به گزارش خبرنگار مهر، صفدر نیازی ظهر سه شنبه در جلسه ایجاد هماهنگی در اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی استان با بیان اینکه مقرر شده که پایش، تعیین کاربری و سنددار کردن زمینهای کشاورزی در ظرف مدت پنج سال در سطح کشور انجام گیرد افزود: تولید اطلاعات و آمار و ایجاد بانکها و پایگاههای اطلاعاتی در جهت ارائه خدمات، تحقق اهداف دولت الکترونیکی در بخش کشاورزی، پاسخ به استعلامهای دستگاههای ذیربط و مردم با سرعت و دقت بالا، تعیین مرزهای و گپ در نقشهها و اجرای مقررات، شفافسازی در وصول مطالبات دولت در اراضی از مهمترین مزایای اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی است.
ویهمچنین ایجاد و امکان ساماندهی و مدیریت بر زمینهای کشاورزی از نظر وضعیت کاربری، نوع مالکیت، میزان ملک، وضعیت بهرهبرداری و ارائه تسهیلات بهتر و سریعتر به کشاورزان و رفع تعارضات و تداخلات بین دولت و مردم و مردم با مردم و شفافسازی و تثبیت مالکیت اراضی را از دیگر مزایای اجرای این طرح برشمرد.
مدیر کل اجرای طرح کاداستر اراضی کشور ادامه داد: آثار اجتماعی این طرح بسیار زیاد است و اجرای این طرح فقط برای جهاد کشاورزی نیست، بلکه برای تمامی کشور و سایر دستگاهها خواهد بود.
وی از دیگر مزایای اجرای این طرح را قضاوت صحیح و دقیق قضات در زمینه پروندههای تخلفات و تغییرات کاربری دانست و گفت: این طرح مبنای کار ما خواهد بود و از هرگونه تغییر کاربری جلوگیری خواهد کرد به طوری که در حال حاضر ۳۵ درصد پرونده های موجود در دادگاههای کشور در زمینه تغییرات کاربری اراضی و زمین خواری است.
نیازی ادامه داد: با توجه به اینکه این طرح یکی از طرحهایی است که در ستاد احیای دریاچه ارومیه نیز تصویب شده است، مقرر گردیده این طرح در سطح ۵۰ هزار هکتار ازاراضی کشاورزی استان اجرا گردد.
محمد صادق خیری مشاور رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز در این جلسه با اشاره به مراحل و نحوه اجرای این طرح در سطح کشور افزود: در این راستا پیشنهاد شده است که در سطح استانها شورای هماهنگی استانی اجرای طرح کادستر اراضی کشاورزی با ریاست رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مربوطه و کمیته فنی اجرای طرح نیز با ریاست مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان ذیربط صورت گیرد.
وی با تشریح کلیات طرح و روند اجرای آن در کشور تاکید کرد:با عملیاتی شدن این طرح در کشور ۹۹ درصد از مشکلات حقوقی مربوط به اراضی کشاورزی مرتفع خواهد شد.