به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه مهدویانی پیش از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته انتقال خون اظهار کرد: طی بررسی آمار خونگیری سال های ۹۳ و ۹۲ نیز مشخص شد که در سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ خونگیری بیش از ۱۰ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: بخشی از فراورده های خونی استان مرکزی پس از تامین نیازهای استان، به دلیل شرایط خاص دو استان خوزستان و تهران به این دو استان انتقال می یابد تا نیاز بیماران را رفع کند.
مهدویانی یادآور شد: محدودیت زمان نگهداری خون و فراورده های خونی و از طرف همیشگی بودن این نیاز، باعث شده تا اهدای خون از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار باشد.
مدیر کل انتقال خون استان مرکزی با تاکید بر لزوم فرهنگ سازی در این زمینه گفت: در استان مرکزی این فرهنگ سازی در حال انجام است، چرا که خون سالم نجات بخش زندگی است و همه روزه در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فراورده های خونی نیاز دارند.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری تاکنون در استان مرکزی ۱۶هزار و ۴۱۰ اهدا کننده خون به سازمان مراجعه کردند که از این تعداد از ۱۳ هزار و ۸۸۴ نفر خونگیری شده است.
مدیر کل سازمان انتقال خون استان مرکزی بیان کرد: از این رقم ۹۵۵ نفر زن و ۱۲ هزار و ۸۸۹ نفر مرد بوده اند.
وی افزود: از این تعداد سه هزار و ۱۴۷ نفر از اهداکنندگان برای اولین بار مراجعه کرده بودند، سه هزار و ۸۰۴ نفر سابقه اهدای خون داشتند و شش هزار و ۸۹۳ نفر نیز اهداکنندگان مستمر بودند و در واقع ۵۰ درصد اهداکنندگان خون استان مرکزی را اهداکنندگان مستمر تشکیل می دهند.
مهدویانی در مورد خونگیری در سال ۹۳ گفت: در سال گذشته ۴۸ هزار و ۳۷۰ نفر برای اهدای خون به سازمان انتقال خون مراجعه کرده اند و از این تعداد ۳۹ هزار و ۶۵۱ نفر خونگیری شده است که از این رقم دو هزار و ۴۴۹ نفر را بانوان و ۳۶ هزار و ۸۰۳ نفر را آقایان تشکیل داده اند.
وی ادامه داد: همچنین در سال ۹۳، ۹ هزار و ۱۸۷ نفر اهداکنندگان بار اول بودند، ۱۰ هزار و ۴۲۲ نفر اهداکننده با سابقه اهدا و ۲۰ هزار و ۴۲ نفر هم اهداکننده مستمر بودند و سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ بیش از ۱۰ درصد رشد خونگیری را نشان می دهد.
مدیرکل انتقال خون استان مرکزی اظهار داشت: در دو شهر اراک و ساوه پایگاه انتقال خون فعال است و در شهرستان های دلیجان، محلات، آشتیان، تفرش و خمین مرکز ثابت اهدای خون وجود دارد که این مراکز در هفته یک بار نسبت به خونگیری اقدام می کنند.