دبیر کل حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: تعجیل در پذیرش با تصویب برجام و ذوق‌زدگی در خصوص برخی امتیازات کسب شده معنا ندارد.

 به گزارش خبرگزاری مهر محمدنبی حبیبی، دبیر کل حزب موتلفه در پایان نشست دبیران این حزب اظهار کرد: تصویب جمع‌بندی مذاکرات وین باید فرآیند مسیر قانونی خود در داخل را طی کند و برای مردم و نهادهای قانونی به طور شفاف معلوم شود ما قرار است چه چیزی بپذیریم و در این پذیرش داده‌ها و ستانده‌های ما چیست؟

حبیبی تصریح کرد: وقتی هنوز کنگره آمریکا در پذیرش برجام دهها ابهام و پرسش مطرح کرد و معلوم نیست بپذیرد یا نپذیرد، پذیرش ما در ایران در مورد «برجام» چه فایده‌ای دارد.

وی افزود: باید معلوم شود آیا خطوط قرمز نظام و نیز مصوبه مجلس در حفظ دستاوردهای هسته‌ای در برجام رعایت شده است؟

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی خاطر نشان کرد: ما با یک متنی روبرو هستیم که کاملاً شفاف نیست، تفسیرپذیر است حتی در گزارش کری به سنا و کنگره و نیز طرح پرسش‌های مطرح در این دو نهاد در مورد جمع‌بندی مذاکرات تفاسیر متفاوت و متضادی بین خود آمریکاییها مطرح است. لذا باید در این مورد فوق‌العاده محتاط بود.

وی با اشاره به برخی موضع‌گیریهای شتابزده و غیرمعقول در مورد مذاکرات هسته‌ای اظهار داشت: برخی موضع‌گیری های شتابزده انتظارات مردم را از توافق بالا برده است در حالی که دولت خود می‌داند چه آسیبهایی از بالا بردن سطح توقعات مردم دارد خواهد شد.

حبیبی خاطر نشان کرد: مدیریت کشور در حوزه دیپلماسی خارجی و اقتصادی فوق‌العاده مهم است. آمد و شدهای مسئولان اروپایی و کسانی که در صف اول تحریم در مقابل ملت ایران قرار داشتند باید رصد شود و کسانی که هنوز خصومت خود را علیه ملت ما حفظ کرده‌اند نباید پاداش بگیرند.

وی در مورد دارائی‌های بلوکه شده ایران در خارج گفت: قبل از جمع‌بندی مذاکرات مسئولان دولتی یک رقمی از دارائی‌ها یا وجوه بلوکه شده در خارج می‌دادند که با ارقام امروز آنها پس از مذاکرات خیلی متفاوت است. متأسفانه تا کنون ابهام را برطرف نکردند. مگر در دولت یازدهم یک زیرساخت حسابداری و حسابرسی دقیق وجود ندارد که یک رقم قطعی در این باره بدهد. ضمن اینکه مدیریت این وجوه و تزریق آن به اقتصاد کشور باید هوشمندانه باشد.

حبیبی در مورد تفاوت قطعنامه شورای امنیت با متن برجام و موضع ما در این ارتباط بیان داشت: آنچه مسلم است متن برجام با قطعنامه شورای امنیت متفاوت است و این تفاوت اولین «دبه آمریکایی» در مورد برجام است زیرا متن قطعنامه پیشنهادی دولت آمریکاست. بنابر این قطعنامه نه به ‌دار است نه به بار، به همین دلیل وزارت خارجه ما صریحاً اعلام کرده است نقض آن به معنای نقض برجام نیست و ما خود را ملزم به اجرای آن نمی‌دانیم. اما اینکه عدم التزام ما به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل چه تبعاتی دارد باید دولت در این باره نظر صریح داشته باشد.

وی افزود : حق تحفظ تنها راه معقول با بررسی برجام و نیز قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل است. در جایی که خط قرمز ما رعایت نشده هیچ دلیلی برای پذیرش این دو سند وجود ندارد.

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی تاکید کرد: تعجیل در پذیرش با تصویب برجام و ذوق‌زدگی در خصوص برخی امتیازات کسب شده معنا ندارد. ما باید وحدت ملی و انسجام اسلامی خود را حفظ کنیم و در تصمیم‌سازی در این امر حیاتی اولاً تابع تصمیم نهادهای ذیربط و ثانیاً تابع نظر مقام معظم رهبری به عنوان فصل‌الخطاب باشیم.

وی همچنین گفت: تا کنون اقدامات زیادی از سوی دولت جمهوری اسلامی در خصوص توافقات انجام شده اما هیچ اقدام عملی که نشان دهنده جلب اعتماد ملت ما به آنها باشد صورت نگرفته است. لذا اجرای برجام خود یک مقوله مهم است که گام به گام باید رصد شود.

حبیبی در مورد اقدامات و مواضع تیم اقتصادی دولت تصریح کرد: مدیریت اقتصادی کشور در شرایط پسامذاکرات مهم است. اختلاف نظرهای مسئولان اقتصادی به ویژه سخنگوی دولت با دیگر دست‌اندرکاران اقتصادی گاهی به صفحات اول روزنامه‌ها کشیده می‌شود دولت باید در این بار یکدل و یک زبان باشد.

دبیر کل حزب وتلفه اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد علت عدم اجرای حکم مهدی هاشمی گفت: احکام قضایی باید اجرا شود و کسی نمی‌تواند مانع اجرای قطعی احکام شود.

وی افزود: قوه قضائیه تا کنون خوب عمل کرده است باید رفتارش در اجرای احکام طوری باشد که مردم را به اجرای عدالت امیدوار کند.

حبیبی همچنین در مورد تحولات منطقه نیز اظهار داشت: تغییر رویکرد ترکیه به تحولات سوریه و عراق و موضع‌گیری علیه داعش نباید به تجاوز ترکیه به خاک سوریه و عراق رسمیت ببخشد. ضمن اینکه کردها معتقدند ترکیه مواضع آنها را می‌کوبد تا داعش‌ را!

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به جنایت تازه در سرزمینهای اشغالی تصریح کرد: کودک‌سوزی یک پدیده وحشتناک در سرزمینهای اشغالی پس از کودک‌کشی است. انتقال این خوی و صفت گرگ‌منشانه از رژیم صهیونیستی به یهودیان متعصب یک پدیده جدید است دنیا در برابر این حادثه غم‌انگیز و شنیع موضع می‌گیرد و البته موج جدیدی از اعتراضات را در سرزمینهای اشغالی برمی انگیزاند.

حبیبی در پایان در مورد فرایند همگرایی اصولگرایان و نتیجه گفتگوها اظهار داشت: ما در این زمینه پیشرفتهای خوبی داشتیم. ما با هدف یکصدا یک فهرست ان‌شاءالله به اجماع می‌رسیم و این هدف با رسیدن به یک گفتمان مشترک در انتخابات آینده صورت می‌گیرد.