به گزارش خبرنگار مهر ،سردار انصاری عضو هیئت علمی دانشگاه پلیس در همایش اسمان آبی زمین پاک گفت: سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۰ در مجمع عمومی تصویب کرد، که از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۰ دهه ایمنی اعلام شود.
وی با اشاره به اینکه ایجاد نظم و انضباط در حوزه ترافیک نماد انضباط اجتماعی است، عنوان کرد: اگر این انضباط در تهران صورت گیرد قطعا در تمام کشور الگو می شود. خط سفید در سال ۷۰ به عنوان تردد خطوط مطرح بود و در سال ۸۰ نیز عبور از خطوط عابر پیاده مطرح شد، که در هر دو مورد نیازمند اصلاح الگوی شهروندان هستیم و ما این موضوع را باید به عنوان یک اعتقاد نمود دهیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه پلیس اظهار کرد: پلیس سال ۸۴ قانون استفاده از کمربند ایمنی را ملزم کرد، ولی ۹۰ درصد از شهروندان با اعتقاد این کار را انجام دادند و این اعتقاد باید در زمینه خط سفید نیز نهادینه شود.
انصاری بالا بودن آمار ترافیک را به دلیلفرهنگ پایین استفاده از اتومبیل در کشور دانست و عنوان کرد: امروز نسبت به جایگاه جهانی نیازمند فرهنگ سازی بیشتری هستیم. در سال گذشته ۶۵۰ تن در شهر تهران در تصادفات کشته شده اند، که حدود ۲۵۰ تن یعنی ۳۸ درصد عابرین پیاده بودند و طرح خط سفید می تواند جلوی این فاجعه را بگیرد.
وی با اشاره به اینکه باید در بعد فرهنگی تبلیغات وسیع صورت گیرد، گفت: هزینه اقتصادی سرانه ترافیک در جهان ۱ تا ۳ درصد تولید ناخالص ملی است، ولی در کشور ما حدود ۷ درصد است و در سال های گذشته تولید ناخالص داخلی ما زیر ۷ درصد بوده است و این تصادفات تولید ناخالص اقتصادی ما را از بین برده است. پس باید از بعد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به این مسائل بپردازیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه پلیس در پایان خاطر نشان کرد: در کشور ما به عنوان یک عضو جامعه ملل، باید در سال ۲۰۲۰ تلفات ۵۰ درصد کاهش داشته باشد. برنامه توسعه رفتار امن ترافیکی باید در شهر تهران تهیه شود و در مبحث مدیریت یکپارچه یا مدیریت واحد توسعه پیدا کند.