شاهرود- روستاهای بخش مرکزی شاهرود که همچون دیگرمناطق این خطه با خشکسالی دست به گریبانند، امروز میزبان ششمین دهگردشی مدیران دستگاه های اجرایی بود تا از نزدیک با لمس مشکلات راه حلی پیش پای مردم بگذارند.

به گزارش خبرنگار مهر، ششمین برنامه دهگردشی معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود به همراه تنی چند از مسئولان نهادهای اجرایی این شهرستان به میزبانی روستاهای حاشیه بخش مرکزی شهرستان شاهرود برگزار شد.

روستاهای قلعه عضدی، قلعه شوکت، خوریان، کلاته خان، علی آباد و صالح آباد از صبح چهارشنبه میزبان مسئولان ارشد شهرستانی بودند تا مردم این مناطق مجالی برای بیان مشکلاتشان بیابند.

مردمی که امروز تنها مشکل خود را کم آبی می دانند و از مسئولان همواره مواردی چون پیگیری احداث خانه بهداشت، آسفالت راه بین روستایی، بیکاری جوانان، تکمیل طرح هادی روستاها، کمک به بسط کشاورزی در منطقه و گاز رسانی را طلب می کنند.

بر اساس آخرین سرشماری، روستای قلعه عضدی نخستین میزبان کاروان دولتمردان شهرستان شاهرود ۳۵ نفر یا هشت خانوار سکنه را در خود جای داده است و قطعا همین کمبود نرم جمعیتی است که امکان ایجاد خانه بهداشت و بسیاری از خدمات مطلوب نهادهای اجرایی را به این منطقه نمی دهد.

وضعیت در روستاهای دیگر میزبان دهگردشی ششم نیز به همین شکل است، روستای قلعه شوکت بیست خانوار، خوریان ۴۴ نفر یا ۱۰خانوار، کلاته خان ۶۰نفر، صالح آباد ۱۴۶نفر و در نهایت علی آباد ۱۲۷نفر جمعیت را در خود ساکن می بینند.

در نگاه نخست شاید این جمعیت اندک به نظر آید اما باید توجه داشت که مشکل کم آبی، عدم وجود سرویس ایاب و ذهاب برای دانش آموزان، نبود گاز در برخی روستاها، وجود راه های خاکی متعدد و خطرات رانندگی، خانه بهداشت و ... مطالبه ای است می تواند این مردم سختکوش را در روستاها نگهدارد.

نگاه دولت تنها بر پروژه های در حال تکمیل است

معاون استاندار سمنان در جمع مردم روستای قلعه عضدی با بیان اینکه نگاه دولت بر تکمیل پروژه های بالای ۶۰ تا ۸۰درصد پیشرفت فیزیکی است، گفت: سیاست های دولت تا پایان سالجاری به گونه ای است که هیچ طرح دولتی جدیدی کلنگ زنی نخواهد شد چراکه پروژه های باقی مانده باید تکمیل و تحویل داده شوند.

سیدمحمدرضا هاشمی همچنین از آب شرب و کشاورزی به عنوان دغدغه و اولویت دولت در شهرستان شاهرود نام برد و افزود: اعتبارات سالجاری، نیز بر همین اساس و در بخش های جهاد، آب شرب، آبخیزداری و آبخوان داری بسته شده اند اما لازمه مقابله با کم آبی در وهله نخست این است که ما به این باور برسیم که در بحران کم آبی زندگی می کنیم.

وی افزود: مسئولان موظف هستند که آب شرب روستایی مردم را تامین کنند اما آب کشاورزی دست ما نیست باید برای بارش های متناوب و به موقع دست دعا به آستان حق بلند کرد همچنین توجه به معنویات و تعالیم اسلامی می تواند ما را در این راه یاری رساند.

برخی روستاها برای آبیاری صیفی جات از آب شرب استفاده می کنند

فرماندار ویژه شهرستان شاهرود خطاب به مردم روستای قلعه عضدی ضمن تاکید براینکه باید صرفه جویی در دستور کار قرار گیرد، گفت: متاسفانه امروز در برخی روستاها مردم برای آبیاری صیفی جات مورد استفاده خود نیز از آب شرب استفاده می کنند که این امر هیچ کمکی به رفع بحران کمن آبی نمی کند.

هاشمی بیان کرد: دولت به دنبال رفع مشکلات کم آبی است که در این باره می توان به حفر دو چاه در روستای طرود و تامین آب شرب روستایی مردم پس از ۳۵روز، اشاره کرد.

وی درباره مطالبه مردم این روستا در بحث گاز کشی نیز، افزود: متاسفانه ۱۱خانوار جمعیت این روستا کار را برای مسئولان در راستای خدمت رسانی سخت کرده اما قطعا نگاه ویژه ای به این موضوع خواهیم داشت هرچند اولویت های گازرسانی در شهرستان شاهرود روستاهای تاش اولیا و سفلی و همچنین دستجرد و خانخودی هستند.

مطالعات احداث جاده روستایی انجام خواهد شد

فرماندار ویژه شهرستان شاهرود در جمع مردم قلعه شوکت نیز گفت: راه روستایی مورد مطالبه شما به طول ۱۵کیلومتر مطالبه ای به حق است لذا سعی می کنیم مرحله مطالعاتی آن را برای تامین بودجه مد نظر قرار دهیم.

هاشمی با بیان اینکه سعی داریم با دهگردشی گره ای از کار مردم باز کنیم، بیان کرد: به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران امروز دارای نعمات فراوانی هستیم که امنیت و ولایت در زمره مهمترین آنها قرار دارند لذا باید خداوند را شاکر بود که در این نظام با وجود این نعمات فاصله ای بین مردم و مسئولان وجود ندارد.

وی ادامه داد: مردم ما، امروز از مردم زمان پیامبر و امام حسین(ع) نیز بهتر هستند چرا که آنها پیامبر را دیدند و بر سر مبارکشان خاکستر ریختند اما مردم ما امام خود را هنوز ندیده اند لذا همواره برای سعادت نظام مقدس جمهوری اسلامی، تلاش می کنند پس باید گفت ما مدیون مردمی هستیم که بزرگترین سرمایه های نظام هستند.

مذاکرات هسته ای بالاترین دستاورد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران

فرماندار ویژه شهرستان شاهرود بالاترین دستاورد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را مذاکرات هسته ای نامید و گفت: در این مذاکرات همه دنیا در یکسو قرار داشتند و ایران در سوی دیگر که این عظمت بالاترین دستاورد نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است.

هاشمی با اشاره به تعامل و همراهی دولتمردان و مردم، ابراز داشت: بدون وفاق پیشرفت نخواهیم کرد و خوشبختانه در این زمینه و در سالی که به نام همدلی و همراهی مردم و مسئولان نامگذاری شده است، شهرستان شاهرود و استان سمنان در بهترین وضع قرار دارد.

وی افزود: اگر امروز بخواهیم یک استان را به صورت پایلوت موفق ترین استان در زمینه تعامل مردم و مسئولان نام برد، قطعا می توان از سمنان سخن به میان آورد لذا مردم نیز باید بدانند مسئولان استانی و شهرستانی با وفاق و همدلی در راستای رفع مشکلات گام بر می دارند.

نوک پیکان تهاجم فرهنگی دشمنان به سوی جوانان

معاون استاندار سمنان همچنین در جمع مردم خوریان در پاسخ به مطالبه مردم این روستا در زمینه برخورد با جرایم خرد، گفت: در روستای خوریان نا امنی وجود ندارد و تنها تعداد اندکی جرایم خرد ممکن است برای مردم مشکلاتی را به وجود آورده باشد اما باید دانست که امنیت به مردم باز می گردد لذا نباید تمامی بار مسئولیت امنیت را بر دوش ماموران نیروی انتظامی گذاشت.

هاشمی ادامه داد: امنیت پایدار را مردم ایجاد می کنند لذا عدم توجه به آموزه های دینی و تربیت اسلامی می تواند مسیر زندگی یک جوان را به سوی ناهنجاری اجتماعی سوق دهد پس باید فرزندانمان را به گونه ای تربیت کنیم تا دچار مشکلاتی از این قبیل نشوند.

وی افزود: تهاجم فرهنگی دشمنان اسلام و نظام، نوک پیکان خود را به سوی جوانان و خانواده هایمان گرفته است که ماهواره، شبکه های اجتماعی و ... از این دست هستند.

شوراها به دغدغه های فرهنگی روستاها توجه کنند

مقام عالی دولت در شهرستان شاهرود همچنین با بیان اینکه شوراهای اسلامی به دغدغه های فرهنگی روستاها توجه کنند، گفت: وظیفه شوراهای اسلامی تنها ساخت و ساز های عمرانی نیست لذا امروز نیاز جامعه این است که انسان سازی را در دستور کار قرار دهیم.

هاشمی تاکید کرد: بحث مطالعات احداث راه، خانه عالم، ساختمان دهیاری، خانه بهداشت، برق رسانی به امامزاده خوریان قطعا در دستور کار قرار خواهد گرفت اما باید توجه داشته باشیم که نرم پایین جمعیتی یکی از بزرگترین موانع قانونی خدمات رسانی ما به این روستاست که البته این امر عدم توجه مسئولان را توجیه نمی کند ما موظف هستیم تا شرایط را برای زندگی مردم فراهم کنیم.

مدیریت مصرف به جای مدیریت منابع آبی

رئیس شورای اداری شهرستان شاهرود در دیدار با مردم روستای کلاته خان هم با تاکید بر ضرورت مدیریت مصرف آب، گفت: روزگاری به دنبال مدیریت منابع آبی بودیم اما امروز شرایط به دلیل خشکسالی های اخیر، کاهش نزولات آسمانی و کاهش سطح آب های موجود به گونه ای رقم خورده است که باید به دنبال مدیریت مصارف باشیم.

هاشمی همچنین با تاکید بر اینکه نصب کنتورهای هوشمند بر روی چاه های آب کشاورزی قطعا در راستای این سیاست است، افزود: می خواهیم مدیریت مصارف و برداشت از چاه ها را در دستور کار قرار دهیم که برخی بهره برداران بخش کشاورزی به اشتباه گمان کردند قرار است آب این چاه ها قطع شود.

وی گفت: امروز باید در وهله نخست بپذیریم که با بحران آب مواجه هستیم و سپس با صرفه جویی، مدیریت منابع و مصرف، تامین آب شرب حتی با تانکر، نصب کنتورهای هوشمند و ... به مبارزه و مقابله با این پدیده بپردازیم.

رفع مشکلات با تعامل و همدلی مردم و مسئولان

معاون استاندار سمنان در جمع مردم علی آباد و صالح آباد نیز، با اشاره به اهداف برگزاری طرح روستا گردی، گفت: مسئولان به جای اینکه منتظر باشند تا مردم با آنها دیدار کنند، به دیدار مردم می روند تا بتوانند جدای از انجام صله رحم، با مشکلات این عزیزان از نزدیک آشنا شوند.

هاشمی با اشاره به اینکه مردم صاحبان اصلی انقلاب هستند، گفت: این مردم بودند که با پشتیبانی امام راحل، زمینه سازی پیروزی انقلاب را فراهم آوردند و همچنین در هشت سال دفاع مقدس با اهداء بزرگترین سرمایه هایشان، پای نظام ایستادند.

وی افزود: لذا کاروان مسئولان اجرایی شهرستان شاهرود در برنامه های دهگردشی خود سعی دارد با حضور در مناطق روستایی، حداقل برای رفع یک موضوع در هر برهه زمانی اقدام کند لیکن قطعا رفع مشکلات با تعامل و همدلی می تواند انجام بپذیرد.

گردشگری و کشاورزی دو پتانسل مهم در روستاهای شاهرود

فرماندار ویژه شهرستان شاهرود همچنین با اشاره به اولویتهای کاری دولت در روستاهای بخش مرکزی، افزود: باید نگاه ویژه ای به دو بحث گردشگری و کشاورزی در روستاها داشت چرا که امروز پتانسیل هایی در روستاهای شهرستان وجود دارد که هر کدام از آنها برای جذب گردشگری کافی هستند.

هاشمی با اشاره به جنگل ابر، صنایع دستی، آبشار مجن، کویر چاه جم، بیارجمند و پارک توران، طرود و ... گفت: برای نخستین بار زردآلوی شاهرود به صورت مستقیم و بدون واسطه با کشور مالزی صادر شد و این محصول قطعا در روستا یا حومه شهرها تولید شده است پس می توان به روستاها امید فراوان داشت.

وی افزود: اولویت مهم دولت پس از آب شرب و کشاورزی، اشتغال پایدار در سطح روستاها است که توجه به دو بخش کشاورزی و گردشگری قطعا کلید حل مشکلات در اشتغال پایدار است.

در خاتمه این دهگردشی، خانواده های شهیدان کاظم زاده و مادر شهید حسین رجبی میزبان تنی چند از مسئولان ارشد شهرستانی بودند.

دهگردشی امروز به میزبانی روستاهای بخش مرکزی، ششمین دهگردشی کاروان مسئولان نهادهای اجرایی شهرستان شاهرود از ابتدای سالجاری و چهارمین دهگردشی به میزبانی بخش مرکزی در یکسال اخیر بود.