به گزارش خبرنگار مهر، جمشید برزگر ظهر جمعه در جلسه مشترک اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس و اعضای اتاق بازرگانی تبریز گفت: باید اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس درخصوص پایش های پرونده های کارگران و قالیبافان ورود پیدا کنند و اجازه ندهند حقی از کسی ضایع شود.
وی با بیان اینکه ظرفیت ها و پتانسیل های زیادی در آذربایجان شرقی وجود دارد، ادامه داد: باید از وجود این تعداد واحد تولیدی و صنعتی در استان استفاده کنیم و با همت بیشتری آمار بیکاری استان را به حداقل ممکن برسانیم.
برزگر با اشاره به اخذ مالیات های بالا از واحدهای تولید گفت: اخذ این مبالغ بالا باعث ضربه زدن به شرکت ها و کارخانجات می شود بسیاری از شرکت های کارفرمایی قدرت پرداخت مالیات را ندارند ولی با این حال مالیات از آنان دریافت می شود.
وی با تاکید بر اینکه کارفرمایان قبل از دریافت پول پیمانکاری مالیات پرداخت می کنند، ابراز داشت: مالیات های سنگینی که دریافت می شود مانعی برای رونق تولید و شکوفایی اقتصاد است و متاسفانه عدم تمکین به قراردادها توسط شرکتهای دولتی نیز مشکلات بزرگی به وجود آورده است.
حمایت از اقشار ضعیف و کارگران از اولویت های کمیسیون اجتماعی مجلس است
دبیر اول کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه حمایت از اقشار ضعیف و کارگران از اولویت های کمیسیون اجتماعی مجلس است، گفت: البته در خصوص بیمه کارگران و نیز حمایت از اقشار ضعیف جامعه مشکلات و کاستی هایی وجود دارد که به زودی رفع خواهد شد.
محمد اسماعیل سعیدی با اشاره به اینکه تعامل و همفکری با تولید کنندگان و کارفرمایان برای حل مشکلات جامعه کارگری ضروری است، افزود: البته تولیدکنندگان نسبت به برخی موضوعات تولید و اشتغال کشور انتقاداتی می کنند که این انتقادات دلسوزانه و کاملا سازنده است.
وی با بیان اینکه کمیسیون اجتماعی مجلس با اعضای اتاق بازرگانی تبریز برای حل مشکلات تولیدی و اقتصادی استان تعامل و همفکری خواهد کرد، گفت: ما در کمیسیون جلسات مستمری را با فعالان و دلسوزان اجتماعی کشور برگزار می کنیم و در جریان مشکلات مختلف اجتماعی کشور قرار می گیریم.
واحدهای چرم کشور با کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت کار می کنند
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان چرم آذربایجان شرقی نیز در ادامه این جلسه با تاکید بر اینکه واحدهای چرم کشور با کمتر از ۱۰ درصد ظرفیت کار می کنند، گفت: متاسفانه قاچاق صنعت چرم کشور را به صورت جدی تهدید می کند چراکه نزدیک به ۱۰۰ میلیون جفت کفش به کشور قاچاق شده است.
مسعود بنابیان با بیان اینکه صنعت چرم آذربایجان شرقی نیز در خطر نابودی قرار دارد، افزود: چرم تبریز زمانی شهرت جهانی داشت ولی الان دیگر وضعیت با این واردات و قاچاق های صورت گرفته کاملا با گذشته فرق می کند.
وی با اشاره به اینکه این صنعت در دنیا جایگاه بسیار بالایی دارد و درآمد زا است، ادامه داد: وضعیت صادرات نیز چندان تعریفی ندارد و مشخص است که صنعت چرم و کفش کشور مظلوم واقع شده است و نیاز است نمایندگان مردم در خانه ملت چاره ای برای این کار بیندیشند و دولت را ملزم به حمایت از صنعت چرم کنند.
نیم میلیون نفر از جمعیت آذربایجان شرقی از صنعت فرش ارتزاق می کنند
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان فرش دستباف آذربایجان شرقی نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه در کل کشور ۵ میلیون نفر از صنعت فرش ارتزاق میکنند، گفت: همچنین نیم میلیون نفر از جمعیت آذربایجان شرقی از صنعت فرش ارتزاق می کنند.
اسماعیل چمنی با بیان اینکه احیای صنعت فرش باعث ایجاد اشتغال برای بسیاری از افراد کم درآمد و ضعیف جامعه می شود، افزود: این هنر قالیبافی در آذربایجان شرقی طرفداران زیادی دارد که باید با احیای جایگاه فرش تلاش کنیم تا این صنعت را زنده کنیم.
وی با اشاره به مشکلات بیمه قالی بافی گفت: بحث های بیمه قالی بافان به معضل جدی برای فرش تبدیل شده است و چندان حمایتی نیز از صنعت فرش و هنرمندان این عرصه در کشور نمی شود.