معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی از راه اندازی اتاق تمیز توانبخشی کشور در صورت تامین بودجه لازم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر حمیدرضا خانکه برنامه ها و پیشنهادهای معاونت تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی را به معاون پژوهشی وزارت بهداشت ارائه کرد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی، با اشاره به این برنامه ها از راه اندازی مرکز تحقیقات مشترک توانبخشی روانی در حوادث و بلایا با دانشگاه لایپژیک آلمان با مشارکت کره جنوبی و اندونزی و پیگیری تصویب اولیه مراکز تحقیقات سلامت درحوادث و بلایا و سایکوز خبر داد.

ایجاد دوره فلوشیپ تحقیق برای اعضای هیات علمی

خانکه با اشاره به برنامه ریزی دوره فلوشیپ تحقیق (Research Fellowship) برای اعضای هیات علمی آموزشی و پژوهشی، گفت: هدف از برگزاری این دوره انتقال آگاهی و مهارت های لازم به منظور تسلط قابل قبول به مبانی و کاربردهای مباحث مختلف روش تحقیق، آمار کاربردی، ارتقای کمی و کیفی مقالات علمی و چاپ آن ها در مجلات معتبر جهانی است. 

وی افزود: مدرسان این دوره ، در قالب ۱۰ پودمان سه روزه به موضوعات اساسی و اصولی متدولوژی تحقیق خواهند پرداخت.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی ضمن ارائه آمار مربوط به مقالات چاپ شده این دانشگاه، تاکید کرد: در سال ۱۳۹۳ بیش از ۵۰۰ مقاله به چاپ رسید که انتظار می رود این تعداد تا بیش از ۶۰۰ مقاله افزایش یابد.

پیش بینی اجرای حدود ۱۵۰ طرح پژوهشی توسط دانشجویان

وی در زمینه فعالیت کمیته تحقیقات دانشجویی نیز گفت: انتظار می رود در سالجاری حدود ۱۵۰ طرح پژوهشی توسط دانشجویان اجرا شود. مشکلی که بوجود آمده حذف امتیاز برگزاری کارگاه آموزش تحقیق به دانشجویان در ارزشیابی دانشگاه هاست که امیدواریم امتیازدهی و تخصیص بودجه کافی برای این منظور مجددا انجام شود.

خانکه درمورد فعالیت بخش انتشارات اظهار داشت: هدف اصلی انتشارات دانشگاه ، چاپ کتابهای علمی و کاربردی در زمینه های توانبخشی و سلامت و رفاه اجتماعی است که تاکنون ۲۰۰ عنوان کتاب از طریق انتشارات دانشگاه به چاپ رسیده است.

وی در خصوص کتابهای موجود کتابخانه در حوزه توانبخشی و سلامت اجتماعی ، گفت: هم اکنون ، بیش از ده هزار جلد کتاب به زبان فارسی و بیش از ده هزار جلد کتاب به زبان لاتین در کتابخانه موجود است.

کتابخانه دانشگاه به عنوان کتابخانه مرجع توانبخشی کشور

معاون تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی همچنین آمادگی کتابخانه دانشگاه را به عنوان کتابخانه مرجع توانبخشی کشور برای ارائه خدمات و پاسخگویی به نیاز محققان، اساتید و کارشناسان سراسر کشور  اعلام کرد.

وی، کمبود بودجه و عدم توجه به لزوم ترجمه در شاخص های ارزیابی دانشگاهی را از چالش های بخش انتشارات دانست و گفت : درصورتی که در برخی از موارد، انجام ترجمه ضرورت دارد.

خانکه همچنین عدم وجود فضای مناسب ، کمبود بودجه های تخصیص یافته جهت خرید کتاب ، محدودیت های اخذ مجوز جهت مجلات جدید و لزوم صدور مجور علمی، پژوهشی در حوزه های دانشگاه را از مشکلات بخش کتابخانه ذکر کرد.

وی سپس به فعالیت «مدیریت توسعه فناوری های سلامت» و وجود ۶۷ واحد فناور مصوب در این بخش اشاره کرد و گفت: کمبود بودجه جاری، ابلاغی و تملک، کمبود بودجه برای تجهیز اتاق تمیز، کمبود بودجه ابلاغی برای آموزش فناوران و برگزاری کارگاه‌ها، عدم وجود تشکیلات مصوب مدیریت توسعه فناوری و شورای فناوری در وزارتخانه از مشکلات این بخش است.

راه اندازی اولین اتاق تمیز توانبخشی کشور

معاون تحقیقات دانشگاه علوم بهزیستی تاکید کرد: با تامین بودجه لازم ، می توانیم اولین اتاق تمیز توانبخشی کشور را راه اندازی کنیم .

وی در پیشنهادی، لزوم بازبینی شاخص های ارزشیابی مراکز تحقیقات در حوزه های کاری علوم بهزیستی، بازبینی شاخص های پذیرش دانشجوی دکتری پژوهشی، حمایت مالی از مراکز تحقیقاتی، توجه به ترجمه در حوزه های ماموریتی این دانشگاه، حمایت مالی به منظور توسعه قطب فناوری تجهیزات توانبخشی، حمایت مالی توسعه کتابخانه را مورد تاکید قرار داد.

خانکه با ارائه پیشنهاد «صدور مجوز علمی و پژوهشی برای مجلات و حمایت برای نمایه شدن آنها در پایگاه های معتبر» تاکید کرد: دانشگاه علوم بهزیستی آمادگی تولید شواهد علمی لازم برای سیاستگذاری در حوزه توانبخشی، سلامت اجتماعی، سلامت در حوادث و بلایا، ژنتیک، اعتیاد و سالمندی را زیر نظر وزارت بهداشت دارد.