایت مردم و سایر ارکان نظام و هدایت مقام معظم رهبری به این هدف مهم خود دست پیدا کرد.
وی بیان کرد: معتقدم این توافق اجرایی و عملیاتی می شود و از روز نخست هم اعلام کردیم اگر حرکت ما در مسیر درست و صحیح باشد موفق خواهیم شد و پیروز می شویم.
وی اظهارداشت: دیگر امکان برگرداندن فضای امنیتی به کشور ما امکان پذیر نیست و ملت ایران تصمیمی که برای امروز و آینده خود گرفته قاطع و حساب شده است.
رییس جمهور گفت: توافق برد-باخت پایدار نیست و ما همواره نیاز به توافق برد-برد هم در مسئله هسته ای و هم اقتصادی داریم.
روحانی بیان کرد: بسیاری از کشورهای ۱+۵ در دستاوردهای توافق دچار توهم شدند و بازداشتن ایران از ساخت بمب هسته ای را از دستاوردهای این مذاکرات اعلام می کنند در صورتی که کشورما هیچگاه به دنبال ساخت بمب نبوده و نیست و نخواهد بود.