اصفهان- مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با بيان اينكه توسعه گردشگری در بازار صنایع دستی نيز تحول ایجاد می کند، گفت: هنگام حضور هیئتهای اقتصادی در کشورمان باید موضوع صنایع دستی را نيز مدنظر قرار دهیم.

به گزارش خبرنگار مهر، فریدون الهیاری پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران در ارتباط با گردشگری پساتحریم، آمادگی هنرمندان صنایع دستی و برنامه‌ریزی‌ لازم براي اين مهم را ضروري دانست و اظهار داشت: صنایع‌دستی و گردشگری از حوزه‌هایی است که امیدواریم پس از رفع تحریم‌ها و با تحولاتی که در عرصه روابط بین‌الملل ایجاد مي‌شود، شاهد تحولی جدی در آن باشيم.

وی با بیان اینکه با تحولات عرصه بین المللی باید منتظر یک موج وسیع از حضور گردشگران خارجی در ایران باشیم، افزود: کشورهایی که سالها نگاه خصومت آمیزی نسبت به ایران داشتند امروز به شهروندان خود اعلام کرده‌اند که سفر به ایران مشکلی ندارد که این موارد فرصت‌های خوبی پیش روی گردشگری ایران قرار می دهد.

هتل‌ها و اماکن اقامتی مناسب برای گردشگران خارجی فراهم شود

مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان با تاکید بر اینكه در این میان آنچه مهم است، ضرورت توجه به فراهم آوردن و توسعه زیرساخت های گردشگری است، بیان داشت: هنوز با شرایط مطلوب فاصله بسیار داریم و لازم است هتل‌ها و اماکن اقامتی مناسب برای گردشگران نیز فراهم شود.

وی ادامه داد: تحرک بخش خصوصی در سالهای اخير قابل قبول بوده و تمایل به سرمایه‌گذاری در این بخش افزایش یافته است که امیداریم با رونق بازار گردشگری، جذابیت‌های سرمایه گذاری در ایران نیز بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

الهیاری ابراز داشت: اکنون با حضور سرمایه گذاران ایرانی مقیم خارج از کشور روبرو هستیم بر این اساس سازمان میراث فرهنگی اصفهان به عنوان اولویت نخست، توسعه زیرساخت های گردشگری اصفهان را به دلیل جاذبه های فراوان این استان مدنظر قرار داده است.

وی با تاكيد بر اينكه كاستی‌های این بخش به گونه ای است که باید هرچه سریع تر رفع شود، بیان داشت: چشم اندازهای حوزه گردشگری کاملا روشن است و امیدواریم تحول بزرگی را در این بخش در آینده نزدیک شاهد باشیم.

صنایع دستی باید بدون دخالت گردشگری به بازارهای جهانی راه پیدا کند

مدیرکل میراث فرهنگی اصفهان در ارتباط با تحولات صنایع دستی در حوزه پساتحریم نیز گفت: صنایع دستی تا حد زیادی وابسته به صنعت گردشگری است و البته دیدگاه ما این است که تجارت در این حوزه باید به گونه ای گسترش پیدا کند که بدون وابستگی به حوزه گردشگری، در بازارهای جهانی حضور داشته و کارگزارانی در این بخش فعال باشند.

وی اضافه کرد: این رویکرد در سازمان وجود دارد و امروز ما در کنار توجه به هنرمندان صنایع دستی سیاست گذاری در بخش توسعه صادرات و توجه به صادرکنندگان و فعالان صنایع دستی نیز از اولویت های مورد توجه سازمان میراث فرهنگی است و بايد با برنامه ريزی صحیح از این فرصت بهترین استفاده را ببریم.

الهیاری با بیان اینکه توسعه گردشگری در بازار صنایع دستی تحول ایجاد می کند، تصریح کرد: نکته این است که هنگام حضور هیئت های اقتصادی که به کشورمان سفر می کنند باید موضوع صنایع دستی را نیز مد نظر قرار دهیم که در این صورت افق های روشنی برای پیشرفت در بازار جهانی پیش رو داریم.