به گزارش خبرگزاری مهر، «فرهنگ و آهنگ» مجله تخصصی موسیقی بود که از نیمه دهه هشتاد با مدیر مسئولی کیوان فرزین و سردبیری بهرنگ تنکابنی منتشر میشد. انتشار این نشریه در شماره سیام که همزمان با ششمین سال فعالیتش بود متوقف شد. توقفی که پنجسال طول کشید. اما حالا در مرداد ۱۳۹۴ سی و یکمین شماره این نشریه تخصصی هنری با گرافیک و محتوایی متفاوت منتشر و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
بهرنگ تنکابنی سردبیر «فرهنگ و آهنگ» در سرمقاله این شماره فرهنگ و آهنگ درباره وقفه چند ساله انتشار آن نوشته است: «میدانیم که باید تکلیف دو پرسش اساسی روشن شود و بعد این مجله ورق بخورد. اول چرا رفتیم؟ دوم چرا بازگشتیم؟ اگر خواننده فصل گذشتهی فرهنگ و آهنگ بوده باشید، حتما هزاران دلیل و شایعه در پاسخ به پرسش اول شنیدهاید و شاید هم گفته باشید؛ اما واقعیت این است که خودمان هم نمیدانیم چرا رفتیم و این قدر طولانی نبودیم. واقعا نمیدانیم، هر چه هم گفته باشیم، بهانهتراشیهای ما برای یک غیبت طولانی همه ماجرا نیست.»
تنکابنی در بخش دیگری از این سرمقاله با بیان این که بازگشتیم چون باید میآمدیم، نوشته: «موسیقی دیگر موجودیتی است غیر قابل انکار چون تپش جریان زندگی آدمیان. امروز موسیقی یک اصل است، یک اصل اساسی فرهنگ مملکت. » او یا اشاره به اهمیت موسیقی و این که این هنر امروز نه مهجور است نه مظلوم و نه محتاج حمایت و نیازمند توجه تاکید کرده که موسیقی موجودیتی است که احترام میخواهد و درباره بازگشت فرهنگ آهنگ مینویسد: «آمدهایم تا احترام موسیقی را نگهداریم.»
نکته قابل توجه درباره بازگشت دوباره فرهنگ و آهنگ علاوه بر تغییرات محتوایی گرافیک متفاوتی است که تحت سرپرستی فرهاد فزونی در آن به وجود آمده و این نشریه تخصصی را از سایر نشریههای موجود متفاوت کرده است.
اما سی و یکمین شماره فرهنگ و آهنگ با یاد محمد رضا لطفی و پرویز مشکاتیان پروندهای درباره آثار و فعالیتهای این دو را منتشر کرده است که مهمترین بخش آن روایت محمدرضا شجریان از این دو آهنگساز و نوازنده برجسته سه دهه اخیر ایران است.
شجریان در این گفتگو خاطرات مشترکش از همکاری با لطفی و مشکاتیان گفته است. تاثیر گروه عارف و شیدا بر گروههای موسیقی و شکلگیری کانون چاووش از دیگر مطالب این پرونده است. در سی و یکیمن شماره نشریه فرهنگ و آهنگ فصلتازهای با عنوان تاریخ شفاهی باز میشود که به روایتهای نانوشته شده موسیقی معاصر خواهد پرداخت. در نخستین بخش از مجموعه تاریخ شفاهی از کنسرتهایی که در سالهای انتهایی دهه پنجاه و دهه شصت برگزار شده در روایت هنرمندان خواهید خواند.
حاشیههای ارکستر سمفونیک تهران نیز بخش دیگری از این شماره فرهنگ و آهنگ است. بررسی آثار و زندگی ارکان ائور آهنگساز برجسته ترک تبار و حسن بنعلی پیانیست سبک جاز و مطالبی درباره موسیقی تلفیقی و موسیقی الکترونیک را نیز در این شماره فرهنگ و آهنگ خواهید دید که از پنجشنبه ۸ مرداد با قیمت ۱۵ هزار تومان به دکهها میآید.