"حميد دولت آبادي" دانشجوي بورسيه دوره دكتري ارتباطات در دنياي ديجيتال كه در دانشگاه "اكسر" انگلستان مشغول به تحصيل است در گفتگو با خبرنگار دانشگاهي "مهر" به ضعف ارتباطات درزمينه هاي علمي در ايران اشاره كرد و گفت: دانشجوي معمولي در انگليس وقتي كد دانشجويي به سيستم وارد مي كند تمام سايت هاي جهان در اختيارش قرار مي گيرد و مي تواند به راحتي با علوم ديگر نقاط جهان ارتباط برقرار كند.
وي ادامه داد: اين در حالي است كه هميشه ضعف در چرخش اطلاعات در ايران به بودجه و عدم تخصص كتابداران در يافتن منابع مفيد نسبت داده مي شود. با توجه به اين وضعيت، زماني كه دانشجوي بورسيه فضاي داخل و خارج ايران را با هم مقايسه مي كند براي بازگشت دچار ترديد مي شود.
"دولت آبادي" تصريح كرد: دانشجوي بورسيه به ايران باز مي گردد و با چرخه بسته اطلاعات مواجه مي شود و اين احساس در او چيره مي شود كه راه ها به رويش بسته است، در خلا اطلاعاتي قرار مي گيرد و با قياس امكانات، خود را در پي معادل سازي ايران با خارج قرار مي دهد و اين سوال را با خود تكرار مي كنند كه چطور از اطلاعاتي كه در ذهنش دارد براي كشور استفاده كند و چطور موضوعاتي را كه آموخته در ايران كاربردي كند.
نماينده دانشجويان غيرانگليسي دانشگاه اكسر با اشاره به برتري مالي اساتيد ايران نسبت به استادان انگلستان گفت: استاد دانشگاه هاي انگليس بايد 55 درصد حقوق خود را به صورت ماليات به دولت پرداخت كنند. پس اينكه گفته مي شود بورسيه ها به خاطر حل مشكلات مالي در خارج از كشور مي مانند، غيرمنطقي است.
وي عدم وجود كميته هاي تخصصي براي پيگيري امور متخصصين و نخبگان را از ديگر دلايل عدم بازگشت بورسيه ها به كشور ذكر كرد و افزود: دانشجويان بورسيه در اضطراب آينده مجهول خود در ايران به سر مي برند و نمي دانند پس از بازگشت چه ارگاني حاميشان خواهد بود.
اين دانشجوي بورسيه تصريح كرد: با توجه به اين كه ايران فاقد يك بخش حرفه اي در حمايت از نخبگان است، با آماري مواجه مي شويم مبني بر اين كه از هر 10 نفر المپيادي، 8 نفر به خارج از كشور مهاجرات مي كنند.