وزیر امور خارجه کشورمان، رژیم صهیونیستی و افراط و فرقه گرایی را دشمن مشترک کشورهای منطقه دانست و گفت: ایران برای مقابله با تروریسم دست همکاری به سوی همه کشورهای همسایه دراز می‌کند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد جواد ظریف امروز درکنفرانس خبری مشترک با جبران باسیل وزیر امور خارجه لبنان در بیروت گفت: بسیار سپاسگزارم از دوست خوب جناب آقای باسیل برای میزبانی گرم هم میزبانی گرم خودشان هم میزبانی گرم مردم خوب لبنان و همینطور برای نکات و کلمات بسیار گرم و صمیمانه ای که نسبت به مذاکرات و نسبت به جمهوری اسلامی ایران و مذاکره کنندگان مطرح کردند.

وی لبنان را نمونه مقاومت دانست و گفت: امروز ما در آستانه روز پیروزی مقاومت مردم لبنان بر تجاوز رژیم صهیونیستی هستیم.

وزیر امور خارجه افزود:  مردم ایران تلاش کردند که با مقاومت در برابر فشار، زمینه را برای پیروزی در مذاکرات فراهم کنند.

ظریف همچنین با بیان اینکه لبنان نماد گفتگو و تعامل سازنده بین گروه ها و قومیت ها و طوایف مختلف است، ادامه داد:  ما تلاش کردیم که از طریق گفتگو و تعامل سازنده نشان بدهیم که مشکلات جهانی با فشار، با تحریم، با تحمیل و با توهین به کشورها قابل حل نیست، بلکه مشکلات جهانی فقط از طریق گفتگوی سازنده و بر اساس احترام متقابل قابل حل است.

وی تصریح کرد: امروز با حل مشکل هسته ای یک بهانه عمده برای تداوم جنایات رژیم صهیونیستی از دست نتانیاهو گرفته شد و به همین دلیل است که ما می بینیم نتانیاهو اینقدر نگران و غم زده است از اینکه دنیا توانسته یک موضوع مهم را از طریق مذاکره حل بکند.

وزیر امور خارجه افزود: امروز یک فرصت جدید برای همه کشورهای منطقه و کشورهای همسایه وجود دارد که با یک نگاه جدید مبتنی بر گفتگو تلاش کنند که مبانی صلح و اعتماد و همکاری و پیشرفت و توسعه در این منطقه گسترش یابد و در مقابل دو دشمن این منطقه یعنی رژیم صهیونیستی و افراط و فرقه گرایی و تندروی دینی مبارزه مشترک و هماهنگی داشته باشند.

ظریف با اعلام آمادگی ایران برای همکاری، هم فکری و اقدام مشترک در مبارزه با افراط و طایفه گرایی با همسایگان، گفت: ما دست همکاری را به سوی همه همسایگان مان دراز می کنیم و امیدواریم که مردم منطقه و مردم لبنان شاهد میوه های شیرین همکاری باشند.

وزیر امور خارجه خاطرنشان کرد: ما در کنار مقاومت مردم لبنان هستیم و خواهیم بود و همزمان آماده همه گونه همکاری با لبنان در مسیر توسعه و پیشرفت هستیم همکاری های اقتصادی همکاری های فرهنگی و سایر همکاری ها در زمینه هایی که دوست خوبم آقای جبران باسیر بهش اشاره کردند.

باسیل: ایران شریک پیروزی لبنان بر اسرائیل است

همچنین جبران باسیل وزیر امورخارجه لبنان نیز درکنفرانس خبری مشترک با وزیر امور خارجه کشورمان گفت: لبنان دربرابر زورگوئی های اسرائیل پیروز شد و ایران شریک لبنان در این پیروزی بر اسرائیل است. اسرائیل همچنان تنها قدرت منطقه است که کلاهک هسته ای در اختیار دارد وتهدیدی برای امنیت و ثبات لبنان به شمار می آید و همچنان به معاهده منع گسترش تسلیحات هسته ای نپیوسته است. اسرائیل همچنان به رژیمی نژاد پرست چنگ زده است که در تناقض با نظام برادری و تعددگرا و همزیستی در لبنان است.

باسیل گفت: آقای ظریف حامل پیام پیروزی منطق دیپلماسی و گفتگو بر منطق انزوا است. توافق هسته ای تاکیدی بر اهمیت منطق دیپلماسی و پشت سرگذاشته شدن سیاست انزوای بین المللی است.

وی افزود: ما یک سال پیش در سخنرانی در سانتیاگوی شیلی از زیان های تحریم های بین المللی و منافع رویکرد باز گفته بودیم. سیاست های دوگانه سالیان طولانی گذشته در عراق وسوریه نشان داد که بی نتیجه است و آنچه نتیجه بخش است گفتگو و منطق دیپلماسی و رویکرد باز است زیرا تاثیر مثبتی بر مشکلات منطقه ما دارد.

وزیر امور خارجه لبنان پیروزی ایران در مذاکرات هسته ای را الگوئی برای جامعه متکثر و متعدد لبنان برای مقابله با اندیشه تکفیری دانست و گفت: ما و ایران از نخست خطر تروریسم ضد بشری را درک کردیم و درخصوص انزوای ایران از مقابله با این خطر و هزینه های چنین رویکردی هشدار دادیم.

وی افزود: هردوی ما اکنون (در جنگ با تروریسم) در سنگر واحدی هستیم. سوریه متأسفانه با تروریستهایی روبروست که از خارج وارد این کشور شده اند. این کشور اکنون در صدر کشورهایی قرار دارد که با ورود تروریست ها و انتقال آن به کشورهای دیگر است و لبنان در مرزهای شرقی خود از این مسئله رنج می برد و با داعش و جبهة النصرة روبروست. این تروریست ها حتی کسانی که به آنها کمک مالی کرده اند و به آنها پناه داده اند مرتد به شمار می آورند.

باسیل با بیان اینکه لبنان افزون بر تروریسم با موج آوارگان سوری مواجه است، تصریح کرد:  ما بازگشت آوارگان سوری به کشورشان را عامل احتمالی دستیابی به راه حلی سیاسی برای بحران این کشور به شمار می آوریم. این موضوع می تواند موجب توقف خونریزی ها و ایجاد مناطق امن برای اسکان آوارگان سوری شود. بنابراین بازگشت آوارگان می تواند مقدمه هرگونه راه حل سیاسی به مانند موارد چهارگانه پیشنهادی ایران برای توقف خونریزی در سوریه باشد.

وی گفت: متأسفانه مفهوم به راه افتادن موج آوارگان در منطقه به معنای از بین رفتن تنوع (دینی و طایفه ای) شده زیرا مهاجرت اقلیت های آواره بی بازگشت است. ایران در دفاع از حقوق اقلیت ها تلاشهای قابل تقدیری انجام می دهد. ما احساس می کنیم که موجودیت اقلیت ها به صورت مداوم و سازمان یافته هدف قرار می گیرد. این مسئله عمق و ساختار و ترکیب و عامل موجودیت لبنان را هدف قرار می دهد. برای مقابله با تروریسمی که با آن روبرو هستیم فقط نباید به زور متوسل شد بلکه به منطق و اندیشه هم نیاز است.

تکفیر سیاسی خطرناک تر از تکفیر ایدئولوژیک است

وزیر امور خارجه لبنان تروریسم سیاسی در منطقه و لبنان را بدتر از تروریسم فکری و تکفیری دانست و اظهارداشت:  تکفیر سیاسی خطرناک تر از تکفیر ایدئولوژیک است که ما را در لبنان و منطقه هدف قرار می دهد.

باسیل خاطرنشان کرد: لبنان همواره آرزو دارد که نقش رهبری را در عرصه تکثر گرائی و تعدد گرائی ایفا کند و روی کمک ایران در این زمینه حساب باز کرده است و آمادگی کامل دارد تا در رشد اقتصادی و ورود به بازارهای ایران و سرمایه گذاری در این کشور مشارکت کند و همچنین صنایع و انرژی و توانمندی های ایران را در حوزه انرژی و برق و صنعت و نفت و آب برای استفاده در لبنان وارد کند. ما در گذشته از این موضوع محروم بوده و تلاش کرده ایم که از آن استفاده کنیم اما نتوانسته ایم. اکنون موانع فیزیکی موجود برطرف شده و برخی موانع روانی و سیاسی باقی مانده است که امیدواریم برطرف شوند. ما راه درازی برای همکاری و موفقیت میان ایران و لبنان داریم و امیدواریم لبنان و لبنانی ها و ایران و همه منطقه موفقیت های مشترکی داشته باشند.

به گزارش مهر ، محمدجواد ظریف وزیرامورخارجه کشورمان که روز گذشته به لبنان سفر کرده است، صبح امروز در هتل محل اقامت خود با سمیر مقبل وزیر دفاع لبنان ملاقات کرد.

رایزنی با نبیه بری رئیس مجلس لبنان و حضور در جمع گروههای فلسطینی مقیم بیروت هم دیگر برنامه های صبح امروز وزیر امور خارجه کشورمان در پایتخت لبنان بود.

ظریف قرار است عصر امروز از بیروت به دمشق برود. دیدار و گفتگو با بشار اسد و ولید معلم در دستور کار سفر وی قرار دارد.