به گزارش خبرنگار مهر، عبدالله آورا ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران در بوشهر اظهار داشت: توسعه بخش تولید و حمایت از واحدهای تولیدی نیازمند کمکهای اصحاب رسانه است و باید حمایت مناسبی از تولید داخلی صورت بگیرد.
وی در ارتباط با وضعیت زیرساختها در این منطقه بیان کرد: مشکلی از نظر آب نداریم و گازرسانی نیز فاز اول آن تکمیل شده و بخشهای زیادی از فاز ۲ گازرسانی نیز انجام شده است.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با بیان اینکه مشکلات ما در بخش برق است، تصریح کرد: با تلاشهای شرکت توزیع نیروی برق استان، متعادلسازی شبکه در داخل منطقه ویژه انجام شده است ولی باید پست توزیع ۱۳۲ کیلوولت در بیرون از منطقه برای تامین برق منطقه ویژه اقتصادی بوشهر، شهرکهای صنعتی و سایتهای پرورش میگو احداث شود.
وی افزود: هر چند باید این سایت ظرف چهار تا پنج ماه احداث میشد ولی شاهد تاخیر زیادی در آن هستیم و خوشبین نیستیم که تا چهار ماه آینده نیز احداث شود.
آورا یکی دیگر از راههای رفع مشکلات برق را تولید برق در داخل منطقه عنوان کرد و ادامه داد: واحدهای سرمایهگذاری را برای تولید برق در منطقه دعوت کردهایم که نیروگاه ۱۰ مگاواتی در منطقه ایجاد شود که این کار زمانبر هست.
فضای عمومی برای استفاده از کالای داخلی آماده شود
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد فروش محصولات تولیدی این منطقه نیز گفت: مهمترین کار حمایت از تولید داخل است که باید در سطح ملی صورت بگیرد و در سطح استان نیز استقبال چندانی از محصولات تولیدی خودمان نمیشود و این درحالی است که این محصولات دارای کیفیت بالایی هستند.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با بیان اینکه به تدریج برای سرمایهگذاران و مسئولان اثبات شده که محصولات تولیدی منطقه ویژه اقتصادی بوشهر دارای کیفیت مطلوبی است، اضافه کرد: باید فضای عمومی برای استفاده از کالاهای تولیدی در استان فراهم شود.
وی با بیان اینکه موفقیت در عرصه مذاکرات هستهای و توسعه روابط خارجی کشور باعث رونق اقتصادی و بهبود شرایط تولید میشود، بیان کرد: مسیر سنگلاخی ایجاد شده برای سرمایهگذاری به مسیری هموار تبدیل میشود و دولت نیز با رفع موانع تولید و حذف مقررات دست و پاگیر، شرایط استفاده از معافیت مالیاتی را فراهم میکند.
آورا از تلاش برای تکمیل زنجیره تولید برخی از صنایع در منطقه ویژه بوشهر خبر داد و افزود: فرآوریهای محصولات آبزیان در این منطقه در دست ساخت است و توسعه خوشههای صنعتی را در دستور کار داریم.
وی به برخی از مزایای سرمایهگذاری در این منطقه اشاره کرد و ادامه داد: نزدیکی به دریا و بنادر، نزدیکی به مراکز دانشگاهی، نزدیکی به مراکز علمی و تحقیقاتی از ویژگیهای مهم سرمایهگذاری در این منطقه است.
توسعه سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر با بیان اینکه به توسعه سرمایهگذاری در این منطقه امیدوار هستیم، گفت: توسعه صنایع تولید تجهیزات دریایی و صنایع کشتیسازی، تولید قطعات صنایع نفت و گاز و پتروشیمی و فرآوری آبزیان و همچنین حمل و نقل و خدمات پشتیبانی بندر از جمله ظرفیتهای این منطقه است.
وی با بیان اینکه ظرفیت جذب هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جدید در منطقه ویژه اقتصادی بوشهر را داریم، اضافه کرد: هم اکنون یک هزار و ۵۷ نفر در این منطقه اشتغال دارند و حجم سرمایهگذاری کنونی نیز حدود یک هزار میلیارد تومان است.
آورا، تعداد شرکتهای فعال در این منطقه را ۴۳ شرکت عنوان کرد و افزود: برای فعالیت واحدهای تعطیل و نیمهتعطیل نیز تلاش ویژهای داریم و امیدواریم با رفع مشکلات شاهد فعالیت واحدهای با توجیه اقتصادی باشیم.
مذاکره را با خودروسازان شروع کردهایم
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در ارتباط با حضور خودروسازان در بوشهر، بیان کرد: مذاکره را با خودروسازان شروع کردهایم که در بوشهر سرمایهگذاری کنند و همچنین مذاکراتی را با سرمایهگذاران و تولیدکنندگان و مونتاژکاران کالاهای خانگی داشتهایم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی بوشهر تصریح کرد: این سرمایهگذاران تسهیلات خاصی را میخواهند که در سطح استان قابل تامین نیست و در سطح ملی در حال چانهزنی برای ارائه تسهیلات به آنها در حال تلاش هستیم.
وی خاطرنشان کرد: تا به نتیجه نهایی در این زمینه نرسیده باشیم، نمی توانیم چیزی را اعلام کنیم و امیدواریم شرایط سرمایهگذاری این شرکتها فراهم شده و به قرارداد برسیم.