به گزارش خبرگزاری مهر، رضا تقی پور سخنگوی شورای شهر تهران در جریان ارائه گزارش رئیس دیوان عدالت اداری گفت: با توجه به پیچیدگی پرونده های قضایی مربوط به مصوبات شورا یا مسائل مدیریت شهری ، پیشنهاد می دهم کارگروه مشترکی بین شورای شهر ، شهرداری و دیوان عدالت اداری تشکیل شود تا در قالب تفاهم نامه ، فرایندهای اجرایی کار را تعریف کنند و بدین صورت در اجرای قوانین موجود روان سازی صورت گیرد.
وی همچنین با اشاره به سخنان حجت الاسلام والمسلمین منتظری مبنی بر اینکه دیوان امکان رصد تمام مصوبات شوراهای کشور را ندارد ، گفت : در این خصوص می توان با طراحی و ایجاد یک سامانه اطلاعاتی یکپارچه تمام مصوبات شوراها را قابل رصد کرد تا علاوه بر استفاده شوراها ، دیوان عدالت نیز بتواند از طریق دسترسی به این سامانه موارد اختلافات شرعی و قانونی مصوبات را رصد و پیگیری کند .
گلایه دبیر از حذف شدن بانکها برای پرداخت عوارض شهری
علیرضا دبیر رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران نیز با اشاره به مصوبات شورای شهر تهران در خصوص اخذ عوارض از تابلوهای اصناف ، عوارض خدمات پسماند ، عوارض حق الارض و غیره ، گفت : متاسفانه برخی از سازمانها از جمله بانکها با اعمال نفوذ ،خود را از پرداخت این گونه عوارض مستثنی کرده اند .
دبیر با اشاره به اینکه هزینه نگهداری شهر گران است، گفت : شورا به دلیل اینکه برخی از سازمانها یا اصناف برای شهر عارضه دارند ، برای ارائه خدمات به آنها ، عوارض تصویب می کند اما متاسفانه آنها با اعمال نفوذ مصوبات شورا را لغو می کنند .
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا با ابراز گلایه از این شرایط افزود : ما در شورا و شهرداری با بانکها مشکل داریم چرا که بانکها نه تنها عوارض کسب و پیشه پرداخت نمی کنند ،با داشتن تابلوهایی به این بزرگی ، حتی یک ریال هم عوارض تابلو یا خدمات پسماند به شهرداری پرداخت نمی کنند که دیوان عدالت اداری باید به این گونه مصوبات شورا توجه ویژه داشته باشد و مدیریت شهر را در هرچه بهتر اداره کردن شهر کمک کند.
دبیر با اشاره به اینکه شهرداری ها خودگردان هستند ، تصریح کرد : ما به عنوان مدیریت شهری اگر برای دستگاههای درآمدزا که به شهر عارضه وارد می کنند ، عوارض تعیین نکنیم یا به اصطلاح درآمد پایدار ایجاد نکنیم شهرداریها برای کسب درآمد و اداره شهر به سمت فروش اراضی و یا تخلفات درآمدساز سوق پیدا می کنند ، بنابراین پیشنهاد می کنم دیوان عدالت اداری در جریان بررسی پرونده هایی که مورد شکایت واقع می شوند از اعضای شورای شهر دعوت کنند تا آنها نظر کارشناسی خود را در خصوص مصوبه ارائه دهند.
اقبال شاکری دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران در جریان این جلسه به موضوع حذف نمایندگان شورای شهر از کمیسیون ماده ۱۰۰ اشاره کرد و آن را قابل بررسی و تجدید نظر دانست .
حافظی: دیوان عدالت به حق سلامت مردم توجه بیشتری داشته باشد
رحمت اله حافظی رئیس کمیسیون سلامت، خدمات شهری و محیط زیست شورابا اشاره به اینکه رویکرد حقوق خصوصی در دیوان عدالت اد اری جا افتاده است ،گفت : مردم کمتر به عنوان شاکی عمومی به دیوان مراجعه دارند و از این حق که قانون گذرا برای آنها ایجاد کرده است مطلع نیستند و دیوان هم در این خصوص اطلاع رسانی و آموزش لازم را نداشته است . بنابراین لازم است که فرهنگ سازی در این خصوص در جامعه صورت پذیرد.
حافظی همچنین با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص محیط زیست و سلامت مردم ، افزود : با توجه به این تاکیدات مکرر اما دیوان عدالت اداری به عنوان مدعی العموم وارد نشده و مردم نیز از این حقوق خود آگاه نیستند بنابراین انتظار داریم دیوان به حق سلامت و ماهیت سلامت مردم توجه بیشتری داشته باشد .
وی همچنین اظهار داشت: با توجه به اینکه برخی از آرای دیوان به نقض مصوبات مدیریت شهری می انجامد پیشنهاد می کنم، کمیسیون مشترک دائمی با حضور نمایندگان دیوان ، شورای شهر تهران و شهرداری برای مشارکت در رسیدگی به این گونه پرونده ها تشکیل شود .
صابری: حضور اعضای شورا در کمیسیون های تخصصی دیوان
در ادامه علی صابری عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورا نیز پیشنهاد داد شرایطی فر اهم شود تا اعضای شورای شهر تهران به دلیل اشرافیت به موضوعات شهری در جلسات کمیسیونهای تخصصی دیوان شرکت کنند تا دیوان بتواند از پتانسیل مدیریت شهری در جهت بررسی مصوبات شوراهای کشور استفاده کند و با این کار یک انسجام در مصوبات شوراها و آرای دیوان عد الت اداری بوجود خواهد آمد.
وی در ادامه به آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهردرای اشاره کرد و افزود : در این خصوص می توان از پتانسیل قوه قضاییه برای اصلاح قانون و آیین نامه ها استفاد ه کرد تا هم ضمانت اجرای احکام محکمتر شود و هم آرا با کمترین نقض مواجه شود .
تند گویان: تعامل بیشتر شورا و دیوان در خصوص احکام صادره باغات
در ادامه محمد مهدی تندگویان عضو شورا اسلامی شهر تهران با اشاره به حضور خود در کیسیونهای ماده ۱۰۰ و باغات اظهارداشت : شهر موجودی زنده است و نیازمند قوانین و احکام بر همین اساس است.
وی با اشاره به موضوعات شهری که احکام شرعی در خصوص آنها وجود ندارد، اظهارداشت : باید برای این موضوع کار کارشناسی صورت گیرد چرا که تعداد زیادی موضوعات وجود دارد که حکم شرعی نداشته و مردم با آنها آشنایی ند ارند.
وی در ادامه به بخشودگی جرایم تخلفاتی که در سالهای گذشته انجام شده بر اساس استفتاء صورت گرفته اظهار داشت : این موضوع سبب ایجاد رانت برای برخی از افراد شده است که به نظر می رسد ورود به این موضوع به نفع شهر نیست .
تندگویان در ادامه به موضوع باغات اشاره کرد و گفت: افزایش تعداد مراجعات به دیوان عدالت اداری نشان دهنده موضوعی است مبنی براینکه رای صادر شده در کمیسیون باغات توسط دیوان عدالت ادرای شکسته می شود که نتیجه ان نگرانی دو طرفه را در برداشته است و جای تجدید نظر دارد .
وی در پایان به موضوع پیشگیری از وقوع جرم در شهردرای اشاره کرد و گفت : توانایی نیروهای شهرداری در پیشگیری از وقوع جرم کم است و روزی نیست که حکم جلب و یا انفصال از خدمت برای نیروهای شهری گرفته نشود .
دوستی: دستورات موقت دیوان عدالت مدیریت شهر را کلافه کرده است
همچنین اسماعیل دوستی عضو شورای اسلامی شهر تهران در ادامه، اظهار داشت: مدیرکل و کارشناس کمیسیون ماد ه ۱۰۰ باید توسط شورای شهر و یا قاضی تعیین شود چرا که شهرداری نمی تواند هم متخلف باشد و هم بتواند نظر و مشاوره بدهد.
وی در ادامه به دستورات موقت دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت : اینگونه دستورات مدیریت شهر را کلافه کرده چراکه تا دستوری توسط شهرد اری برای چلوگیری از تخلف صادر می شود به وسیله این احکام متوقف شده و تخلفات برای مدتی دیگر ادامه می یابد.
معصومه آباد دیگر عضو شورا اسلامی شهر تهران به عدم تمکین شهردرای به رای دیوان عدالت اداری اشاره کرد و گفت : سالهاست برخی از شهروندان بین دو سازمان قضایی کمیسیون ماده ۱۰۰ و دیوان عدالت اداری در رفت و آمد هستند.
وی تاکید کرد : با توجه به اینکه رای در هردو سازمان ها توسط قاضی صادر می شود به نحوی رفتار شود که اختلافی در این خصوص رخ ندهد.
وی اظهار داشت : این تفاوت سبب ضعیف شدن نهاد مدیریت شهری می شود و کار به دست افرادی خاص می افتد .
غلامرضا انصاری عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به سابقه احصائ احکام پزشکی در ابتدای انقلاب ،گفت : برای مشخص شدن احکام فقهی که در خصوص مسائل شهری مشخص نیست کمیته ایی با حضور دیوان عدالت اداری و شهردرای تشکیل شود .
مرتضی طلایی نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز در این جلسه پیشنهاد تشکیل کارگروهی بین دیوان عدالت اداری و شورای شهر را ارائه کرد تا موضوعات مرتبط در این کارگروه بررسی شود .
محسن سرخو دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در ادامه به اقدامات پیشگیرانه و جلوگیری از تخلفات ساخت و ساز اشاره کرد و گفت : با کمیسیون مشترکی می توان چهارچوب های پیشگیرانه از تخلفات را تعیین و اجرایی کرد .