به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام ابوالقاسم علیدوست قبل از ظهر یکشنبه در نشست خبری همایش ملی فقه هنر که در مدرسه اسلامی هنر برگزار شد، با بیان اینکه کلمههای فقه و هنر از واژههای پر کاربرد هستند، اظهار کرد: انتظار میرفت که پدیده مهمی مانند هنر بعد از انقلاب اسلامی از نظر فقهی مورد تحقیقات زیادی قرار بگیرد.
وی ادامه داد: هنر پدیدهای نیست که بتوان گفت بخش اندکی از جامعه با آن ارتباط دارند، بلکه پدیده فطری و نهاده شده در درون همه انسان هاست.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: چون حاکمیت ما اسلامی است و فقه برهمه شئون فطری و غیر فطری باید نظارت کند، بنابراین باید در رابطه فقه و هنر تحقیقات زیادی انجام شود.
وی با بیان اینکه هنر آنگونه که باید مورد کنکاش فقیهانه قرار نگرفته، تصریح کرد: اگر چه تلاشهایی انجام شده، اما تلاشی که از یک طرف ناظر به هنجارهای فقهی و ضوابط فقه و مورد پسند فقیهان باشد و از آن طرف پاسخگو هم باشد یعنی ناظر به حوادث واقع باشد، کمتر بوده است.
حجت الاسلام علیدوست گفت: سعی ما بر این بود که همایشی را در سطح ملی در رابطه با پدیده هنر و فقه برگزار کنیم و بسیاری از عناوین همایش بازپژوهی است، یعنی پژوهش در زمینه فقه و هنر داریم اما با توجه به اقتضائات زمان و مکان باید مورد توجه بیشتری باشد.
محورهای همایش فقه هنر
دبیر علمی همایش فقه و هنر با اشاره به اینکه محورهای همایش در دو بخش عمده است، گفت: یکی از این محورها فلسفه فقه هنر است که ۴ مدخل و مقاله در قسمت فقه هنر با نام روش شناسی فقاهت هنر، گستره شریعت و هنر، آثار هنری شریعت بنیاد در تاریخ و تمدن اسلامی، بررسی زمان بندی احکام مخصوص هنر وجود دارد.
وی با بیان اینکه مقالات برگزیده در مجلات علمی پژوهشی معتبر چاپ میشود و تا بیستم مهرماه مهلت ارسال مقالات است، عنوان کرد: بازپژوهشهای فقهی، حاکمیت اسلامی و هنر، جنسیت و هنر، هنر و آزادی بیان، هنر و اغتراب و هنر و عرصه بین الملل از عناوین این همایش است.
حجت الاسلام علیدوست با بیان اینکه همایش فقه و هنر یک روز در تهران و یک روز در قم برگزار میشود، اظهار داشت: همایش فقه هنر زمستان ۹۴ برگزار میشود، که سخنرانی بزرگان حوزه علمیه و بزرگان عرصه هنر از برنامههای این همایش است.