به گزارش خبرنگار مهر، علی اصغر فانی در حاشیه گردهمایی شورای هماهنگی تشکل های دانش آموزی سراسر کشور که در اردوگاه شهید باهنر در حال برگزاری است اظهار کرد: یکی از ساحت های ۶ گانه تربیت در سند تحول نظام آموزش و پرورش کشور، تربیت سیاسی و اجتماعی است.
وی افزود: دانش آموزان در دوره تحصیل قبل از دانشگاه باید به ابعاد تربیتی و سیاسی و اجتماعی بپردازند و بزرگترین محفل که در این مدرسه این هدف را دنبال می کند، تشکل های دانش آموزی است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دانش آموزانی که امروز در مدرسه مشغول تحصیل هستند مدیریت آینده کشور را برعهده دارند بیان کرد: تحصیل دانش آموزان باید با مباحثی مانند تصمیم گیری، تصمیم سازی، تعاملات اجتماعی، تحمل نظرات مخالف، مسئله یابی و بحث هایی از این دست که مدیران با آن مواجه هستند آشنا شود.
فانی با بیان اینکه تشکل های دانش آموزی در تربیت مدیران آینده کشور تاثیرگذار هستند اظهار کرد: باید در آموزش و پرورش تلاش کنیم جذب حداکثری در تشکل ها داشته باشیم و در عین کثرت وحدت را دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه آموزش و پرورش به تنهایی قادر به تعلیم و تربیت بیش از ۱۳ میلیون دانش آموز نیست، اظهار کرد: اگر آموزش و پرورش دنیا موفق است به دلیل این است که آنها توانسته اند از تمام امکانات استفاده کنند.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در دولت یازدهم یکی از سیاست های ما مشارکت است، بیان کرد: مشارکت با تشکل های دانش آموزی بسیج، هلال احمر، انجمن اتحادیه اسلامی و هر نهادی که بتواند به آموزش و پرورش کمک کند در دستور کار ما قرار دارد تا بتوانیم در خدمت منافع ملی باشیم.
فانی ادامه داد: نتایج این مشارکت جویی در آموزش و پرورش در آینده تربیت دانش آموزان پویا، پرسشگر، پژوهشگر، مومن و انقلابی و افرادی که می توانند کشور را به سعادت بالاتر برسانند می توان دید.
وی مدرسه محوری را یکی دیگر از سیاست های آموزش و پرورش دانست و گفت: تعلیم و تربیت از کف مدرسه شکل می گیرد لذا باید تمام خدمات را در مدرسه متمرکز کنیم. مدرسه محور تعلیم و تربیت است و مدیر مدرسه به عنوان رهبر آموزشی و تربیتی می تواند تمام ابعاد تربیتی دانش آموزان را محقق سازد.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال جاری اظهار کرد: برای اولین بار دانش آموزان دبیرستانی رای می دهند باید آنان را به اصل حضور در صحنه انتخابات تشویق کنیم نه اینکه به جهت گیری حزبی و سیاسی تشویق شوند.
فانی با بیان اینکه باید ساحت تربیت سیاسی و اجتماعی را در دانش آموزان تقویت کنیم اظهار کرد: به نتایج خوبی در مجلس آینده کشور با اجرای این سیاست روبرو خواهیم شد.
وی با تاکید بر ایجاد هماهنگی بین تشکل ها اظهار کرد: با استمرار در تشکیل جلسات این اتفاق می افتد اگر فعالیت ها هماهنگی باشد از منابع اثربخش بیشتری استفاده خواهیم کرد.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: مدارس باید فعالیت های درون مدرسه ای را به صورت مساوی بین تمام تشکل ها تقسیم کند.