به گزارش خبرگزاری مهر، رضانگهبان با اشاره به افتتاح این مرکز در راستای اجرای کمپین "آسمان آبی زمین پاک" افزود: این خانه بازیافت به منظور آشنایی بیشتر شهروندان با امر تفکیک پسماند خشک و تر افتتاح شد.
وی با اشاره به اینکه در این محل آموزش های لازم در خصوص نحوه تفکیک پسماند خشک و ساخت کاردستی از این مواد دور ریختنی توسط کارشناسان به بازدیدکنندگان ارائه می شود، عنوان کرد: خانه بازيافت با به نمايش گذاردن کارهاي دستي از مواد دور ريختني در راستاي نهادينه شدن فرهنگ تفکيک پسماند خشک از مبداء راه اندازی شد.
شهردار منطقه ۷ یادآور شد: درنظر داریم با توجه به ظرفیت نواحی در اماکن دیگری از منطقه نیز خانه بازیافت احداث و از ظرفیت سرای محلات، بوستان ها و سازمان های مردم نهاد در این امر استفاده کنیم.
وی با بیان این مطلب که آموزش فرهنگ تفکیک مواد بازیافتی و پسماندهای خشک و تر از مبدا به شهروندان یکی از اولویت های شهری منطقه ۷ است، گفت: با آموزش تفکیک پسماند از مبدأ می توان از هدررفتن بخش عمده ای از منابع و ثروت های ملی جلوگیری کرد و حجم زباله های شهری را با جداسازی به میزان قابل توجهی کاهش داد.
به گفته نگهبان، مقوله بازیافت زباله در جلوگیری از هدر رفتن منابع طبیعی، کاهش مصرف انرژی و کاهش میزان زباله برای کاهش هزینههای دفع و تغییر الگوی مصرف و حفظ محیط زیست از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد: آموزش چهره به چهره، آموزش همگانی، آموزش ازطریق رسانه های عمومی، پوستر، بنر و... دیدگاه و نگرش مردم جامعه وشهروندان را تغییر می دهد و به سمت هدف موردنظر که ارتقاء بینش مناسب درجهت همکاری در زمینه بازیافت و تفکیک از مبدأ است سوق می دهد.
شهردار منطقه ۷ با تاکید بر اینکه یکی از مسائلی که بسیاری از کشورهای جهان جزء برنامههای مدیریت پسماند خود قرار دادهاند، تفکیک زباله از مبدأ است، یادآور شد: این کار علاوه بر رعایت اصول بهداشتی، منجر به سلامت کالاهای تولیدشده از مواد بازیافتی می شود و از سوی دیگر، با انجام این کار بخش زیادی از هزینههای جمعآوری و ساماندهی زباله نیز حذف می شود.