یه گزارش خبرنگار مهر، در جلسه شورای کشاورزی شهرستان قائمشهر که با حضور فرماندار شهرستان برگزار شد، برنامه ریزی برای تکمیل سد کسلیان برای پیشگیری از بحران کم آبی منطقه مهم تلقی شد.
فرماندار قائمشهر عصر یکشنبه در این جلسه اظهار داشت: اگر در حوزه آب قدم جدی برنداریم جنگل های شمال از دست خواهد رفت.
مهدی محمدی، استفاده بی رویه از حفره های آب زیرزمینی را زنگ خطر دانست و گفت: اصرار ما تکمیل سد کسیلیان است که سبب نجات حفره های آب زیرزمینی می شود و باید با اولویت بندی در هر حوزه موضوع سد کسیلیان مطرح تا برای تقویت آن تمهیدات لازم اندیشیده شود.
محمدی با بیان اینکه استان های کویری فضای سبزشان بیشتر از ما است، اذعان کرد: ما عرضه ایجاد فضای سبز در حوزه مدیریت شهری را نداشتیم و این قدری هم کم داریم از لطف خداوند است.
پیش بینی برداشت ۴۳ هزار تن برنج در شهرستان قائمشهر
فرزین فرهادی، مدیر جهادکشاورزی قائمشهر با اشاره به بحران کمبود آب، گفت: در بحران خشکسالی درسال جاری، مودت و همدلی بین دستگاه های اجرایی باعث شد که ما با موفقیت این بحران را پشت سر بگذاریم.
وی با اشاره به برداشت برنج، بیان کرد: در شهرستان قائمشهر با وجود هشت هزار هکتار شالیزاری، بیش از چهار هزار و هکتار ارقام محلی و بقیه ارقام پرمحصول کشت و پیش بینی می شود امسال در ارقام محلی به طور میانگین در هرهکتار بیش از چهار هزار و ۶۵۰ کیلوگرم برداشت داشته باشیم.
فرهادی ادامه داد: تاکنون در ارقام محلی هزار و ۵۰۰ کیلوگرم و ارقام پرمحصول شش هزار و ۵۰۰ کیلوگرم محصول برداشت شد که پیش بینی کل برداشت برنج شهرستان ۴۳ هزار تن خواهد بود.
وی با اشاره به مشکل کم آبی، تأکید کرد : سیاست های سازمان جهاد کشاورزی بر این است که فقط کشاورزانی مجاز به کشت دوم برنج هستند که آب مطمئن زراعی و یا چاه آب داشته باشند.
مدیرجهادکشاورزی قائمشهر از برداشت ۱۷ تن مرکبات در هکتار از باغات این شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به ریزشی که داشتیم، خوشبختانه در ۱۵ هزار هکتار از باغات مرکبات، نقصان عملکرد مشاهده نشده و پیش بینی می شود در سال جاری ۲۵۸ هزار تن تولید داشته باشیم.
وجود ۷۰ قطعه آبندان
صفرپور رئیس آب منطقه ای قائمشهر با بیان اینکه امسال کاهش چشمگیر نزولات جوی داشتیم گفت: با هماهنگی بین مسئولان و مردم، مشکل بی آبی در این شهرستان مشاهده نشد.
وی در خصوص وضعیت موجود آبی قائمشهر گفت: در این شهرستان ۷۰ قطعه آبندان با حدود ۳۰۰ هکتار تحت پوشش وجود دارد که حجم آبگیری آبندان ها پنج میلیون متر مکعب است.
صفر پورادامه داد: حدود ۷۵ درصد منابع آبی آبندان های ما امسال صرف شالیزاری و کشاورزی شد و ۲۵ درصد آن برای پرورش ماهی در حال استفاده است.
رئیس آب منطقه ای قائمشهر با اشاره به اینکه اراضی حدود ۱۱ روستای توابع شهرستان، از سد البرز برخوردار هستند، گفت: امسال در ۲۵۰ تا ۳۰۰ هکتار از این اراضی، فروش آب داشتیم ولی در مجموع ما هشت تا ۱۰ هزار هکتار اراضی تحت پوشش سد البرز داریم.
وی با بیان اینکه استقبال خرید آب از کشاورزان تحت پوشش اراضی سد البرز کمرنگ است، تصریح کرد: با فرهنگ سازی و آگاهسازی کشاورزان و خرید آب از سد البرز می توانیم سهم بری خودمان را بیشتر کنیم.
صفرپور پیشنهاد داد برای سال آینده احداث و بازسازی ایستگاه های پمپاژ، لایروبی و بهسازی آبندانهای شهرستان، بتنی کردن کانالهای آب، مرمت و راه اندازی چاههای منطقه، اجرای طرح های تجهیز و نوسازی، آبگیری به موقع آبندان های شهرستان، برداشت و پرورش ماهی و صید به موقع، برق دار کردن چاه های منطقه، تهیه موتور پمپ های دیزلی، خرید موتور پمپ از طریق بانک کشاورزی و بیمه محصولات کشاورزی در اولویت امور قرار گیرد.