به گزارش خبرگزاری مهر، در این گزارش آمده است، چشمانداز پیش رو برای چهارماهه دوم همچنان روشن است و پیشبینی میشود که تعداد گردشگران در این مدت به ۵۰۰ میلیون گردشگر برون مرزی برسد (۴۱ درصد از مجموع گردشگر بین المللی در سال).
تعداد گردشگران بین المللی در چهارماهه اول سال میلادی جاری به رقم ۳۳۲ میلیون نفر رسید و این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴ درصد رشد را نشان می دهد. این رقم به دنبال رشد ۳/۴ درصدی سال ۲۰۱۴ و میانگین رشد ۵/۴ درصدی پس از سال ۲۰۱۰ بوده است.
در میان مناطق مختلف، آمریکا با ۶ درصد و پس از آن اروپا، آسیا و اقیانوسیه و خاورمیانه با ۴ تا ۵ درصد رشد همراه بودهاند. در زیر منطقه ها اقیانوسیه و جنوب آمریکا با ۸ درصد بیشترین رشد را داشتند که سفر بیست میلیون شهروند آمریکایی به این کشورها از علل مهم آن محسوب میشود و پس از آنها، کشورهای حوزه دریای کارائیب و مرکز و شرق اروپا با ۷ درصد در جایگاه بعدی قرار گرفتند. آفریقا در ادامه تاثیر بیماری ابولا و رشد نگرانی درباره مسائل امنیتی شمال آفریقا در چهار ماهه نخست سال جاری رشد منفی شش درصد را تجربه کرده است.
طالب ریفائی دبیرکل سازمان جهانی جهانگردی معتقد است که گردشگری دارای قابلیت برگشت پذیری بالائی است و به رغم ملاحظات امنیتی موجود در جهان، امروز گردشگری قسمتی از راه حل دنیا برای مواجهه با مسائل اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید است.
میزان رشد ورود گردشگران در زیر منطقه آسیا و اقیانوسیه به ترتیب، اقیانوسیه ۸ درصد، شمال و شرق آسیا ۵ درصد، جنوب شرق آسیا با منفی سه درصد همراه بوده است که با رشد ۲۵ درصدی تایلند، کاهش ورود گردشگر به سایر کشورهای منطقه جبران شده است.
همچنین در اروپا منطقهای که بیشترین تعداد ورودی گردشگری بین المللی را دارد شرق اروپا و مرکز آن پس از پشت سر گذاشتن بحران اوکراین در سال گذشته و کاهش ورود گردشگر از روسیه با ۷ درصد رشد بازگشت خوبی را در چهار ماهه اول سال تجربه کرده است، جنوب اروپا به رغم گذراندن دوران سنتی رکود در این مقطع از سال با ۵ درصد رشد همچنان فعال بوده است و غرب و شمال اروپا با ۴ درصد رشد در جایگاه بعدی قرار دارد.
شاخص اطمینان سازمان جهانی جهانگردی همچنان نشان دهنده اطمینان دست اندرکاران این صنعت از روند رو به رشد آن است، پیش بینی صورت گرفته برای سال ۲۰۱۵ حکایت از میانگین رشد ۳ تا ۴ درصدی برای سال جاری میلادی دارد.