بیرجند-مدیر پایگاه منطقه ای انتقال خون خراسان جنوبی از اهدای شش هزار و ۸۱۹ واحد خونی طی چهار ماهه گذشته سال جاری در استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمدرضا عاملی پیش از ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در چهار ماهه اول سال ۹۴، تعداد کل مراجعه کنندگان به مراکز انتقال خون استان هشت هزار و ۷۰ نفر بوده که از این تعداد ۶ هزار و ۸۱۹  نفر موفق به اهدا خون شده اند.

وی عنوان کرد: خون گیری طی این مدت در استان به نسبت مدت مشابه سال قبل هفت درصد افزایش داشته است.

وی از افزایش تعداد اهداکنندگان مستمرخون در استان خبر داد و گفت: درسال گذشته اهدای خون مستمر ۵۶ درصد بوده که امسال برای نخستین بار به ۶۰ درصد رسیده است.

مدیر پایگاه منطقه ای انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه در چهار ماهه ابتدای سالجاری تعداد چهار هزار و ۵۹ نفر اهداکننده مستمر خون داشته ایم، ادامه داد: این در حالی است که در کل سال ۹۳، تعداد اهداکنندگان مستمری خون در استان ۱۰ هزار و ۷۸۸ بوده اند.

عاملی افزود: هرچه تعداد مستمرهای اهدای خون بیشتر باشد سلامت خون نیز افزایش می یابد بنابراین سلامت خون استان نیز افزایش یافته است.

اهدای خون در بین بانوان استان نیاز به فرهنگ سازی دارد

وی تصریح کرد: متاسفانه اهدای خون در بین بانوان خراسان جنوبی نسبت به سایر استان ها کم است و در این زمینه باید فرهنگ سازی شود.

وی ادامه داد: برخی جوامع اهدای خون را یک کار مردانه می پندارند، این درحالی است که زنان یکی از جمعیت های سالم و مناسب برای اهدای خون هستند.

مدیر پایگاه منطقه‌ای انتقال خون خراسان جنوبی با بیان اینکه زنان نیز می تواند اهداکنندگان مستمرخون سالم باشند، بیان داشت: هرخانم سالم در گروه سنی ۱۷ تا ۶۵ سال و با حداقل وزن ۵۰ کیلوگرم می تواند خون اهدا کند.

وی با بیان اینکه تنها ۷ درصد تامین خون استان از طریق بانوان صورت می گیرد، تاکید کرد: شرایط عمومی اهدای خون مانند وزن، فشار خون، نبض و... در زنان تفاوتی با مردان ندارد این درحالی است اهدای خون در بانوان خیلی کمتر از آقایان است.

عاملی با اشاره به اهدای خون در استان در یک سال اخیر، بیان کرد: در سال ۹۳، ۱۹ هزار و ۱۰۷ واحد خونی در استان اهدا شد که بیش از ۷۰ درصد این اهدا کنندگان شهروندان بیرجندی و مابقی از شهرستان طبس بوده اند.

 وی افزود: از بین افراد مراجعه کننده، چهار هزار و ۹۹۹ اهدا کننده خون برای اولین بارخون اهدا کرده اند که از این تعداد، هزارو ۳۷۹ نفر خانم بوده اند.

تعرفه گذاری خون در بیمارستان های استان از ابتدای سال جاری

مدیر پایگاه منطقه ای انتقال خون خراسان جنوبی از تعرفه گذاری خون در بیمارستان ها از ابتدای سال جاری خبر داد و افزود: از بیماری که خون به او تزریق می شود هزینه ای بابت خون دریافت نمی شود و این تعرفه توسط بیمه به سازمان انتقال خون پرداخت می شود.

وی با اشاره به مشکلات حقوقی پرسنل سازمان انتقال خون، بیان داشت: حقوق پرسنل این سازمان پایین است و امیدواریم با تعرفه گذاری خون بخشی از این مشکل برطرف شود.

عاملی همچنین از اهدای خون اتولوگ یا اهدای خون خودی در استان خبرداد و گفت: اهدای خون اتولوگ یک از روش هايی است كه می تواند به تامين خون سالم و كاهش نياز به مصرف خون در استان كمک کند.

وی بیان کرد: در اهدای خون خودی، فرد برای خودش خون اهدا می کند، اين خون در شرايط استاندارد نگهداری می شود تا در صورت نيازبه وی تزريق شود.

عاملی با بیان اینکه اين روند باعث می شود كه او به خون ديگران نياز نداشته باشد، اظهار کرد: انتقال خون خودی سالم ترين و بی خطر ترين نوع انتقال خون است.

دریافت تاییدیه ارسال پلاسمای خون از استان به کره جنوبی

مدیر پایگاه منطقه ای انتقال خون خراسان جنوبی از بازدیددو نماینده کره جنوبی از سازمان انتقال خون در یک سال اخیر خبر داد و گفت: در این بازدید خراسان جنوبی موفق شد تاییدیه ارسال پلاسمای خون به کره جنوبی را کسب کند.

وی ادامه داد: مجوز صدور خون به کره صادر شده است اما با توجه به طی کردن روند قانونی خود، هنوز خونی ارسال نشده است.

عاملی با بیا اینکه استان های بوشهر، همدان و زنجان نیز تاییدیه ارسال پلاسمای خون را دریافت کرده اند، تصریح کرد: خراسان جنوبی از جمله استان هایی است که درخون گیری بااستاندارهای پیشرفته اروپایی عمل می کند.