بوشهر - نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی گفت: دولت زمینه انتقال روستاهای اطراف نیروگاه اتمی بوشهر را فراهم کند.

به گزارش خبرنگار مهر، عبدالکریم جمیری پیش از ظهر سه‌شنبه در جمع خبرنگاران ضمن گرامیداشت ۱۷ مرداد روز خبرنگار اظهار داشت: تنویر افکار عمومی و ایجاد ارتباط بین مردم و مسئولان را می‌توان به عنوان وظیفه و رسالت مهم رسانه‌ها و خبرنگاران عنوان کرد که علی‌رغم مشکلات و کمبودهای زیاد، تلاش ویژه‌ای در این راستا دارند.

وی در ارتباط با سوال یکی از خبرنگاران در مورد توافقات هسته‌ای و نظر مجلس در این زمینه، بیان کرد: باید این توافق به صورت یک لایحه به مجلس ارائه شود تا بتوان یک جمع‌بندی رسمی در مورد آن داشت و هم‌اکنون فقط یک گزارش از این توافق به مجلس ارائه شده است.

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مقام معظم رهبری جامع‌ترین نگاه را به این توافق داشته‌اند، اضافه کرد: استفاده سیاسی از این موضوع جایز نیست و باید موضوع به دقت بررسی شود و برای ما و مردم مشخص شود که در این توافق به چه چیزی دست یافته‌ایم و چه چیزی را از دست خواهیم داد.

وی با تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته برای انجام این توافق و تشکر از مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران، ادامه داد: باید در این زمینه هوشیاری بالایی داشته باشیم.

وضعیت انتقال روستاهای اطراف نیروگاه بوشهر

جمیری در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در ارتباط با آخرین وضعیت انتقال روستاهای هلیله و بندرگاه(روستاهای اطراف نیروگاه اتمی بوشهر) گفت: در دوران نمایندگی مردم در مجلس به طرق مختلف پیگیر این موضوع مهم بوده‌ایم و موضوع را از طریق رئیس‌جمهور و معاونین و وزرا مکرر پیگیری کرده‌ایم.

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: باید وضعیت مردم در این روستاها تعین تکلیف شود و مشخص شود که وضعیت انتقال این روستا چگونه خواهد بود.

وی با اشاره به اعلام نگاه کارشناسی سازمان انرژی اتمی به جابجایی این دو روستا، افزود: مقرر شد که یک نشست با حضور معاون راهبردی رئیس جمهور، رئیس سازمان انرژی اتمی و استاندار بوشهر در این زمینه برگزار شود و موضوع در دست پیگیری است.

اختصاص ۳۵۰ میلیاردریال برای جابجایی دو روستا

جمیری در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه گیر این جابجایی کجاست، بیان کرد: با پیگیری‌های اخیر، امیدواریم دولت نیز کار را پیش ببرد و یک تصمیم جدی در این زمینه بگیرد.

وی افزود: برای اینکه این جابجایی صورت بگیرد، باید تامین اعتبار کاملی برای این طرح انجام شود؛ دولت باید تصمیم جدی در حوزه اجتماعی و همچنین اعتباری بگیرد و این موضوع مقداری کار را معطل کرده است.

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این اراده در دولت وجود دارد و باید شاهد تسریع در اجرای این اقدام باشیم.

وی گفت: در بودجه سال ۹۲ اعتباری در حدود ۱۵۰ میلیارد تومان برای جابجایی این دو روستا ردیف بودجه گرفت و ۲۰۰ میلیارد دیگر هم برای این منظور دیده شد تا این جابجایی انجام شود.

جمیری خاطرنشان کرد: مهم جابجایی این دو روستا است و هر هزینه‌ای هم که داشته باشد باید توسط دولت تامین اعتبار شود.

انتقاد از رویکرد دولت در حوزه تقسیمات کشوری

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از رویکرد دولت در حوزه تقسیمات کشوری، بیان کرد: شهر چغادک معیارهای لازم برای ارتقا به بخش را دارد ولی هنوز این مهم صورت نگرفته است.

نماینده مردم بوشهر، گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی به تلاش‌های صورت گرفته برای توسعه بخش بهداشت و درمان در حوزه انتخابیه خود اشاره کرد و افزود: طرح‌های بسیار مهمی در این حوزه تعریف شده، اعتبار جذب شده و اجرایی شده است.

وی در ارتباط با اشتغال نیروهای بومی در نیروگاه اتمی بوشهر نیز گفت: بنا بر این است که در جریان توسعه نیروگاه اتمی در استان بوشهر، نیروهای بومی دارای اولویت باشند و مهارت‌افزایی نیز در این راستا به صورت جدی انجام شود.

محدوده منطقه آزاد بوشهر تعیین شود

جمیری در ارتباط با انتقال مرکز پایانه‌های نفتی ایران از جزیره خارگ به استان فارس نیز اظهار داشت: با پیگیری‌های صورت گرفته این موضوع منتفی شده است.

وی در زمینه لایحه منطقه آزاد بوشهر در مجلس نیز بیان کرد: مهمترین ایراد این لایحه مربوط به مشخص نبودن محدوده منطقه آزاد است که با رفع این مشکل، شاهد تسریع در تصویب این لایحه خواهیم بود.