ساری - مدیرکل میراث فرهنگی مازندران، نقش مدیریت شهری را در گردشگری شهری امری انکار ناپذیر و بسیار دارای اهمیت دانست.

دلاور بزرگ نیا در حاشیه بازدید از دومین نمایشگاه شهرداریهای خدمات شهری و صنایع وابسته در ساری در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: یکی از مهم ترین موضوعاتی که باید به آن توجه کنیم نقش مدیریت شهری در بحث گردشگری شهری است و اگر گردشگری را در سه حوزه ملی، منطقه ای (استانی) و محلی تقسیم بندی کنیم، شهرداری ها به طور مستقیم در حوزه گردشگری محلی مسئولیت دارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: موضوعاتی زیادی وجود دارد که شهرداری ها می توانند با نگاه به گردشگری شهری در توسعه گردشگری، چه به لحاظ درآمدزایی و اشتغال زایی نقش داشته باشند.

بزرگ نیا خاطرنشان کرد: به عنوان مثال در مازندران تعدادی از شهرهای آن مانند، رامسر، بابل، بابلسر، آلاشت، ساری و بخش کوچکی از قائمشهر و ...بافت های تاریخی داریم که شهرهای قدیمی ما آنجا مستقر بودند.

وی افزود: در برخی از استانهای کشور به قدری بافت قدیم و تاریخی شهرها بااهمیت است که برای بافت های قدیم، شهر شهردار بافت تاریخی انتخاب می کنند.

مدیرکل، میراث فرهنگی، صنایع دستی استان  و گردشگری مازندران، یادآور شد: در ساری و نیز برخی از شهرهای استان این قابلیت وجود دارد که شهرداران تقسیم بندی شده و شهردار بافت تاریخی و بافت جدید داشته باشیم.

بزرگ نیا، ادامه داد: شهردار بافت قدیم، می تواند در مرمت خانه های قدیم، معرفی و احیاء این خانه ها اولویت ها را شناخته و حتی مبلمان و ساختار شهری را با این الویت ها هماهنگ کند.

وی افزود: همچنین شهردار بافت تاریخی می تواند، نصب و طراحی تابلو های شهری را به گونه ای مدیریت کند تا گردشگران را به بافت تاریخی راهنمایی کرده و حتی پارکینگ ها در نزدیکترین محل به  بناهای تاریخی  احداث  شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، ابراز داشت: به طور کلی جدای از نگاه تاریخی و بحث میراثی به توسعه گردشگری و گردشگری شهری بسیاری از شهرهای دنیا، به خاطر برخی رویدادها در جهان مطرح هستند.

بزرگ نیا در ادامه گفت: جشنواره های تجاری – بازرگانی، جشنواره های آئینی، مسابقات ورزشی، جشنواره فیلم های سینمایی و ...از اقداماتی است که توسط شهرداری ها انجام می شود.

وی،  مواد ۱۳۶ و ۱۳۷ قانون توسعه سوم را جزو مواد قانونی از برنامه توسعه سوم عنوان کرد که وظیفه حفظ و حراست هویت فرهنگی شهرها را به عهده شهرداران قرار داده است تا شهرداری ها با لحاظ و اهمیت معماری های ایرانی – اسلامی در شهرها هویت سازی کنند.

فضاهای معماری شهری بی هویت شده است

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران، با بیان اینکه فضای معماری فعلی شهرهای ما در برخی جاها بی هویت و یا با هویت ایرانی اسلامی فاصله دارد گفت: آنچه که در دومین نمایشگاه شهرداری های موفق خدمات شهری، ارائه  شده، ظرفیتی است که شهرداری ها می توانند از آن برای مبلمان شهری، معرفی تاریخ و فرهنگ شهر بهره مند شوند.

بزرگ نیا با  مثبت ارزیابی کردن این نمایشگاه، متذکر شد: نقش مدیریت شهری در گردشگری شهری با توجه به اینکه گردشگری محلی مسئولیت مستقیم آن با شهرداران  و مسئولین محلی است بسیار دارای اهمیت است.

نمایشگاه دستاوردهای شهرداریهای موفق تا ۱۴ مردادماه در ساری دایر است.

برچسب‌ها