نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در برنامه «امشب» شبکه یک سیما با بیان اینکه ایجاد تحولات روحی و رفتاری از نتایج اصلی حج است، گفت: حاجی واقعی کم است، اگر زائری متحول نشود آن حج، حج واقعی نبوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عگسر، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی به مناسبت هفته حج و در گفتگو با علی ضیاء، مجری برنامه «امشب» شبکه یک سیما بیان داشت: ورود به مسجدالحرام و نگاه کردن به کعبه حال بسیار عمیقی به انسان می‌دهد و این حال خوش پشتوانه‌ای معنوی دارد، زیرا حاجی حس می‌کند که میزبانش در این سرزمین خداوند متعال است.

وی ادامه داد: فضای معنوی سرزمین وحی، انسان را از خود بیخود می‌کند، من مکرر انسان‌هایی را دیده‌ام که همین که وارد مسجدالحرام می‌شوند ناخودآگاه به سجده رفته و خدا را شکر می‌کنند.

وی با بیان خاطره‌ای اضافه داشت: یکی از زائران که از آمریکا به حج آمده بود بیان می‌کرد که من سفرهای زیادی به مناطق و کشورهای مختلف داشته‌ام اما هیچ جا برایم مکه نمی‌شود.

وی تأکید کرد: به یادآوردن تاریخ و آن چه که بر پیامبر(ص) گذشته و همچنین ادعیه‌هایی که در آن مکان های مقدس خوانده می‌شوند هر کدام به کمک این حال معنوی خواهند آمد.

حجت‌الاسلام قاضی عگسر تصریح کرد: حج، برای این تشریع شده است که در مردم تحول روحی و اخلاقی ایجاد کند، اگر زائری متحول نشود، آن حج، حج واقعی نبوده است.

وی افزود: روایت‌های رسیده به ما نیز همین موضوع را تأیید می‌کنند، به طوری که آمده است که کسی کنار دست امام باقر(ع) ایستاده بود و می دید که جمعیت عظیمی در حال طواف کعبه هستند، به امام باقر(ع) عرض کرد، چه قدر حاجی زیاد است.

سرپرست حجاج ایرانی ادامه داد: امام باقر(ع) تصرفی در وجود آن شخص کردند و پرده از جلوی چشم آن فرد کنار رفت، در آن زمان امام(ع) فرمودند، ناله و فریاد زیاد است اما حاجی واقعی کم است.

وی اظهار داشت: برخی خداجو هستند اما متأسفانه عده‌ای ممکن است حج را تنها یک سفر ‌بپندارد، آن کسی که برای رسیدن به خداوند به مکه می‌رود، هم رفتارش عوض خواهد شد و هم تلاش می‌کند تا بعد از سفر این رنگ و بو را حفظ کند.

وی با بیان خاطره‌ای دیگر اظهار کرد: من یادم نمی‌رود که یک سال زائری داشتم، که به نزد من آمد و گفت من خیلی از نظر مالی وضع خوبی دارم، اما تا اینجا هم که آمده‌ام اهل نماز نبوده‌ام، اما مدرسه‌ای که پسرم می‌رود، مدرسه‌ای مذهبی است و او نیز علاقه مند به مسائل دینی شده است.

وی گفت: آن زائر در ادامه بیان داشت که پسرم مرا تشویق کرده که به این سفر بیایم و حالا خودم هم درک نمی کنم که چه اتفاقی افتاده اما من متحول شده‌ام و نمی‌دانم آیا توبه من پذیرفته می‌شود، من در جواب ایشان گفتم که پیامبر(ص) آغوششان بر روی همه باز است.

وی اضافه کرد: طبق روایات همه ساله امام زمان در مراسم عرفات حضور دارند، این حس بسیار زیبایی است که انسان با خود می اندیشد که ممکن است چند چادر آن طرف‌تر خیمه امام زمان(عج) برپا باشد. خود دعای عرفه نیز از جایگاه بسیار ویژه‌ای برخوردار است.

وی با بیان این که پرداختن به موضوع حج در برنامه‌‌های رسانه‌ای می تواند کمک زیادی به آمادگی زائران کند، گفت: زائران ما در بین زوار دیگر کشورها نمونه هستند و روحیه معنوی عجیبی در سفر دارند، لذا از مردم خواهش می کنم که توجه زیادی به حج داشته و حاجی را پیش از رفتن به مکه بدرقه و بعد از بازگشت نیز استقبال کنند.

حجت‌الاسلام قاضی عسگر در پایان سخنانش تصریح کرد: حج عبادتی جهان شمول و ذات الابعاد است که در تمامی شئون زندگی مردم تأثیرگذار است.

برچسب‌ها