رئیس شورای شهر تهران بر خودکفایی علمی و بومی سازی فناوری در پایتخت تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی چمران در افتتاح نمایشگاه دومین فن بازار تخصصی مدیریت شهری با بیان اینکه  در دنیای  امروز نمی توان با سیستم های سنتی و گذشته کار کرد، گفت: باید برای مدیریت بهتر امور از تکنولوزی و فناوری های روز بهره مند شد.

چمران افزود: نمایشگاه ها معمولا صرفا محلی برای اطلاع رسانی به مردم هستند اما این نمایشگاه ارتباط واقعی فی مابین مخترعین  و بازار ایجاد می کند.

 وی با بیان اینکه بخشی از فناوری روز وارداتی  است، گفت: باید تلاش کنیم تا با خودکفایی در حوزه های مختلف علمی بتوانیم  فناوری را در کشور بومی کنیم چرا که در شرایط سخت همچون تحریم این تکنولوژی ها می تواند راهگشا باشد.

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه بومی سازی تکنولوژی و کسب فناوری های روز می تواند در قیمت، اشتغال زایی و افزایش تولید داخلی موثر باشد، گفت: برگزاری چنین نمایشگاه هایی می تواند در بهبود امور تاثیرگذار باشد اما باید مدیریتی داشت تا تکنولوزی و فناوری ها به تولید انبوه برسد و در زندگی مردم تاثیرگذار باشد.

بابک نگاهداری،رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران هم در این مراسم با بیان این که از میان ۴۱۵شرکتی که متقاضی حضور در نمایشگاه بودند، ۲۳۰ شرکت بعد از ممیزی های لازم انتخاب شده اند، افزود:‌ در حال حاضر غرفه های کارفرمایی متشکل از سازمان ها، معاونت های مختلف شهرداری تهران و شهرداری های مناطق مختلف پایتخت در نمایشگاه فعال هستند. ضمن اینکه شهرداری های ۱۲ کلانشهر با هدف تامین نیازهای فناورانه و تکنولوژیک در نمایشگاه مستقر شدند.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با تاکید بر اینکه در کناراین دو ضلع، ضلع سوم نهادهای حمایت کننده و تسهیل گر همچون صندوق شکوفایی و نوآوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و بازار دارایی های فکری نیز در نمایشگاه حضور دارند، گفت: ما کریدور علم و فناوری را با اجزای مختلف مستقر کردیم که نقش تسهیل گری، مشاوره حقوقی و مالی لازم را برای عقد قرارداد داشته باشند و در این راستا، ۵ بانک شامل ملی، صادرات، تجارت، اقتصاد نوین و شهر برای مشارکت در سرمایه گذاری و عقد قرارداد با حجم مالی بالا فعال هستند.

نگاهداری با اشاره به ویژگی های متمایز این دوره از فن بازار عنوان کرد: علاوه بر حضور شهرداری تهران  ۱۲ کلانشهر و ۱۲ پارک علم و فناوری کشور که شامل تمامی پارک مهم می شود، در این فن بازار حضور دارند.

وی ادامه داد: امسال پیمانکاران مختلفی که به عنوان بخش خصوصی با شهرداری تهران کار می کنند نیز برای حضور در نمایشگاه دعوت شده اند تا شاید بخش زیادی از خرید محصولات دانش بنیان توسط این پیمانکاران انجام بگیرد.

رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران با بیان اینکه هدف از برگزاری این نمایشگاه باز کردن دروازه های بازار شهرداری تهران و شهرهای بزرگ کشور به سوی شرکت های دانش بنیان داخلی است، تصریح کرد: اگر هدف ما تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور باشد شاید اصلی ترین نمود عینی آن انجام چنین اقداماتی است که بتوانیم بازار داخلی را در اختیار شرکت های داخلی بگذاریم.

نگاهداری افزود: امیدواریم که مجموعه تلاش همکاران ما در مرکز مطالعات با حمایت شورای شهر، حرکت بزرگی را در راستای تکیه بر توانایی های داخلی رقم بزند.

وی در پایان با اشاره به حضور کشور لبنان در این دوره از فن بازار گفت:‌ در نظر داریم در فن بازار سوم از شهرداری های برخی از شهرهای بزرگ دنیا دعوت کنیم تا محصولات شرکت های دانش بنیان داخلی را به آن ها عرضه کنیم.