به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام حمیدرضا ارباب سلیمانی ظهر در جمع خبرنگاران افزود: در دهه کرامت امسال مشهد میزبان ۲ هزار ۵۰۰ جوانان نفر از بین ۲۰ تا ۳۰ سال که اغلب دانشجو هستند با برنامههای متنوع آموزشی و فرهنگی است.
مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور با بیان اینکه جریانات تکفیری در تلاشند با ترویج اسلام بدوی اسلام واقعی را به حاشیه ببرند ادامه داد: جریانات تکفیری میخواهند با اسلام هراسی، شیعه هراسی و ترویج شیعه به عنوان طرفداران خشونت و ظلم اسلام واقعی را به حاشیه ببرند.
ارباب سلیمانی با تاکید بر اینکه باید از هر فرصتی برای ترویج معرف قرآن و اهل بیت استفاده کرد افزود: پیشنهاد گرامیداشت دهه کرامت در سال ۸۷ اعلام شد که در ابتدا با مقاومتهایی رو به رو شد اما در سال ۸۹ رهبر معظم انقلاب اسلامی با سفر به قم این پیشنهاد تصویب شد و در تقویم رسمی کشور جای گرفت.
وی از تصویب شورای عالی انقلاب برای بزرگداشت روز امامزادگان و بزرگداشت شاهچراغ خبر داد و گفت: از ظرفیت تمامی دستگاهها در بزرگداشت دهه کرامت باید استفاده شود.
سلیمانی با اعلام تشکیل شورای هماهنگی برای هماهنگی دستگاهها تصریح کرد: در حال حاضر ۴۰ هزار پایگاه بسیج، ۲۰ هزار کانون فرهنگی هنری، ۸۰ هزار هیئت مذهبی و ۱۴ هزار مهد کودک در سراسر کشور وجود دارد که ظرفیت بالایی در بزرگداشت اجرای برنامه های دهه کرامت محسوب میشوند.
مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور از مساجد بهعنوان پایگاههای معنویت و سیاست یادکرد و افزود: باید از این دو ظرفیت مساجد بهره برد چون مسجد در نماز خواندن خلاصه نمیشود و به سایر کارکردهای آن هم باید توجه کرد.
سلیمانی از همدلی و هم زبانی ۳۱ دستگاه در اجرای برنامه های دهه کرامت خبر داد و گفت: این به معنی سازمانی بودن ستاد بزرگداشت دهه کرامت نیست بلکه هدف فعالیت هم زمان این ۳۱ دستگاه شناسایی ظرفیت های مردمی و به فعلیت رساندن آن است و علاوه بر این دستگاهها سه آستان رضوی، فاطمی و احمدی نیز فعالیت خواهند داشت.
وی همچنین به فعالیت بنیاد بینالمللی امام رضا (ع) اشاره کرد و افزود: این بنیاد از سال ۸۲ شروع به فعالیت کرده است و امروز به طور گسترده در ۳۱ استان اجرا میشود و در ۷۹ کشور دیگر با ۲۰۰ نقطه فعال جشنواره امام رضا (ع) به تناسب آمادگی همان کشور برگزار میشود.
سلیمانی از اجرای ۴۰۰ هزار برنامه در مساجد و مدارس دارای پایگاه های اوقات فراغت، اصناف و مهد کودکها خبر داد و گفت: در دهه کرامت امسال مشهد میزبان ۲ هزار ۵۰۰ جوانان نفر از بین ۲۰ تا ۳۰ سال که اغلب دانشجو هستند با برنامه های متنوع آموزشی و فرهنگی است.
وی همچنین از میزبانی ۷۰۰ نفر از نخبگان فعال در مساجد روستایی خبر داد و گفت: ۱۰ هزار کانون فرهنگی و هنری در روستاها راه اندازی شده است و متأسفانه امروزه شاهد وجود دیش های ماهواره در روستاها هستیم و اگر فرهنگ سازی مناسب در این مناطق نشود روستاها تبدیل به مراکز آسیب خواهند شد.
مشاور وزیر و دبیر ستاد عالی کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور خاطر نشان کرد: یک چهارم از مساجد دارای کانون های فرهنگی خواهند بود و در حال حاضر ۲۱ هزار کانون فعال وجود دارد ولی در آینده باید به صورت هر مسجد یک کانون باشد.
سلیمانی از راه اندازی ۱۸۸ مرکز دیجیتال در کنار مساجد خبر داد و تاکید کرد: هدف از این امر ترویج نوجوانان به استفاده از اینترنت پاک و بازی های رایانه ای مناسب و نرم افزارهای مفید است.
وی همچنین با اعلام در اختیار داشتن زمین برای ساخت ۴۰۰ مسجد در تهران و ۱۰۰ مسجد در مرحله ساخت گفت: در مناطق محروم و سایر مناطق ساخت مسجد از اولویتها است.
سلیمانی راه اندازی کانونها، تجهیز کتابخانه های مساجد و تربیت نیروهای انسانی را اولویت ستاد کانون های فرهنگی و هنری مساجد عنوان کرد و افزود: اعضای مسن در هیئت امنای مساجد نمیتوانند با جوانان ارتباط مؤثر برقرار کنند بنابراین استفاده از نیروهای جوان و بانوان به عنوان خادمین مساجد از اقدامات قابل اجرا خواهد بود.