به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتد پرس، «باراک اوباما» در این کنفرانس از حامیان خود خواست، به کنگره آمریکا برای جلب حمایت نمایندگان از توافق اتمی با ایران فشار بیاورند. از سوی دیگر گزارشهایی نیز از آغاز تلاش جدید از سوی کاخ سفید برای کسب حمایت اکثریتی، منتشر شده است.
باراک اوباما، در کنفرانسی تلفنی با هزاران نفر از حامیان خود، که کاخ سفید آن را ترتیب داده بود گفت: «شما باید فعالیت بیشتری بکنید، صدایتان رساتر باشد، بیشتر سهیم شوید و به اطلاعاتتان بیافزایید.»
اوباما میگوید توافق اتمی با ایران «بسیار خوب است و ما باید از آن سرافراز باشیم.»
«جاش ارنست» سخنگوی کاخ سفید نیر در رابطه با این اقدام اوباما گفت: «هزاران نفر از نمایندگان گروههای بزرگ» در کنفرانس تلفنی رئیسجمهوری ایالات متحده حضور داشتند.
به نوشته رسانه های آمریکایی اوباما در این تماس ضمن انتقاد از هزینه های چندین میلیون دلاری مخالفان برای تبلیغات تلویزیونی علیه توافق هسته ای با ایران، از حامیان خود در سراسر آمریکا خواست «صدای بلند» پشتیبانی خود از این توافق را به گوش نمایندگان خود در کنگره برسانند.
باراک اوباما در یک کنفرانس تلفنی با گروه هایی که در پیروزی او در انتخابات نقش مهمی داشتند هشدار داد در غیبت آن ها «همان نیروهایی که ما را درگیر جنگ عراق کردند» بار دیگر «ما را در مسیر یک درگیری نظامی بالقوه قرار خواهند داد».
رئیس جمهوری آمریکا لابی مخالف توافق هسته ای با ایران را «قوی، متمول، و مصمم» توصیف کرد و گفت «آن ها فقط بیست میلیون دلار صرف پخش آگهی های تلویزیونی در آمریکا در مخالفت با توافق کرده اند».
وی به صراحت گفت «همان ستون نویس ها و مقام های دولتی پیشین مسول کشاندن پای آمریکا به جنگ عراق» با تکرار ادعاهایشان در مورد عراق به مخالفت با توافق هسته ای با ایران برخاسته اند.
رئیس جمهور آمریکا همچنین تاکید کرد اگر حامیان توافق طی تعطیلات تابستانی کنگره صدای خود را با تکیه بر حقایق و بر شمردن پیامدهای مثبت توافق بلند نکنند «این فرصت از دست خواهد رفت» چون مخالفان پیشاپیش نمایندگان کنگره را به شدت تحت فشار گذاشته اند.
اوباما گفت اگر کنگره به خاطر مسائل سیاسی این توافق را رد کند طی چند ماه تا یک سال ممکن است برای جلوگیری از تبدیل ایران به یک قدرت هسته ای ناچار به اقدام نظامی شویم و چنان در جامعه جهانی منزوی خواهیم شد که دیگری اعتباری برای عقد هیچ قراردادی نخواهیم داشت.
رئیس جمهوری دموکرات آمریکا خطاب به حامیان خود گفت «صدای مخالفان جنگ عراق زمانی بلند شد که کار از کار گذشته بود ولی حالا شما رییس جمهوری در کاخ سفید دارید که در کنار شما است».
وی در پایان این پیام تلفنی گفت «من نمی توانم به تنهایی این کار را به انجام برسانم... شما فرصت دارید با تاثیرگذاری بر این روند تاریخ ساز شوید... ما به عمل شما به حقوق شهروندی تان نیاز داریم».
در عین حال دولت آمریکا درصدد است تلاشها را برای کسب حمایت بیشتر مردم و نمایندگان کنگره از توافق اتمی با ایران افزایش دهد.
جمهوریخواهان که از اکثریت در هر دو مجلس نمایندگان و سنا برخوردار هستند، به طور عمدهای با توافق جامع با ایران، مخالفت کردهاند.
با این همه از آنجایی که رئیسجمهوری در صورت نرسیدن مخالفان به دو سوم کل نمایندگان، قادر به وتوی رای مخالف آنهاست، هنوز اجرایی شدن نهایی توافق در آمریکا، با خطر فوری و خیلی جدی روبهرو نیست.