به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا قاری قرآن پیش از ظهر پنج شنبه در افتتاحیه نشست تخصصی معاونان حمل و نقل و ترافیک شهرداری کلان شهرها که در سالن همایشهای شهرداری قم برگزار شد با اشاره به اینکه شهر قم در نیمه دوم سال ۸۳ برای نخستین بار معاونت حمل و نقل و ترافیک را در شهرداری خود راهاندازی کرد، اظهار داشت: در سال بعد برنامه پنج ساله دوم شهرداری قم پایهریزی میشود که به موازات آن نخستین برنامه جامع حمل و نقل و ترافیک هم تدوین میشود.
وی ابراز داشت: در سال ۸۴ بر اساس مطالعات حمل و نقل و ترافیک انجام شده شهرداری قم اهداف مهمی را لحاظ میکند.
معاون شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری قم با اشاره به موازی شدن تدوین مطالعات حمل و نقل و ترافیک و تدوین طرح تفصیلی شهر قم اظهار داشت: این موضوع موجب میشود طرح تفصیلی بر اساس این مطالعات تدوین شود.
وی افزود: شهر قم مانند حلقهای برنامهریزی ترافیکی میشود که در سه حلقه مسائل ترافیکی دیده میشود.
قاری قرآن افزود: توسعه نداشتن در مرکز شهر و عدم توسعه معابر این منطقه یکی از نتایج این مطالعات است تا حلقههای ترافیکی به صورت موثر شکل بگیرند.
وی گفت: در حال حاضر شهرداری قم مشغول انجام مطالعات نتایج طرح ترافیکی است که از جمله آن میشود به خط A متروی شهری و تهیه ۵ خط بی آر تی و خرید دستگاههای اتوبوس اشاره کرد.
معاون شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری قم ابراز داشت: یکی از ویژگیهای شهرداری قم که در یکی دو سال اخیر اتفاق افتاده تجمیع معاونتهای حمل و نقل وترافیک و معاونتهای عمرانی است. ترکیب و تفکیک این حوزهها هم محاسنی دارد و هم معایبی.
وی با اشاره به اینکه تجاربی که شهر قم در این حوزه داشته قابل بازنگری است، گفت: ترکیب این حوزهها میتواند سرعت کار را بیشتر کند اما در عین حال ضررهایی را هم متوجه شهر خواهد کرد چرا که ممکن است موجب کم توجهی به برخی حوزهها شود.
قاری قرآن افزود: حوزه حمل و نقل یکی از حوزههایی است که با وجود اهمیتی که دارد در چنین شرایطی ممکن است دچار غفلت شود.
معاون شهرسازی و امور زیربنایی شهرداری قم تصریح کرد: امیدواریم نشست تخصصی معاونین حمل و نقل و ترافیک شهرداری کلانشهرهای کشور بتواند نتایج کاربردی و راهبردی در پی داشته و تأثیر خود را بر مدیریت شهری برجای بگذارد.
وی ادامه داد: تشکیل کارگروههای تخصصی مدیران عامل سازمانهای اتوبوسرانی، تاکسیرانی، قطارشهری و ترافیک از جمله برنامههای این نشست است.