محمدرضا دوست محمدی داور بخش پوستر هفتمین جشنواره «هنر جوان» که توسط حوزه هنری برگزار میشود در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: وضعیت پوستر در ایران چندان بد نیست و نباید فراموش کرد که پوستر یکی از نمادهای اصلی و مادرگونه گرافیک به شمار می رود، در واقع می توان گفت پوستر اولین ویترین هنر گرافیک است.
این گرافیست بیان کرد: میزان تولید پوستر در ایران با توجه به برگزاری همایش ها و جشنواره های مختلف بسیار زیاد است و البته در کنار آن شاهد طراحی پوسترهای مختلف از سوی نهادها و سازمان های مختلف نیز هستیم. مساله مهمی که در طراحی پوسترهای مختلف وجود دارد این است که این آثار توسط افراد متخصص طراحی نمی شود و اکثر پوسترهایی که در نهادهای مختلف و یا برای همایش ها طراحی می شود توسط افراد معمولی طراحی می شود.
وی بیان کرد: اینکه برای طراحی یک پوستر به افراد غیرحرفه ای مراجعه می شود شاید به دلیل قیمت پایین دستمزد افراد تازه کار در این زمینه است، این درحالی است اگر پوستر به خوبی طراحی شود مخاطب بیشتری جذب می شود.
داور بخش پوستر هفتمین جشنواره «هنر جوان» ادامه داد: در ایران تنها بخشی که می توان در آن پوسترهای مناسب و استاندارد را پیدا کرد، پوسترهای تئاتر است. هنرمندان تئاتر به خوبی از اهمیت پوستر و تاثیر آن در جذب مخاطب آگاه هستند و سعی میکنند تا برای طراحی پوسترهای خود از طراحان حرفهای استفاده کنند البته در این میان طراحان پوستر هم خود علاقه مند به طراحی پوستر برای هنرمندان تئاتر هستند چرا که می دانند برای طراحی پوستر در تئاتر دست بازتری برای جولان هنری دارند.
این طراح گرافیک تاکید کرد: در حوزه سینما نیز پوسترهای خوبی دیده می شود اما اکثر این پوسترها به دلیل محدودیت هایی که دارد، از خلاقیت هنری به دور است.
دوست محمدی در پایان گفت: برگزاری جشنواره «هنر جوان» شرایطی را فراهم می کند تا آثار هنرمندان جوان دیده شود و می تواند به نوعی قوت قلب برای ادامه کار جوان ها باشد، به هر حال در کنار چنین جشنواره هایی است که هنرمندان جوان با یکدیگر و با اساتید تعامل برقرار کرده و در رشد هنر خود می کوشند.