به گزارش خبرنگار مهر، مسعود ضیائی بعد از ظهر پنج شنبه در جشن حمایت از بیماران هموفیلی اظهار کرد: هموفیلی یک بیماری خونی بوده که شدت و سرعت خونریزی در آن با فرد عادی تفاوتی ندارد اما مدت زمان خونریزی طولانی است.
وی، هموفیلی را یکی از بیماریهای نادر در دنیا عنوان کرد و گفت: از هر ۱۰ هزار نفر یک نفر به این بیماری مبتلا میشود.
راه قالب انتقال بیماری هموفیلی ارثی است
مسئول کانون هموفیلی خراسان جنوبی از شناسایی دو هزار و ۵۰۰ بیمار هموفیلی در کشور خبر داد و گفت: در حال حاضر در خراسان جنوبی نیز ۱۳۳ نفر به این بیماری مبتلا هستند.
ضیائی با بیان اینکه این بیماری بیشتر ارثی است، بیان کرد: تنها در ۳۰ درصد موارد افرادی که سابقه خانوادگی ندارند ممکن است به این بیماری مبتلا شوند.
وی با بیان اینکه اگر پدر دارای بیماری هموفیلی باشد تمام دختران او ناقل بیماری و پسران سالم خواهند بود، عنوان داشت: اگر مادر خانواده به این بیماری مبتلا شود امکان ابتلای دختران و پسران به هموفیلی ۵۰ درصد خواهد بود.
مسئول کانون هموفیلی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در نوع ضعیف این بیماری شخص دارای هیچ نوع علائمی نیست، بیان داشت: در نوع متوسط نیز فرد دارای خونریزی خود به خودی در مواقعی مانند کشیدن دندان است.
ضیائی اضافه کرد: در نوع شدید نیز فرد در طول هفته به صورت خود به خودی دچار خونریزی میشود.
وی با بیان اینکه امروزه درمانها برای هموفیلی بسیار موثر است، تاکید کرد: به محض رسیدن مقدار کافی فاکتورها به محل آسیب دیده خون ریزی متوقف میشود.
مسئول کانون هموفیلی خراسان جنوبی به آغاز فعالیت رسمی این کانون در استان از سال ۸۳ اشاره کرد و گفت: فعالیتهای این کانون در دو بخش خدمات درمانی و حمایتی در حال انجام است.
تشخیص ۲۰ نفر آلوده به هپاتیت C
ضیائی با بیان اینکه در بدو تاسیس این کانون ۴۵ بیمار هموفیلی در استان وجود داشت، بیان کرد: از زمان آغاز فعالیت کانون نیز تاکنون ۸۸ بیمار جدید هموفیلی در استان شناسایی شده است.
وی، تشکیل پرونده درمانی و حمایتی برای ۱۳۳ بیمار هموفیلی تحت پوشش، تشخیص ۲۰ نفر آلوده به هپاتیت C و انجام آزمایشات تکمیلی در تهران، درمان تمامی مبتلایات به هپاتیت C و انجام بررسی اختلالات ژنتیکی در ۲۴ بیمار هموفیلی در روستای کوشکک و رسم شجره افراد را از دیگر اقدامت درمانی این کانون عنوان کرد.
مسئول کانون هموفیلی خراسان جنوبی ادامه داد: در این کانون آزمایشات لازم برای تشخیص آلودگی به هپاتیت B،C و ایدز و بررسی آنزیمهای کبدی برای تمامی افراد تحت پوشش و تکرار آن هر شش تا ۱۲ ماه به صورت رایگان انجام میشود.
ضیائی، هماهنگی برای تحویل ۲۰ واحد مشکن مهر به بیماران هموفیلی، اعطای وام خود اشتغالی، اهدای کمکهای نقدی در مناسبتهای مختلف و پرداخت کمک هزینه نقدی برای گرفتن گواهینامه، دانش آموزان ممتاز و تولد فرزند اول را از دیگر خدمات حمایتی این کانون برشمرد.