به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه وطن امروز در گزارش اصلی خود را در روز دوشنبه ۱۹ مرداد نوشت:
انتظارها به سر رسید و رشوهخوار بزرگ، مهدی هاشمی رفسنجانی برای گذراندن «حداقل» ۱۰ سال زندان، وارد اوین شد! مهدی هاشمی رفسنجانی دیروز بعدازظهر حوالی ساعت ۱۶ وارد زندان اوین شد. بهرغم آنکه ۲۰ خردادماه دادگاه تجدیدنظر حکم مجازات مهدی هاشمی را اعلام کرد اما سرانجام پس از ۲ ماه، او، یعنی مهدی هاشمی رفسنجانی وارد اوین شد تا روزشمار مجازات ۱۰ ساله وی، از روز گذشته، یعنی یکشنبه، ۱۸ مردادماه سال ۱۳۹۴ آغاز شود! مهدی هاشمی روز گذشته در حالی وارد اوین شد که محمود علیزاده طباطبایی، وکیل او نیز وی را همراهی میکرد.
به گزارش «وطن امروز»، مجازات مهدی هاشمی البته به غیر از حبس، جزای نقدی، رد مال و شلاق هم بوده است اما مهمترین اتهامات فرزند آقای اکبر هاشمی رفسنجانی که این روزها توهین وی به روستاییان، موج اعتراضی گستردهای در کشور ایجاد کرده، فساد اقتصادی بوده است. مهدی هاشمی به خاطر اختلاس و جعل (جعلی که در دل اختلاس است) به ۱۰ سال حبس و رد مال بهمبلغ ۶۰۰میلیون تومان و جزای نقدی معادل ۲برابر مبلغ رد مال بهمیزان یکمیلیارد و ۲۰۰میلیون تومان محکوم شده است. همچنین بهدلیل ارتشا به ۱۰ سال حبس، رد مال بهمبلغ ۵میلیون و ۲۰۰هزار دلار و جزای نقدی معادل همین میزان، محکوم شده است.
این متهم همچنین بهدلیل ارتشا، به انفصال دائم از خدمات دولتی و ۵۰ ضربه شلاق و بهدلیل مسائل امنیتی نیز مطابق ماده ۶۱۰ قانون مجازات اسلامی به ۵ سال حبس محکوم شده است. به گزارش تسنیم، براساس قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۹۲، این متهم صرفاً ۱۰ سال از ۲۵ سال محکومیت خود را تحمل خواهد کرد. حکم صادرشده برای پرونده مهدی هاشمی در دادگاه بدوی، مجموعاً ۱۵ سال حبس بود که این حکم برای اعلام نظر به دادگاه تجدید نظر ارسال شده بود اما بعد از پایان رسیدگی در دادگاه تجدید نظر، قضات شعبه تجدید نظر مجموع محکومیت در نظر گرفته شده برای ۳ اتهام مهدی هاشمی را ۱۰ سال افزایش دادند.
طبق ماده ۱۳۴ در جرائم موجب تعزیر هرگاه جرائم ارتکابی بیش از ۳ جرم نباشد دادگاه برای هریک از آن جرائم حداکثر مجازات مقرر را حکم میکند و هرگاه جرائم ارتکابی بیش از ۳ جرم باشد، مجازات هریک را بیش از حداکثر مجازات مقرر قانونی مشروط به اینکه از حداکثر بهاضافه نصف آن تجاوز نکند، تعیین میکند. در هریک از موارد فوق فقط مجازات اشد قابل اجراست و اگر مجازات اشد به یکی از علل قانونی تقلیل یابد یا تبدیل یا غیرقابل اجرا شود، مجازات اشد بعدی اجرا میشود. مهدی هاشمی در حالی روز گذشته وارد زندان اوین شد تا ۱۰ سال مجازات حبس خود را به دلیل فساد اقتصادی و ارتشا آغاز کند که در واقع نظر ریاست قوهقضائیه نیز در میزان حبس و زندان وی دخیل بوده است.
به گزارش «وطن امروز»، خردادماه امسال پس از آنکه دادگاه تجدید نظر حکم مجازات مهدی هاشمی را ابلاغ کرد (که البته نسبت به دادگاه بدوی شامل مجازات سختگیرانهتری شده بود) مهدی هاشمی از ریاست قوهقضائیه درخواست اعمال ماده ۱۸ کرد. این خبر را همان زمان علیزاده طباطبایی، وکیل مهدی هاشمی اعلام کرد. با این حال اما سرانجام مهدی هاشمی برای گذراندن مجازات خود وارد زندان شد تا مشخص شود حکم آیتالله آملیلاریجانی، همان حکم دادگاه تجدیدنظر بوده است.
البته «وطن امروز» پیش از این در برخی گزارشات خود نوشت در دادگاه مهدی هاشمی، تنها بخشی از پرونده اتهامی علیه وی، بررسی شده است و در واقع سایر اتهامات او که بخش عمدهای از آنها باز هم اقتصادی است، هنوز بررسی نشده است.
الیاس نادران، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی پیش از این به «وطن امروز» گفت پرونده اتهامی مهدی هاشمی مفتوح است و تنها بخشی از آن رسیدگی شده است. مهدی هاشمی در روزهای اخیر تلاش زیادی کرد تا حضور خود در زندان را باز هم سیاسی جلوه دهد. او ۳ روز قبل از حضور در اوین با انتشار مطلبی در فیسبوک خود، حضورش در زندان را قریبالوقوع دانسته بود و مدعی شده بود اعلام کاندیداتوری پدرش برای مجلس خبرگان رهبری، باعث خواهد شد او زندانی شود!
او دیروز نیز قبل از ورود به زندان گفت: این کیفر را عادلانه و قانونی ندانسته و اغراض سیاسی را در آن عامل اصلی میدانم. او همچنین در مقابل خبرنگاران متنی را خواند و در آن خواستار پخش جلسه دادگاه خود از طریق صدا و سیما شد. مهدی هاشمی در حالی به زندان رفت که همچنان پرونده جنجالی کرسنت رمزگشایی نشده است؛ پروندهای که به نظر میرسد به دلیل برخی محدودیتهایی که با روی کار آمدن دولت روحانی در قبال آن اعمال شده، مورد رسیدگی قرار نگرفته است. عباس یزدانپناهیزدی، یکی از متهمان اصلی کرسنت که همزمان با آغاز دادگاه مهدی هاشمی «ناپدید» شد، در فیلمی که از او منتشر شده، ادعای تکاندهندهای درباره نقش مهدی هاشمی در یک پرونده پورسانتی چند میلیاردی در نفت مطرح کرده است.