به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «در ستایش عشق» شامل افکار و عقاید آلن بدیو فیلسوف فرانسوی است که آنها را در گفتگو با نیکلاس ترونگ مطرح کرده است. این کتاب سال پیش با ترجمه مریم عبدالرحیم کاشی توسط نشر ققنوس چاپ شد و حالا چاپ سوم آن وارد بازار شده است.
صاحب اثر در ابتدای کتاب اشاره میکند بر این عقیده است که فیلسوف باید دانشمندی تراز اول، شاعری مبتدی و فعالی سیاسی باشد، لیکن این را نیز باید بپذیرد که پهنه تفکر هرگز از حملات بیامان و خشونتآمیز عشق مصون نمیماند.
این کتاب برای اولین بار با عنوان «In Praise of Love» در سال ۲۰۱۲ به چاپ رسید و رساله آتشین و پرشور بدیو در دفاع از مقوله عشق است. در این کتاب، آلن بدیو، با توسل به اندیشه متفکرانی از کییر کگور و دو بووار گرفته تا پروست و لاکان، مخاطب را ترغیب میکند که از عشق نترسد، بلکه آن را چون ماجراجویی شکوهمندی ببیند که دست آخر او را از وسواس فکری نسبت به خود میرهاند.
عشق در معرض تهدید، فلاسفه و عشق، ساخت عشق، حقیقت عشق، عشق و سیاست، عشق و هنر و خاتمه، عنوان بخشهای مختلف این کتاب هستند.
در قسمتی از این کتاب میخوانیم:
«من معتقدم که عشق به راستی همان چیزی است که من، طبق تعابیر فلسفی خود، «رویه حقیقت» مینامم، یعنی تجربهای که به موجب آن نوعی حقیقت ساخته میشود. این حقیقت بی هیچ تردیدی حقیقتی است درباره «دو»: حقیقتی که از نفس تفاوت ناشی میشود. و من گمان میکنم که عشق _ یعنی آنچه من «صحنه دو» مینامم _ همین تجربه است. به این معنی، سرتاپای عشقی که چالش را بپذیرد متعهد به پایداری می شود، و با پذیرش تجربه دنیا از منظر تفاوت، در مسیرش حقیقتی نو در باب تفاوت ایجاد می کند.
به این دلیل است که عشق واقعی همواره برای کل بشریت جالب توجه است، هر قدر هم که در ظاهر نهان و حقیر به نظر برسد. می دانیم که مردم چطور با خواندن داستان های عاشقانه اختیار از کف می دهند! فیلسوف باید بپرسد چرا چنین اتفاقی می افتد؟ چرا این همه فیلم، رمان و آهنگ وجود دارد که کاملا وقف داستان های عاشقانه شده اند؟ باید چیزی کلی و فراگیر در مورد عشق وجود داشته باشد که علاقه و توجه چنین مخاطبان عظیمی را به این داستان ها جلب کند...»
چاپ سوم این کتاب با ۹۵ صفحه، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۶۰ هزار ریال منتشر شده است.