کرمانشاه- ساکنان روستاهای پر جمعیت و مرزی می توانند با یک مشارکت هدفمند و در قالب شرکت های سهامی از تسهیلات کم سابقه دولت بهره مند شوند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی استانداری کرمانشاه،دکتر سید ابوالفضل رضوی در بازدید از طرح های تحت پوشش صندوق کارآفرین امید در روستای زردویی شهرستان پاوه، اظهار داشت: پیشرفت های حاصل شده در زمینه توسعه روستاها ثمره تلاش های مدیریت ارشد استان است و طی این مدت توجه ویژه ای به معیشت روستاییان و بهبود وضعیت اجتماعی و فرهنگی آن ها شده است.

وی توسعه روستاهای مرزی کشور را از جمله برنامه های اصلی دولت تدبیر و امید دانست و گفت: بخش عظیمی از امنیت موجود در مرزهای کشور عزیزمان را مدیون ساکنان روستاهای مرزی می دانیم. آن ها مرزبانان متعهد این مرز و بوم هستند و در همین راستا رئیس جمهور محترم دستور ویژه ای صادر کرده اند که با جدیت در حال اجرایی نمودن آن هستیم.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مولی علی (ع) فرمودند مردم دو دسته اند یا برادر دینی تو هستند یا در خلقت با تو برابرند. با توجه به این توصیه ارزشمند در این برنامه توسعه، ساکنان روستاها از هر قوم و آیینی که باشند تفاوتی میان آن ها نخواهد بود و همه به یک شکل از امکانات و تسهیلات ارایه شده بهره مند می شوند.

ساکنان روستای زردویی مردمانی خلاق و نوآور هستند

رضوی در بخش دیگری از سخنانش مجموعه فعالیت های تولیدی صورت گرفته در روستای زردویی پاوه را مطلوب توصیف کرد و گفت: در تولیداتی که توسط مردم این روستا عرضه شده اند نوآوری و خلاقیت به چشم می خورد که این یک ویژگی بسیار ارزشمند و قابل اعتناست.

وی با تمجید از نوآوری اهالی این روستا در زمینه تولید گیوه؛ اظهار کرد: گیوه های تولیدی این روستا بسیار با کیفیت هستند و از تنوع رنگی خوبی نیز برخوردارند که این ویژگی جالب توجه امکانی را فراهم کرده تا علاوه بر مردان؛ زنان و حتی شهرنشینان نیز از این محصولات زیبا استفاده کنند. همچنین فرش ها و تابلو فرش های ارایه شده نیز بسیار خوب و ارزشمند هستند.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: ساکنان روستایی پر جمعیت و مرزی مانند زردویی می توانند با یک مشارکت هدفمند و در قالب شرکت های سهامی از تسهیلات کم سابقه دولت بهره مند شوند.

این مدیر ارشد حوزه روستایی و عشایری دولت تدبیر و امید افزود: اگر ۲۰۰ خانوار از ساکنان این روستا در قالب شرکت سهامی در طرحی مشارکت کنند دولت ۹ برابر سهم آورده به آن ها وام پرداخت می کند. این وام بدون کارمزد است و هیچ سودی از آن دریافت نمی شود. از این مقدار نیز نیمی از سهم آورده در ابتدا و نیمی دیگر ۶ ماه بعد دریافت می شود.

دکتر سید ابوالفضل رضوی در ادامه به شرایط استثنایی این تسهیلات در زمینه دریافت وثیقه اظهار کرد: در این طرح هیچ وثیقه ای از روستاییان دریافت نمی شود و شماره کارت ملی و تعهد و قولی که هر روستایی می دهد برای تضمین معتبر است. همچنین دو سال اول، دوران مشارکت محسوب می شود و بعد از یک سال تنفس؛ از سال چهارم اقساط آن بازپرداخت می شود. البته این امکانات تنها مختص طرح های مشارکتی است و اگر کسی به شکل فردی خواهان گرفتن تسهیلات شود با کارمزد ۷ درصد و دریافت وثیقه خواهد بود.

نمایشگاه صنایع دستی و محصولات کشاورزی فرصتی برای روستاییان

وی در ادامه  با دعوت از روستائیان برای مشارکت در طرح های تحت پوشش صندوق کارآفرین امید اظهار کرد:  همه با تشکیل شرکت سهامی در این طرح ها مشارکت کنیدتا علاوه بر حقوق ماهیانه از سود حاصل از فروش محصولات نیز بهره مند شد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهور همچنین یکی از برنام های جدی دولت تدبیر و امید را بیمه بازنشستگی روستاییان و عشایر دانست و گفت: با برنامه ریزی هایی که در این زمینه صورت گرفته است همگی روستاییان و عشایر از بیمه تامین اجتماعی برخوردار می شوند.

این مدیر ارشد حوزه روستایی و عشایری دولت تدبیر و امید در ادامه به موضوع  برگزاری نمایشگاه صنایع دستی و محصولات کشاورزی در پاییز امسال پرداخت و گفت: سال گذشته همایش روستاییان و عشایر در سطح بسیار خوبی برگزار شد و امسال نیز این برنامه در قالب نمایشگاه و فروشگاه صنایع دستی و محصولات کشاورزی از ۱۱ تا ۱۷ مهرماه در تهران برگزار می شود.

دکتر سید ابوالفضل رضوی افزود: این نمایشگاه فرصتی برای ارایه توانمندی های روستاییان است و مردم روستای زردویی نیز از هم اکنون می توانند به برنامه ریزی پرداخته و بهترین تولیداتشان را در این نمایشگاه عرضه کنند.

هیچ فرزند عشایر و روستایی نباید بیسواد باقی بماند

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهور با اشاره به این نکته که به دستور رئیس جمهور محترم هیچ فرزند روستایی و عشایر نباید از امکان ادامه تحصیل محروم باشد در ادامه افزود: اگر تعداد بچه ها به حد نصاب برسد در همان روستای محل زندگی خویش  آموزش می بینند و الا با در اختیار گذاشتن وسیله نقلیه اختصاصی به نزدیکترین روستا برای ادامه تحصیل منتقل می شوند.

گفتنی است در ادامه این برنامه استاندار کرمانشاه و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم معاون اول رئیس جمهور و هیئت همراه از نزدیک به بازدید از طرح های تحت پوشش صندوق کارآفرینی امید و همچنین نمایشگاه تولیدات این واحدها در روستای زردویی پاوه پرداختند.