به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سپاه استان سمنان، سردار سیدمحمدتقی شاهچراغی در همایش سرگروههای جهادی بسیج دانشجویی و دانشگاههای استان سمنان که در سالن جلسات سپاه استان سمنان برگزار شد، اظهار کرد: اردوی جهادی مأموریت ذاتی بسیج دانشجویی است.
وی با اشاره به اینکه براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب دانشجو موجودی پویا، آرمانخواه و آرمانگراست، افزود: یکی از علل تشکیل بسیج دانشجویی این است که سیستمی عمل نمیکند و فعالیتش همواره جهادگونه است؛ چراکه اگر کار محدود به سیستم شود، بیخاصیت خواهد شد.
فرمانده سپاه استان سمنان با تأکید بر اینکه کار اردوی جهادی باید در فضایی کاملاً جهادی انجام شود، گفت: تشخیص مناطق محروم باید بر عهده گروههای جهادی باشد؛ چراکه عملیات پایش را گروه جهادی به خوبی میتواند انجام دهد.
شاهچراغی از دانشجویان جمع حاضر خواست: از سیستمها مرعوب نشوند و محکم و پابرجا بر موضع خودشان بایستند تا به نتیجه مطلوب دست یابند.
وی با تأکید بر تشکیل قرارگاه جهادی استانی گفت: با تشکیل این قرارگاه مطالبات و مشکلات مردم مناطق محروم استان سمنان برای سرعت بخشیدن به کارها در این قالب مطرح میشود.
فرمانده سپاه استان سمنان با تأکید بر اینکه باید اردوی جهادی را باور کرد، افزود: یکی از اولویتهای جهادگران باید استمرار جهاد و حضور در مناطق محروم باشد و این هدفگذاریها باید مستمر باشد؛ من به عینه خود شاهد ناراحتی مردم این مناطق در زمان بدرقه گروههای جهادی بودهام که این نشان از اهمیت حضور و مهمتر از آن اثرگذاری حضور جهادگران دارد.
شاهچراغی با بیان اینکه اردوهای جهادی پل ارتباطی با مردم محروم و کمبرخوردار است و مردم به بسیج این نگاه را دارند، تأکید کرد: در کنار جهادگران بسیجی البته باید مدیران دستگاههای اجرایی نیز به وسط میدان عمل بیایند.
فعالیت ۸۵ هزار نفرروز در اردوهای جهادی بسیج سازندگی
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان نیز در این همایش از فعالیت ۸۵ هزار نفر روز در اردوهای جهادی بسیج سازندگی در سالجاری در مناطق محروم سراسر استان خبر داد و گفت: در سال گذشته ۲۰ هزار نفر از استان به مناطق محروم داخل و خارج استان در قالب اردوهای جهادی اعزام داشتیم.
جبار دوستمحمدیان این اعزامها را در بخشهای مختلف بدین شرح عنوان کرد: در بخش دانشجویی یک هزار و ۱۵۹ نفر، اردوی جهادی هفت روزه بسیج طلاب و ورزشکاران یک هزار و ۲۵۶ نفر، در بخش اعزام حلقههای صالحین به اردوهای یک روزه جهادی تعداد ۱۵ هزار نفر و در حوزه مرمت و زیباسازی مدارس تعداد یک هزار و ۳۷۴ هزار نفر به اردوهای جهادی ۱۰ روزه اعزام شدند.
وی با اشاره به اعزام ۱۱۴ تیم پزشکی به مناطق محروم استان خاطرنشان کرد: در سال ۹۳ دو بیمارستان صحرایی و یک بیمارستان تک تخصصی در این مناطق برپا شد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان با اشاره به هدفگذاری ۸۵ هزار نفر روز اعزام اردوی جهادی در سال ۹۴ گفت: در سال جاری ۲۵ هزار نفر به مناطق محروم استان و خارج استان اعزام خواهند شد که از ابتدای سال تاکنون تعدادی از این اعزامها انجام شده است و مابقی آن تا پایان سال انجام میشود.
دوستمحمدیان در خصوص اعزام تیمهای پزشکی نیز گفت: اعزام ۱۰۰ تیم پزشکی و برپایی یک بیمارستان صحرایی و دو بیمارستان تک تخصصی در مناطق محروم استان را در سالجاری در دستور کار داریم.
رییس سازمان بسیج سازندگی استان سمنان در ادامه سهمیه اعزامها از تعداد ۲۵ هزار نفر را در حوزه دانشآموزی یک هزار و ۵۰۰ نفر، در حلقههای صالحین ۱۵ هزار نفر، دانشجویی سه هزار و ۵۰۰ نفر و مهندسین ۷۸۰ نفر عنوان کرد.
اردوهای جهادی باید حرکتی مطالعاتی و پژوهشی باشد
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان نیز در این همایش با بیان اینکه اردوهای جهادی یکی از راههای خدمت به مردم است، گفت: نباید با بیتوجهی بگذاریم ادبیات خدمات و توجه به محرومان و مستضعفان در جامعه کمرنگ و به دست فراموشی سپرده شود.
محمدرضا سوقندی با اشاره به تحولات صورت گرفته در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: با وقوع انقلاب تحول بزرگ فرهنگی در کشور ایجاد شد.
وی با بیان اینکه ارزشها و آرمانها با فرهنگ انقلاب اسلامی احیا شد و ادبیات، واژهها و مفاهیمی همچون جهاد علمی، دانشگاهی، فرهنگی، جهاد اکبر و اصغر که در حوزه نظر بود، وارد حوزه و ساختار عمل شد، افزود: دفاع مقدس نیز فرهنگی به نام پایداری و استقامت را ترجمه کرد و فرهنگها و واژگان مقدسی همچون بسیج که مجمع همه خوبیهاست و هجرت و انواع آن از جمله علمی، سیاسی، نظامی و اقتصادی ایجاد شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان با بیان اینکه امروز این واژگان و گفتمانها در جامعه در عرصه عمل کمرنگ شده است، اضافه کرد: نباید با بیتوجهی بگذاریم ادبیات خدمات و توجه به محرومان و مستضعفان در جامعه کمرنگ و به دست فراموشی سپرده شود.
سوقندی در پایان، خطاب به فعالان جهادگر در همایش با بیان اینکه کار و حرکت جهادی شما احیای این بخش از انقلاب است که به دلایل متعدد آسیب دیده است، ادامه داد: اگر از فرهنگ و ادبیات خدمت به محرومان فاصله بگیریم جایگزین آن قدرتطلبی خواهد شد.